BlackHorse FX - ECN/ STP/Currenex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

reptile pisze:No bo sporo mi zajęło rozszyfrowanie działanie currenex'a i mnie nosi gdy widzę, tone marketingu i reklamy.. w oderwaniu od rzeczywistości.
Reptile, a ja powiem szczerze nie widziałem lepszej platformy do handlu - nie pisze tutaj o cudach na kiju typu wskaźnik x czy y. Tylko i wyłącznie egzekucja zleceń +puszczanie z ręki i skalpowanie.

Handlowałem :
1 InteractiveBroker na nakładce buttotrader,
2dukascopy,
3mbt,
4xtb,
5oandzie,
6mf global (upadło),
7alpari,
8admiral
9 i stosy innych (ponad30 wszystkich) testowałem.

Sorry, ale do tej pory nie widziałem szybszej platformy. Posiadasz - przyjdź na prezentacje odpal i jak mnie przekonasz -porównując z moją to przeniosę do Ciebie 50Klientów tego samego dnia. (Ba prześlij adres na priva to w przyszłym tygodniu zawitam do Ciebie i na żywo porównamy).

Przetestowałem przez ostatnie 4miesiące Currenexa - wrzuciłem ok 1000zleceń do 10lotów na jedno zlecenie wszystko bez poślizgów i opóźnień.
Podpuszczanie Traderów, że jest coś lepszego od między banku jest dla mnie hmmm nawet nie śmieszne, bezsilność konkurencji bym to nazwał. :)
Boli, że z boku buduje ktoś rynek za 1/3stawki, którą można by było brać (tak jak do tej pory robią to wszyscy).

Mnie cieszy jedno - są uwagi - super / z czasem będzie wszystko poprawione i udoskonalone.
Jutro załatwię rachunki w PLN i krosy złotówkowe + przelew ekspresowy.
Codziennie będą udoskonalenia.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

reptile pisze:No bo sporo mi zajęło rozszyfrowanie działanie currenex'a i mnie nosi gdy widzę, tone marketingu i reklamy.. w oderwaniu od rzeczywistości.

IB - introduce broker
CNX - to skrót dla currenex
EMS - http://www.advancedtrading.com/articles/196900794
API - http://pl.wikipedia.org/wiki/Applicatio ... _Interface podpiecie do brokera
Cpty - http://en.wikipedia.org/wiki/Counterparty
DOM - DepthOfMarket

