BO & FBO
Re: BO & FBO
Mnie ostatnio takie coś boli. Wejścia w miarę zarąbiste, z wąskim SL, TP odległe. A ja panikuję bo widzę na M5 czy M15 coś na miarę małej korekty i wychodze z trejdu. Potem już nie mam jakoś pomysłu gdzie wejść i dużo pipsów ucieka
Przykłady z dzisiaj. TP na eur/nzd dosyć odległe więc nie widać na zrzucie. Zastanawiam się czy tam dojdą ale już od ponad miesiąca jak nie lepiej widzę TP gdzie dążą i cały czas mozolnie tam idą.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
I jeszcze taki jeden zrzut jak ja widzę np. takie eur/nzd tak ogólnie czyli określenie co najlepiej byłoby grać. Czyli wg mnie cały czas S, tylko trzeba szukać dobrych wejść w te sell, na lokalnych FBO, itd. Sam jestem ciekawy czy tam dojdą, TP takie widziałem już bardzo dawno tylko w między czasie zrobili mocną korektę na D1. Ale sam jestem ciekawy jak to na tej parze wszystkie się potoczy.
-
- Gaduła
Mógłby mi ktoś wyjaśnić w jaki sposób wyznacza się BO, z FBO idzie mi lepiej ale mam problem z wyznaczaniem TP2
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.
Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz
Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz
Taki plan na jutro 

"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
Zatwierdzam! mam niemalże identycznybfx pisze:Taki plan na jutro

Siemka.
A mnie cieszy, że analizy przynajmniej moje się sprawdziły. Wczoraj o tym aud/jpy widzę że idą up cały czas i jakiś czas temu te gbp/aud sugerowałem. Jak widać kierunek obrany jest wazny a potem szukać wejść na niższych interwałach. Ja dzisiaj i wczoraj trochę na gbp/chf przyskalpowałem.
Bfx pamiętasz jak jakiś czas temu pisaleś o gbp/chf teraz już powoli to kształtów nabiera, czyli cierpliwość i obserwacja popłaca ciężko od razu się załapać ale jak pomulą pomulą to w końcu ruszą tam gdzie mają. Ja z gbp/chf wyszedłem choć ostateczne tp widzę dużo dużo dalej.
A mnie cieszy, że analizy przynajmniej moje się sprawdziły. Wczoraj o tym aud/jpy widzę że idą up cały czas i jakiś czas temu te gbp/aud sugerowałem. Jak widać kierunek obrany jest wazny a potem szukać wejść na niższych interwałach. Ja dzisiaj i wczoraj trochę na gbp/chf przyskalpowałem.
Bfx pamiętasz jak jakiś czas temu pisaleś o gbp/chf teraz już powoli to kształtów nabiera, czyli cierpliwość i obserwacja popłaca ciężko od razu się załapać ale jak pomulą pomulą to w końcu ruszą tam gdzie mają. Ja z gbp/chf wyszedłem choć ostateczne tp widzę dużo dużo dalej.
wiesz no BO to przebicie, profit, nie wiem ZL, masz tam ustawione TP przez bfx na zrzucie pod Twoim postem. Na każdym interwale może to inaczej wyglądać ale ogólnie tam gdzie zrobią BO tam jest profit i my czaimy się aby go zjeść lub potem szukamy na nim wejścia na kontynuację.silverarrow pisze:Mógłby mi ktoś wyjaśnić w jaki sposób wyznacza się BO, z FBO idzie mi lepiej ale mam problem z wyznaczaniem TP2
Poszukaj na wykresach na pewno je znajdziesz a jak nie masz pewności to wrzuć screena może uda się coś podpowiedzieć.
Mi się wydaje, że nim dalej odjadą od FBO tym gorzej się dołączyc. Mają więcej małych ZLek po które mają wrócic.czerwinek pisze:Bfx pamiętasz jak jakiś czas temu pisaleś o gbp/chf teraz już powoli to kształtów nabiera, czyli cierpliwość i obserwacja popłaca ciężko od razu się załapać ale jak pomulą pomulą to w końcu ruszą tam gdzie mają. Ja z gbp/chf wyszedłem choć ostateczne tp widzę dużo dużo dalej.
Siedzę w tym usdchf. Zrobili LH na fajnym poziomie na M15. Jestem dobrej myśli.
To widziałem wcześniej ale się bałem wejśc a szkoda. Teraz już wygląda bardzo dobrze, moim zdaniem 

Też siedzę, ale patrze co raz miej optymistyczniebfx pisze:Mi się wydaje, że nim dalej odjadą od FBO tym gorzej się dołączyc. Mają więcej małych ZLek po które mają wrócic.czerwinek pisze:Bfx pamiętasz jak jakiś czas temu pisaleś o gbp/chf teraz już powoli to kształtów nabiera, czyli cierpliwość i obserwacja popłaca ciężko od razu się załapać ale jak pomulą pomulą to w końcu ruszą tam gdzie mają. Ja z gbp/chf wyszedłem choć ostateczne tp widzę dużo dużo dalej.
Siedzę w tym usdchf. Zrobili LH na fajnym poziomie na M15. Jestem dobrej myśli.

Duże interwały jakoś mi się nie podobają D1+ a to co teraz klepią, powoli pachnie mi bazą dla przyszłych wzrostów.
Bardzo chciałbym się mylić, ale brak praktycznie lepszej reakcji nie napawa mnie optymizmem