BO & FBO
-
- Gaduła
Re: BO & FBO
Mnie udało się złapać ruch z EURJPY sell, także też jestem zadowolony choć z początku mnie nastraszyli
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.
Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz
Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz
Damfry pisze:Czy jest to światełko, jeszcze nie wiemy, ostatnio masz przebłyski potem wracamy z nauka do początkudarko39 pisze:Ja wczoraj dostałem kopy od jednego z kolegów by myśleć i wymyśliłem,100% pewnosci na wejściach :)Pytanie czy uda się powtarzać ?:)
Popatrz na dzisiejszą sesje jak to rozegrałeś.
Najważniejsze jest teraz to byś dziś wieczorem najpóźniej na podstawie dzisiejszych myśli/spostrzeżeń napisał wreszcie traing plan.
Co widziałeś, czemu wszedłeś, dla czego wyszedłeś, co sprawiło że miałeś taką pewność a nie inną co do kierunku, jakie były korekty, jakie momentum, jak respektowano zamknięciami stref SD... itd itp.
Dodatkowo do pracy domowej dopisz obserwacje takie jak.
Jak budowała się cena/sesja, D1 (kolor świecy) i jak wyglądały inne TFy.
Jeżeli tego dziś nie zrobisz, z każdym dniem zapomnisz wszystkie aspekty, a ręczę Ci że rynek bardzo często ciagle powtarza te same ruchy. Gdy będziesz miał plan gry. Z miejsca rozpoznasz schemat na wykresie, mało tego.... będziesz wiedział ja go rozegrać.
Twój los w Twoich rekach
Czekam na trading plan![]()
Pozdrawiam
Święta racja ,jak zwykle

Wszystko będzie spisane i do zatwierdzenia

Na razie przegapione z braku dostępu do kom i zbyt wcześnie zajęta pozycja .
Moim marzeniem Australia....
No i to co weszło ,bardzo mnie cieszą te zagrania bo były w momencie wejścia jak dla mnie całkiem świadomymi 

Witam , chyba coraz bardziej czuję temat
bo nawet jak mnie wywali na SL to i tak w moim kierunku ,Ważne że SL mały i w pełni akceptuję stratę .Tak zdobywam pipsy
jak na razie i to jest mój cel ,

Tak jak pisałem kierunek był ok.
Darko super analizy
Przypomniałeś mi że tym sposobem miałem najlepsze wyniki. A ja głupi cały czas szukam "ułatwień". Pisałem ostatnio o usdcad na W1. O to jak wyszło. Gram teraz sell po pinie na H1, nie widac bo na innym koncie. Mamy FBO na super poziomie S/R, dodatkowo test ZL co do pipsa. Widac już ładną reakcję.
Pozdro

"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
bfx pisze:Darko super analizyPrzypomniałeś mi że tym sposobem miałem najlepsze wyniki. A ja głupi cały czas szukam "ułatwień". Pisałem ostatnio o usdcad na W1. O to jak wyszło. Gram teraz sell po pinie na H1, nie widac bo na innym koncie. Mamy FBO na super poziomie S/R, dodatkowo test ZL co do pipsa. Widac już ładną reakcję.
Pozdro
bfx -dzięki za dobre słowo- ja też w gruncie rzeczy się cofam.Dobrą rade dostałem by przeczytać i dać odpocząć sobie analizując wykresy bo czytając,czytając możemy znów w kozi róg się samemu wprowadzić bo jak wszyscy co coś rozumieją z Forexu mówią że trzeba technikę pod siebie opracować i tu jest klu- chyba.Ja to widzę tak czytamy,słuchamy ,oglądamy coraz więcej i więcej aż zaczynamy wątpić w to co na początku było ok a to przez natłok informacji ,których nie umiemy filtrować ,następnie zniecierpliwieni szukamy cudów itd. no i klops , i znów od początku .
SCrin z Ujkiem zamkniętym. miało być lepiej ale nie jest źle

dzisiaj wejście w Cad ,sell również zastanawiam się na dłuższym terminem, zobaczymy.
No właśnie ja też cały czas czytam i czytam i możliwe, że to mnie zbacza z dobrej drogi.
Co myślicie o tym przykładzie? Co tutaj wygląda źle? A może nic

[quote="bfx"]No właśnie ja też cały czas czytam i czytam i możliwe, że to mnie zbacza z dobrej drogi.
A może tak? W nocy FBO następnie przed 9 podjazd i sell?

A może tak? W nocy FBO następnie przed 9 podjazd i sell?
Super, dzięki. Zamknąłem na +15. Dalej myślę, że polecą do góry ale jak pokazałeś są też oznaki na S więc jest duże ryzyko.