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=6940
Nie tajemnica, ale sie mi nudzi powtarzać.. i nic nie polecam :P
dorzuce:
http://en.wikipedia.org/wiki/Prime_brokerage
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Kovis pisze:.
Mnie cieszy jedno - są uwagi - super / z czasem będzie wszystko poprawione i udoskonalone.
A czy planujecie wprowadzic konta w GBP?
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Tak jutro będą omawiane różne walutowy. To co się nam uda to wprowadzimy.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Kovis platforma jest do kitu.. obie.. przypomina czasy ZSSR :wink:
No dobra chwalą ten ECN i chwalą się dostępem.. ale ale ale...
Kovis pisze:Tylko i wyłącznie egzekucja zleceń +puszczanie z ręki i skalpowanie.
Spoko.. ja to rozumiem.. tylko nie ma się co wypuszczać z tym skalpowaniem.
Zbadałem sprawę i wynika że BMFN jak IB do PB nie daje full ECN tylko robi za STP. Jest więc LP ale ograniczone.. czym to skutkuje? Jak wyskoczysz z 10M na margine to cie rozłoża na miare swoich możliwości :wink:
A skoro nie ma Full ECN to wiąże się to z tym, że mogą cie zrobić na entry , sl, tp po swojemu..
Wizualizować tego nie trzeba.. konkretnych przypadkow pisać nie będę bo ktos powie ze na long term ok, mid term tez, newsy wiec mijać.. ale w każdej sytuacji może być impuls jak to na FX .. a ktos nie bedzie kumał co sie wtedy może stać.
Qty średnie w kilku porach dnia dzisiaj to 1-2 w BMFN DOM 1 i 2 kiedy na innych z DOM 8 ,12 było 10-15, 10-40.
No i gdzie ten miedzy bank.. ?
A praktyki znam z RediFx bo też korzystają z tego samego sytemu i kilku pdobnych tylko innej platform/y. I jest pełny ECN bo wybierasz dowolny DPoll a tu mamy klasyk TRUE STP.. bez mostków ale z animatorem..
Mały spread fajnie.. ale tam siedzi gość od zarządzania.. szkolony co miesiac regularnie jak robic kase.. jesli umiesz im dorównać i bronić się przed ich taktykami no to pełen szacun (chyba ze w tym case to ty jestes ten gosc hehe).. dla mnie oni maja za wiele pomysłow jak mnie ogołocić.. zastosowanie kilku praktyk z góry od spodu skończyło się fatalnie na SWFX.. i nie wierze, że tu może być inaczej.. bo model jest bardzo podobny.
Realny Full dostep do ECN tego typów jest cholernie drogi.. prowizje, obrót.. już to wg mnie jest na nasze warunki sporym wyzwaniem i trzeba być doświadczonym. Zakładam, że sie starasz w tym co robisz... jednak uważam, że sa lepsze warunki..niz jak zaczyna sie obrazować u Ciebie i spory skrót zrobiłeś.. nieswiadomie lub z wiadomych powodow.. to są spore koszta. Ale jak mowisz:
Za 5mcy takie cos to i ja moge obiecywać.. ale kto wie czy tak bedzie :wink:
Jedank jeśli Ci sie uda to pogratuluje.. ale coś szaro widze depozyty na CNX w PLN i poziom jak np w Alpari.
Jak wiadomo, też jestem z tych co to wszystko muszą zbadać i obmacać..
IB założyłem.. z myślą o futures ale też później TradeStation jednak egzekucja tam była dla mnie fatalna a FX cfd do Gain, IB póxniej zaniechałem.. bo platforma mi nie siadła i nic nie wiedziałem jak to jest tam z FX.. MBT olałem.
Sądzę, że ECN w tych 3 miał dotyczyć futures anie spot FX.. male nieodmowienie pewnie..
Ostatecznie miał mnie kto dobrze wprowadzić w OEC i zadowolny jestem.
Kovis pisze:Ciebie 50Klientów tego samego dnia. (Ba prześlij adres na priva to w przyszłym tygodniu zawitam do Ciebie i na żywo porównamy).
Jeśli Ci klienci mają powyżej 500k$ lub chociaż w sumie się tyle na 1 konto uzbiera.. to pewnie, że są lepsze platformy niż CNX.. i dajace dostep do ECN :wink: .. w tym CNX i inne.
Kovis pisze:Sorry, ale do tej pory nie widziałem szybszej platformy
GS,JPM,UBS maja takie wynalazki, że nie wiadomo jak przy tym usiaść.. :lol:
Ale to nie o to chodzi..bo możesz mieć banalnego Sterlinga
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 532#375532
Ale z dobrym api i odpowiednim wejsciem na rynek super doskonałe warunki..
Szybki to jest nawet Dukascopy hehe.. ale juz wiece..
Także platforma się nie liczy tylko umiejscowienie..
Ja nie mam nic przeciwko CNX ogólnie.. jak dla mnie platforma kitowa.. jest fastbroker.. jakbym mial nie marudzić.. ale ciągle bez bycia grubasem nie mam dostępu do full ECN a jedynie fragmentów. Niemniej zamierzam się pobawić i zweryfikować pewne teorie..
Kovis pisze:Boli, że z boku buduje ktoś rynek za 1/3stawki, którą można by było brać (tak jak do tej pory robią to wszyscy).
1/3stawki = 1/3jakości.. rynek jest twój mnie tam nic nie boli.. :wink:
Ja tylko pisze co widzę..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

Kovis - planujecie zrobic jakies szkolenie/prezentacje w Lodzi?

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

reptile
platforma jest do kitu.. obie.. przypomina czasy ZSSR

Jest prosta - po co choinka jak w MT4... Liczy się efekt realizacji zlecenia nie kolorki.

reptile
Spoko.. ja to rozumiem.. tylko nie ma się co wypuszczać z tym skalpowaniem.
Zbadałem sprawę i wynika że BMFN jak IB do PB nie daje full ECN tylko robi za STP. Jest więc LP ale ograniczone.. czym to skutkuje? Jak wyskoczysz z 10M na margine to cie rozłoża na miare swoich możliwości :wink:

Nie wiem gdzie badałeś i co, ale bmfn ma kilka platform i to co Ty piszesz -to na unitrader zobaczysz.
Ja pisze o BHFX Currenexie (z naszymi kwotowaniami real) tylko i wyłącznie. Rachunki demo to tylko nauka do obsługi platformy i nie ma nic wspólnego z kwotowaniami i dom z real. Inne platformy mnie nie interesują i to co mają w środku. W piątek się postaram dać dostęp do real - nie demo / z naszymi kwotowaniami i dom (jakiś filmik jak się uda wrzucić).

reptile
Qty średnie w kilku porach dnia dzisiaj to 1-2 w BMFN kiedy na innych z DOM 8 12 było 10-15 10-40.

