Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

Dziś ogólnie rynek jest szalony.

U nie jednego brokera mam poślizgi, ale to widać po rynku co się dziś dzieję, to nie wina brokerów.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

pawel_2907
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pawel_2907 »

czyli ze co - zawierając umowe poprzez klikniecie nie mam gwarancji na take profit ? Przeciez to tak samo jak bym do banku poszedł i zawarł umowe że wymieniam tylko euro po 5 pln a oni mi wymienili po 2 zł

mariusztrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mariusztrader »

O ile się orientuję, to nie ma gwarancji, jest to chyba w warunkach umowy. :568: Warto się zapoznać. Zlecenie jest realizowane po najlepszej możliwej cenie. Tak samo jak stop-loss.
"Nie ma rzeczy niemożliwych, istnieją jedynie trudne do zrealizowania"

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

pawel_2907 pisze:czyli ze co - zawierając umowe poprzez klikniecie nie mam gwarancji na take profit ? Przeciez to tak samo jak bym do banku poszedł i zawarł umowe że wymieniam tylko euro po 5 pln a oni mi wymienili po 2 zł

To nie to samo.

Działa to tak:

Ustawiasz zlecenie TP, Limit, stop limit, stop loss - wszystkie działają tak samo.

Cena dochodzi do Twojego poziomu i zostaje aktywowana. Idzie od brokera, mostek MT4 do dostawców płynności - czyli banków etc. które realizują zlecenia dla brokerów. Oni mogą je przyjąć bądź odrzucić. Jeśli odrzucą zlecenie dalej szuka drugiej strony, aż zostanie zrealizowane.

W momencie gwałtownych ruchów zwykle nikt nie chce realizować tych zleceń i stąd biorą się poślizgi. Na TP również - cena dociera do TP, idzie do LP (liquid providers = dostawców płynności), ale w tym czasie cofa się. Stąd poślizg niekorzystny. Natomiast jeśli przeskoczy nagle Twoje TP to będziesz miał poślizg korzystny,
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Czy Armada wprowadzi MT5 ? Jeśli nie, to dlaczego ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

psV pisze:Czy Armada wprowadzi MT5 ? Jeśli nie, to dlaczego ?
Na razie nic nie słychać o takich planach. Dlaczego? Pewnie z tego powodu, którego inni brokerzy tego nie robią: jest małopopularny, średniolubiany (brak hedge) i trzeba płacić drugi raz za licencje... A nagle z MT4 zrezygnować na rzecz MT5 sobie nie wyobrażam.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

Poza tym MetaQuotes, doskonale o tym wie, że traderzy nie będą zmieniać platformy z MT4 na MT5 i postanowili po prostu po mału wprowadzać zmiany w samym MT4, które będą coraz bardziej upodabniać platformę MT5.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

pawel_2907
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pawel_2907 »

kontrolnie puscilem gigantyczne zlecenie o 5 rano 0.01 lota i znowu nie zamknelo mi TP na zielono - jakiez to gigantyczne ruchy tam były ze znow tak sie stalo ??? znow nie wrzucone do ksiegi zlecen ??? to gdzie to trafia i kto to mi zamyka ??

Obrazek

zalaczam tez screena z wczorajszej sytuacji

Obrazek

czy ktos z suportu Armada moze mi to napisac wprost ze moje zlecenie TP nie zostało zabookowane do ksiegi ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Do ARKUSZA zleceń nie trafia żadne Twoje zlecenie o czym wczesniej koledzy już pisali i bardzo ładnie to wyjaśnili. Podobnie jak to dlaczego miałeś taki przypadek, a nie inny...

Proponuję bezpośredni kontakt z brokerem w celu uzyskania szczegółowych, oficjalnych wyjaśnień. A "lampka" TP na zielono się nie pali, bo różnica w kursie wynosi 0.001 pipsa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

A mechanizm działania zleceń w STP znasz ? Jak cena uderza w TP to zlecenie wędruje do realizacji. Czyli szuka przeciwnej strony. To sobie trochę czasu trwa, a jak w tym czasie cena się zmieni, to i Twoja cena zamknięcia się zmieni. I stąd są poślizgi na wszystkich rodzajach zleceń ( SL/TP/LIMIT/STOP). To nie jest MM, że zamyka bo coś uderzyło w cenę.

ODPOWIEDZ