reptile
platforma jest do kitu.. obie.. przypomina czasy ZSSR
Jest prosta - po co choinka jak w MT4... Liczy się efekt realizacji zlecenia nie kolorki.
reptile
Spoko.. ja to rozumiem.. tylko nie ma się co wypuszczać z tym skalpowaniem.
Zbadałem sprawę i wynika że BMFN jak IB do PB nie daje full ECN tylko robi za STP. Jest więc LP ale ograniczone.. czym to skutkuje? Jak wyskoczysz z 10M na margine to cie rozłoża na miare swoich możliwości
Nie wiem gdzie badałeś i co, ale bmfn ma kilka platform i to co Ty piszesz -to na unitrader zobaczysz.
Ja pisze o BHFX Currenexie (z naszymi kwotowaniami real) tylko i wyłącznie. Rachunki demo to tylko nauka do obsługi platformy i nie ma nic wspólnego z kwotowaniami i dom z real. Inne platformy mnie nie interesują i to co mają w środku. W piątek się postaram dać dostęp do real - nie demo / z naszymi kwotowaniami i dom (jakiś filmik jak się uda wrzucić).
reptile
Qty średnie w kilku porach dnia dzisiaj to 1-2 w BMFN kiedy na innych z DOM 8 12 było 10-15 10-40.
Demo to nie real.
Wyświetlane może być 1do 3mil x 3 okienka (oczywiście podaje oddalone ceny o 0,1/0.2pip) daje 3 / 9mil na niepełną sekundę (masz czasami 3zmiany w sekundę dokładnie to co podajesz wyzej 10-40). Tyle że demo ma inne wartości i jednego dostawcę dla podglądu tylko.
reptile
zastosowanie kilku praktyk z góry od spodu skończyło się fatalnie na SWFX.. i nie wierze, że tu może być inaczej.. bo model jest bardzo podobny.
Podobny, ale nie ten sam, sprawdź i sam oceń rachunek real, nawet bez wrzucania środków - otwórz rachunek i popatrz na głębokość plus spready.
reptile
Realny Full dostep do ECN tego typów jest cholernie drogi.. prowizje, obrót..
Zgadza się, ale pisałem o tym wcześniej, musimy spełniać masę różnych wymagań, a szczególnie obrót - broker był budowany dla nas, nie było planów aby go upowszechniać.
reptile
już to wg mnie jest na nasze warunki sporym wyzwaniem i trzeba być doświadczonym. Zakładam, że sie starasz w tym co robisz... jednak uważam, że sa lepsze warunki..niz jak zaczyna sie obrazować u Ciebie i spory skrót zrobiłeś.. nieswiadomie lub z wiadomych powodow.. to są spore koszta.
Za 5mcy takie cos to i ja moge obiecywać.. ale kto wie czy tak bedzie
Za 5miesięcy będzie jeszcze lepszy efekt niż obecnie, mówię i robię, ale mam wrażenie że cały czas porównujesz nas do brokerów ze "wstępem" ponad 1.000.000$, zejdź poziom niżej / okolice 100.000$ (przynajmniej na początek).
Porównujesz brokerów niedostępnych dla 99,9% traderów do brokera z wejściówką 1000$.
reptile
Jak wiadomo, też jestem z tych co to wszystko muszą zbadać i obmacać..
Jeśli Ci klienci mają powyżej 500k$ lub chociaż w sumie się tyle na 1 konto uzbiera.. to pewnie, że są lepsze platformy niż CNX.. i dajace dostep do ECN

.. w tym CNX i inne.
Zejdź na ziemie, gdzie masz 50 inwestorów w PL z pół milionem $ na fx - przy dźwigni 50... To spekulacja nie lokata.
GS,JPM,UBS maja takie wynalazki, że nie wiadomo jak przy tym usiaść..
Szybki to jest nawet Dukascopy hehe.. ale juz wiece..
Taki szybki, że nie realizuje zleceń po cenie, którą chce (powyżej 5lotów...)
reptile
Także platforma się nie liczy tylko umiejscowienie..
Jak również ilość dostawców.
reptile
Ja nie mam nic przeciwko CNX ogólnie.. jak dla mnie platforma kitowa.. jest fastbroker.. jakbym mial nie marudzić.. ale ciągle bez bycia grubasem nie mam dostępu do full ECN a jedynie fragmentów. Niemniej zamierzam się pobawić i zweryfikować pewne teorie..
1/3stawki = 1/3jakości.. rynek jest twój mnie tam nic nie boli..
Ja tylko pisze co widzę..
Słabo widzisz - bo start od 1000$ i prowizja 0,4pipa, zejdź na ziemie kolego, tutaj nikt z milionami na dźwignię się nie pakuje.

1000$ i masz dostęp do ECNa - nie potrzebujesz być grubasem, chyba że lubisz jeść...
1/3stawki - bo po pierwsze nie zatrudniam 700pracowników, a po drugie nie kroje. Jeśli chodzi o jakość - niech wypowie się ten, który pohandluje na nasze platformie real. Bo narazie mam wrażenie że piszesz o brokerach z milionem na wejście.
U nas zlecenia na 60/70lotów wchodzą bez problemu, ja osobiście nie znam nikogo kto wrzucał w Polsce więcej. (pisze o realnym rachunku).