Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Są ubezpieczone, ale od jakich zdarzeń?Czyli wszyscy klienci są ubezpieczeni łącznie na 100 000 EUR.
I druga sprawa, jakie zdarzenia mogą doprowadzić do zniknięcia środków klientów?
Skoro są one trzymane osobno na kontach bankowych... Co zatem musi się stać, żeby pieniądze "wyparowały"??? Bo Nordea gwarancje już chyba posiada?
No dobrze. Jednak Nordea już powinna posiadać gwarancje bankowe.
Jedyna możliwość jaką widzę, to podjęcie pieniędzy przez kogoś z Armady. Na papierze w systemie dana kwota będzie widniała, ale realnie na koncie już nie. Czy wtedy ubezpieczenie zadziała? Przed czym owo ubezpieczenie ma chronić? Czy są jakieś mechanizmy zabezpieczające konto/a klientów przed opróżnieniem bez dyspozycji?
Jedyna możliwość jaką widzę, to podjęcie pieniędzy przez kogoś z Armady. Na papierze w systemie dana kwota będzie widniała, ale realnie na koncie już nie. Czy wtedy ubezpieczenie zadziała? Przed czym owo ubezpieczenie ma chronić? Czy są jakieś mechanizmy zabezpieczające konto/a klientów przed opróżnieniem bez dyspozycji?
Są i coraz więcej brokerów stosuje takie zabiegi. Natomiast nie wiem, czy Armada planuje wprowadzenie czegoś takiego.Stforex pisze:No dobrze. Jednak Nordea już powinna posiadać gwarancje bankowe.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
sam zrobilem przelew wlasnie i doszedl w jeden dzien,teraz nic tylko sie bogacic
, napisali wyraznie, ze srodki, armady to srodki armady, a twoje to twoje, wiec bankructwo brokera nic nie szkodzi, ale ciekawe wlasnie jak by sie sprawa miala w wypadku defraudacji i zamkniecia interesu, jesli srodki na koncie w nordea, to niech odpowiada nordea, niech zwraca kase klientom i niech sami sciagaja armade, ale pewnie tak nie jest, bo klienci oddzielnej umowy z bankiem nie podpisuja i zostaje nam te 100 tausenow
, chociaz upadek firmy robiacej w biznesie gdzie rentownosc jest porownywalna z narkotykowym, ale nie takie rzeczy sie zdarzaja

-
- Gaduła
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Ja od siebie napisze tak, to że armada posiada aktywna umowę i licencję na transfer pieniędzy przez pośrednika takiego jak skrill, daje już większe zabezpieczenie niż tak naprawde nic nie wnosząca nota, która jasno i wyraźnie mówi tak samo jak kolega z serwisu że tam na to co teraz uprawiamy na walutach licencji nie jest potrzeba. Skrill na przykład wymówił umowę ze względu na regulację takiemu brokerowi jak FXSalt., który na runku jest nieco dłużej a przeboje z akcjami sald na minus i prostowaniem tego miałem sam i jakoś się wszystko dobrze skończyło, choć podchodziłem do nich ostrożnie jak stracili ową regulację. Salt jest zarejestrowanych na British Virgin Islandsh. Teraz stara się o regulację w Bułgarii ale miało się to zakończyć od sierpnia teraz niby do października wiec jakos im chyba cos nie idzie i nie jest to takie łatwe. Dla mnie to jak płacenia za wycieczkę przez pośrednika, który częściowo ponosi konsekwencje z kim i jak uprawia interesy. Tym bardziej że skrill to naprawdę porządna firma. Armada to młody brok i uważać trzeba, ale nie ma co przesadzać, po co mieliby poddawać się też regulacją i ponosić konsekwencje finansowe, jeśli je zrobią to będzie na duży plus a sadze ze się za to wezmą w miarę rozbudowy oferty. Ja tam narazie śmigam tu, nie mam tysia czy 10 na koncie i jkakos jest ok, a wypłacałem też już z 4 zerami środki i jakoś poszło luźno. Pozdro K
Cenne info. Dzięki.wypłacałem też już z 4 zerami środki i jakoś poszło luźno.
Ma ktoś może teraz problem z połączeniem z MT4?
Wlasnie sie zalogowalem bez problemu i sciagam update .PipBoy pisze:Ma ktoś może teraz problem z połączeniem z MT4?
Ze mnie dupa nie trejder!!!