Demo to nie real.
Wyświetlane może być 1do 3mil x 3 okienka (oczywiście podaje oddalone ceny o 0,1/0.2pip) daje 3 / 9mil na niepełną sekundę (masz czasami 3zmiany w sekundę dokładnie to co podajesz wyzej 10-40). Tyle że demo ma inne wartości i jednego dostawcę dla podglądu tylko.

reptile
zastosowanie kilku praktyk z góry od spodu skończyło się fatalnie na SWFX.. i nie wierze, że tu może być inaczej.. bo model jest bardzo podobny.

Podobny, ale nie ten sam, sprawdź i sam oceń rachunek real, nawet bez wrzucania środków - otwórz rachunek i popatrz na głębokość plus spready.

reptile
Realny Full dostep do ECN tego typów jest cholernie drogi.. prowizje, obrót..

Zgadza się, ale pisałem o tym wcześniej, musimy spełniać masę różnych wymagań, a szczególnie obrót - broker był budowany dla nas, nie było planów aby go upowszechniać.

reptile
już to wg mnie jest na nasze warunki sporym wyzwaniem i trzeba być doświadczonym. Zakładam, że sie starasz w tym co robisz... jednak uważam, że sa lepsze warunki..niz jak zaczyna sie obrazować u Ciebie i spory skrót zrobiłeś.. nieswiadomie lub z wiadomych powodow.. to są spore koszta.
Za 5mcy takie cos to i ja moge obiecywać.. ale kto wie czy tak bedzie :wink:

Za 5miesięcy będzie jeszcze lepszy efekt niż obecnie, mówię i robię, ale mam wrażenie że cały czas porównujesz nas do brokerów ze "wstępem" ponad 1.000.000$, zejdź poziom niżej / okolice 100.000$ (przynajmniej na początek).
Porównujesz brokerów niedostępnych dla 99,9% traderów do brokera z wejściówką 1000$.

reptile
Jak wiadomo, też jestem z tych co to wszystko muszą zbadać i obmacać..
Jeśli Ci klienci mają powyżej 500k$ lub chociaż w sumie się tyle na 1 konto uzbiera.. to pewnie, że są lepsze platformy niż CNX.. i dajace dostep do ECN :wink: .. w tym CNX i inne.

Zejdź na ziemie, gdzie masz 50 inwestorów w PL z pół milionem $ na fx - przy dźwigni 50... To spekulacja nie lokata. :lol:

GS,JPM,UBS maja takie wynalazki, że nie wiadomo jak przy tym usiaść.. :lol:
Szybki to jest nawet Dukascopy hehe.. ale juz wiece..

Taki szybki, że nie realizuje zleceń po cenie, którą chce (powyżej 5lotów...)

reptile
Także platforma się nie liczy tylko umiejscowienie..

Jak również ilość dostawców.

reptile
Ja nie mam nic przeciwko CNX ogólnie.. jak dla mnie platforma kitowa.. jest fastbroker.. jakbym mial nie marudzić.. ale ciągle bez bycia grubasem nie mam dostępu do full ECN a jedynie fragmentów. Niemniej zamierzam się pobawić i zweryfikować pewne teorie..

Słabo widzisz - bo start od 1000$ i prowizja 0,4pipa, zejdź na ziemie kolego, tutaj nikt z milionami na dźwignię się nie pakuje. :)
1000$ i masz dostęp do ECNa - nie potrzebujesz być grubasem, chyba że lubisz jeść...
1/3stawki - bo po pierwsze nie zatrudniam 700pracowników, a po drugie nie kroje. Jeśli chodzi o jakość - niech wypowie się ten, który pohandluje na nasze platformie real. Bo narazie mam wrażenie że piszesz o brokerach z milionem na wejście.
U nas zlecenia na 60/70lotów wchodzą bez problemu, ja osobiście nie znam nikogo kto wrzucał w Polsce więcej. (pisze o realnym rachunku).

