BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: bfx »

czerwinek pisze:ja nigdy nad tym nie myślałem, wydaje mi się że nie ale się nie znam na programowaniu. Może jakiś dobry programista mógłby to napisac, musiał by szukać ekstremów i potem na niższych interwałach potwierdzeń, ale jakby napisa robota, który wchodzi tylko po sztywno określonych prefeekcyjnych ustawieniach to mógłby to być złoty grall :)
Ja bym mógł spróbowac to napisac ale jeszcze za mało wiem. Warunki do potwierdzeń dało by się napisac, gorzej z określeniem kierunku.
eurchf na H4 ładnie wygląda do grania S. Chfjpy dałem S
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

ja siedzę sell w cad/jpy zobaczymy co wyjdzie z tego
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Widziałeś BO na W? - liczysz że wrócą zrobić FBO na tym BO? stąd to S?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nie mam czasu szczegółowo rozpisywac ale mnie więcej tak to widzę. Faktycznie nie zrobili FBO na W1 ale wg mnie tam dojdą. Ale zrobili ostatnio FBO na D1 i teraz wg mnie dążą tam gdzie mam strzałkę 1. Drugi wg mnie możliwy TP to strzałka 2. Mimo wszystko wg mnie jak zawrócą lepiej jakby ze strzałki 2 to będą dążyć jak zawrócą do strzałki 3.
A w ten trade wszedłem po lokalnym FBO na H1, może mój SL nie wytrzyam ale myślę że do jutro powinni dojść przynajmniej do TP1.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

FBO.. z H1 ? Pokaz to to palcem bo nie widze... :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

nie moge za bardzo zrzutu teraz dać, to jest takie FBO inne niż te które zawsze pokazuje, może żle to nazwałem, to jest peirwsza świeca spadkowo z dzisiaj, ona trochę wyszła poza wcześniejśzą świecę wzrostową, pewnie na mniejszym interwaley byoby tam jakiejś FBO, nie ma to znaczenia ja lubie taki układ nazwałem to FBO ale nie wiem w sumie czy prawidłowo mogło wprowadzić w błąd.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

czerwinek pisze:A ja tu taki wzorcowy przykład pokaże jak ja bym chciał aby tak zawsze idealnie chodzili jak ostatnio na tej parze. Jeżeli tak nie chodza cały czas to trzeba czekać na okazję aż takie coś będą robić. Ale jak widać to nie jest kwestia przypadku rynek po prostu takie ma zachowanie i tak chodzi.
Jeśli chodzi o GBP AUD o którym piszesz to też w podobny sposób to widziałem. Próbowałem zagrać na dolne FBO z małym TP ale oczywiście za wcześnie wszedłem. Zmylił mnie ten pin z H1 który zrobił minimalne FBO. Po tym zagraniu nie było dla mnie opcji żeby wejść ponownie po następnym FBO bo spójrz: godz. trzecia naszego czasu, cena nie zrobiła głębszej korekty po wybiciu z FBO nawet na M15. Uważam natomiast, że jest szansa na kolejne FBO na tym poziomie.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

mnie już nie ma w trejdzie cad/jpy, wczoraj jedno TP a dzisiaj jedną pozycją z ręki wyszedłem chociaż uważam że jeszcze trochę spadną.
Byłem wczora jeszcze jedną pozycją ale wyszedłem z ręki.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

czerwinek pisze:mnie już nie ma w trejdzie cad/jpy, wczoraj jedno TP a dzisiaj jedną pozycją z ręki wyszedłem chociaż uważam że jeszcze trochę spadną.
Byłem wczora jeszcze jedną pozycją ale wyszedłem z ręki.
Znów podobnie to widziałem co do CAD JPY z tym, że ja rozegrałem to trochę inaczej. Zagrałem L z dolnego FBO na poziomie który dobrze widać na W1 i D1. Tam gdzie Ty czekałeś na S ja wychodziłem z L-ki. S-ki już nie grałem bo czekałem na jakiś sygnał na H1 którego się nie doczekałem:). Pewny byłem że cena wybije jeszcze wyżej, tam gdzie pierwotnie TP.
Jak tak patrzę to znów za wcześnie zagrałem L-kę, mam z tym duży problem.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Fajna sytuacja na EUR/JPY...

ODPOWIEDZ