BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Czerwinek, sorry że się wtrącam, ale ja sytuację na AUDCAD widzę inaczej. To FBO już doszło do BO i teraz lecimy znowu na południe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Czerwinek, czy moge spytać w jaki sposòb dobierasz pary do gry?

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

I jeszcze jedno... granie FBO, to w zasadzie granie "pod prąd"... Czy muszą zaistnieć jakies specjalne warunki byś brał taki trade? (przepraszam za podwòjny post, nie wiem, gdzie zniknął przycisk edytuj...)

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

gutek04 pisze:I jeszcze jedno... granie FBO, to w zasadzie granie "pod prąd"... Czy muszą zaistnieć jakies specjalne warunki byś brał taki trade? (przepraszam za podwòjny post, nie wiem, gdzie zniknął przycisk edytuj...)
Pytanie nie do mnie ale coś napiszę. FBO wskazuje na brak profitu w danym kierunku i jest silnym sygnałem że "trend" się skończył. Ale to nie wystarczy żeby zajmować pozycję. Potrzebny jest profit (ZL,BO) z drugiej strony. A specjalne warunki o które pytasz to chyba zachowanie ceny które wskazuje na chęć kierowania się wykresu w stronę tego profitu. To coś co przychodzi z czasem jak się codziennie patrzy na te wykresy.

Przycisk edytuj znika po jakimś czasie.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Dzieki bfx, choc ja patrzę na to trochę inaczej (pod kątem zmian w krzywej popytu/podazy, ale moze nie bede mącił głòw). Wynika z tego ze zachowanie ceny to chyba coś nad czym muszę popracować... A kolejny problem to ktòre BO jest tym wlasciwym? Bo zwykle jest ich kilka...

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

gutek04 pisze: A kolejny problem to ktòre BO jest tym wlasciwym? Bo zwykle jest ich kilka...
Nas interesuje to w którego stronę aktualnie kieruje się cena. Jak już uda nam się odczytać kierunek ceny to dołączamy do niej i zamykamy pozycję na BO. Żeby to zrozumieć trzeba mieć do tego odpowiednie podejście. Różne są teorie tego jak i dlaczego porusza się cena. W tym przypadku musimy wiedzieć, że wykres kierowany jest celowo w stronę zgromadzonych profitów.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Pod FBO i BO mozna podpiac wszystko - doslowanie... kazdy styl gry , kazdy setup , wszystkie udane lub nieudane tranzakcje. Wszytsko mozna wytlumaczyc, ze tam bylo Bo lub przeciez tam bylo FBo - ale zagrac w czasie rzeczywistym to trzeba sie nauczyc jak rynek "chodzi". a tam potrzeba juz wielu 1000 godzin, lub kogos kto nam to "pokaze" - wytlumaczy, bez tego albo jestescie geniuszami, albo wasze -nasze szanse maleja do kilku %.

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Trader1 pisze:..... jak rynek "chodzi"....
Albo zrozumieć że to nie rynek chodzi tylko ktoś idzie po nasz profit czy po nasze zlecenia, jak zwał tak zwał ;)

Pozdrawiam
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

DigitalSmoke pisze:Czerwinek, sorry że się wtrącam, ale ja sytuację na AUDCAD widzę inaczej. To FBO już doszło do BO i teraz lecimy znowu na południe.
Mnie aktualnie nie ma w żadnym trejdzie w piątek wieczorem pozamykałem wszystko dzisiaj nowe szanse :)
Jeżeli chodzi o aud/cad to nie wykluczone mogą zarówno iść up i down jednak ja stawiam na up. Wiesz ale nie ma co się stresować rynek da znać gdzei bedzie chciał iść ja notomiast bedę jak już to szukał up. Jeżeli mieli by iść down to wg mnie powinni zrobić FBO tam gdzei zaznaczyłem na zrzucie. To znaczy ja nie mówię że rynek tak zrobi ale żeby mnie przekonać ze chcą iść naprawdę down to powinni wrócić na chwilę do góry i dopiero sru w dół. Zobaczymy.
gutek04 pisze:Czerwinek, czy moge spytać w jaki sposòb dobierasz pary do gry?
Wiesz jak na Armadzie to miałem kilkanaście part kiedyś o tym pisałem ale z tego co pamiętam to brałem pary gdzie spread był mniejszy niż 5 pipsów. A w Armadzie trochę tego było :)
Teraz z przyczyn ode mnie niezależnych gram na Admiralu gdzie spready są dużo większe pary zostały ale już nie gram na tyle co tam.
gutek04 pisze:I jeszcze jedno... granie FBO, to w zasadzie granie "pod prąd"... Czy muszą zaistnieć jakies specjalne warunki byś brał taki trade? (przepraszam za podwòjny post, nie wiem, gdzie zniknął przycisk edytuj...)
Oj długi temat, po części bfx bardzo ładnie odpisał. Tak jak widzę że rynek chce iść do próbuje się dołączyć, kiedyś bardziej skupiałem się na jakimś momentów ZL w kierunku BO, itd a teraz po prostu obserwuje. Dla ciekawości Ci napiszę żę smiało można grać na FBO i iść zgodnie z trendem :) wówczas nie dążymy do jakiegoś lokalnego BO ale patrzymy szerzej i może dążymy właśnie do jakiegoś BO z przed kilku lat lub miesięcy :) ogólnie zobacz idziemy z trnedem rynek robi sru w dół następnie wraca podebrać trochę robi sobie lokalne fbo i dalej sru w dół :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Co myślicie o takim setupie?
Obrazek

ODPOWIEDZ