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Kovis pisze:Jest prosta - po co choinka jak w MT4... Liczy się efekt realizacji zlecenia nie kolorki.
Ale zarządzanie rachunkiem,zleceniami też się liczy.. zwłaszcza jeśli się skalpuje
Kovis pisze:Nie wiem gdzie badałeś i co, ale bmfn ma kilka platform i to co Ty piszesz -to na unitrader zobaczysz.
NIe unitrader lecz BMFN-Currenex i wszystkie CNX były i nie ma znaczenia czy Viking czy Classic.. bo wszystko na 2 jest tym samym.
Kovis pisze:Rachunki demo to tylko nauka do obsługi platformy i nie ma nic wspólnego z kwotowaniami i dom z real.
No ale piszesz,że DOM 3,4.. na real..
Kovis pisze:(jakiś filmik jak się uda wrzucić).
oby z real, to na pewno sporo może powiedzieć o tym jak jest.. bez zgadywania.
Kovis pisze: Tyle że demo ma inne wartości i jednego dostawcę dla podglądu tylko.
A jak masz FULL ECN to nie ma 6poziomowej drabinki tylko do ok 50 srednio 30.
Kovis pisze:Podobny, ale nie ten sam, sprawdź i sam oceń rachunek real, nawet bez wrzucania środków - otwórz rachunek i popatrz na głębokość plus spready.
Wiesz,że ta biurokracja jest męcząca majac za sobą z 50 tego typu biurokracji :lol: A po co jak wystarczy pożądna specyfikacja jak jest.
Ale powoli powoli.. zaorajmy, zasiejmy :D
Kovis pisze:ale mam wrażenie że cały czas porównujesz nas do brokerów ze "wstępem" ponad 1.000.000$, zejdź poziom niżej / okolice 100.000$ (przynajmniej na początek).
Porównujesz brokerów niedostępnych dla 99,9% traderów do brokera z wejściówką 1000$.
To nie ja napisałem ECN/STP/CNX.. w temacie..
Kovis pisze:Zgadza się, ale pisałem o tym wcześniej, musimy spełniać masę różnych wymagań, a szczególnie obrót - broker był budowany dla nas, nie było planów aby go upowszechniać.
A to tak jakbym miał firme przewozową i napisał,: że jest tez lotnicza z tym,że helikopter jest dla mnie a reszta dostaje spadochrony do autobusu.. :mrgreen:
Kovis pisze:Zejdź na ziemie, gdzie masz 50 inwestorów w PL z pół milionem $ na fx - przy dźwigni 50... To spekulacja nie lokata. Laughing
No wiem jak jest dlatego FULL TRUE ECN to mżonka..sen o lataniu z buta na marsa hehe.. ale w UK nie jest tak źle..
Kovis pisze:Taki szybki, że nie realizuje zleceń po cenie, którą chce (powyżej 5lotów...)
O to samo się obawiam tu.. że będzie rozkładanie i uśrednianie pozycji..co będzie wyglądać jak piramidowanie..bez kontroli..
Kovis pisze:Jak również ilość dostawców.
To jest tożsame.. bo pytanie jest czy mamy STP czy ECN czy STP z limitowanym ECN na 3LPs
Kovis pisze:Słabo widzisz - bo start od 1000$ i prowizja 0,4pipa, zejdź na ziemie kolego, tutaj nikt z milionami na dźwignię się nie pakuje. Smile
No jak.. przecież Inter ECN ma być.. a tu 1M to standard ma być..
Kovis pisze:1000$ i masz dostęp do ECNa - nie potrzebujesz być grubasem, chyba że lubisz jeść...
No ja nie wiem.. wczesniej pisales ze drogo, a tu 1k wystarczy :wink:
Do prowadzenia STP wystarczy 2Sales,2Dealerow i 2Tresaury (to juz nawet optimum jest).
Kovis pisze:Bo narazie mam wrażenie że piszesz o brokerach z milionem na wejście.
Bo tak sobie śpiewaja za te ECNy..
Kovis pisze:U nas zlecenia na 60/70lotów wchodzą bez problemu, ja osobiście nie znam nikogo kto wrzucał w Polsce więcej. (pisze o realnym rachunku).
heh.. znaczy spod Twjoj reki? :wink:
I bez rozkładu ?

Wiesz, że doktoratu z CNX na forum nie było wiec sie dopiero robi.. badamy grunt.. a wyjdzie w praniu.. jak jest.
Pozdrawiam
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
reptile pisze:
Kovis pisze:Boli, że z boku buduje ktoś rynek za 1/3stawki, którą można by było brać (tak jak do tej pory robią to wszyscy).
To co proponuje Kovis w przypadku klientów detalicznych jest jak najbardziej ok. Martwi tylko sprawa licencji PB.

Reptile, zdajesz sobie sprawe jakie są koszta dostępu do ECN'u w przypadku klientów instytucjonalnych i jaki obrót trzeba robić by mieć jakość o jaką zabiegasz.

Większość userów nie maja pojęcia jakie koszty trzeba ponosić i jaki obrót generować by mieć dostęp do dobrych warunków na FX.

A i tak pewnie zaraz znajdzie się maruder, z pytaniem o microloty.

Dla nas to co proponuje Kovis starczy w zupełności. Egzekucja i tak będzie bajkowa w porównaniu do MT4.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

dlaczego nie ma kwotowań metali ?

ODPOWIEDZ