Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Baton
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Było już wcześniej, ale dopytam: Jaki jest limit transakcji dla danego rachunku? Czy w ten limit wchodzą zarówno pozycje otwarte jak i oczekujące? Gdzieś czytałem że Armada (lub inny broker) podchodzi dość liberalnie do tego limitu i nie blokuje sztywno możliwości otwierania kolejnych po przekroczeniu limitu... chyba że pomyliłem te wyjaśnienia z tymi dotyczącymi zmiany 'dźwigni'?

Jeśli dobiłem do limitu to jest szansa że pójdą mi na rękę i go zwiększą?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

200 zleceń. Ale nie masz co liczyć, o ile się nie mylę, to jest w konfiguracji serwera, jako zmienna obowiazujaca wszystkich naraz. Nie da się zmienić tego dla jednego klienta.

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Cyb pisze:200 zleceń. Ale nie masz co liczyć, o ile się nie mylę, to jest w konfiguracji serwera, jako zmienna obowiazujaca wszystkich naraz. Nie da się zmienić tego dla jednego klienta.
Da się, bo inny broker mi to zaproponował, więc to nie kwestia techniczna... 200 zleceń dotyczy transakcji jak i zleceń oczekujących?

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

DanielFX pisze:@cytrynek, jak się nazywa to narzędzie ze zdjęcia?:)
Smart Orders. Dawniej BSO. Aplikacja dostępna tylko na platformie mForex, którą również polecam. Pozdrawiam.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Baton pisze:
Cyb pisze:200 zleceń. Ale nie masz co liczyć, o ile się nie mylę, to jest w konfiguracji serwera, jako zmienna obowiazujaca wszystkich naraz. Nie da się zmienić tego dla jednego klienta.
Da się, bo inny broker mi to zaproponował, więc to nie kwestia techniczna... 200 zleceń dotyczy transakcji jak i zleceń oczekujących?
Dotyczy wszystkich zleceń. Z tym, że o problematyczności zwiększania tych limitów rozmawialiśmy już w innym wątku...

-- pt 13-12-2013, 14:00 --

Dostałem info, że Armada zwiększyła właśnie maksymalną ilość zleceń do 250 dla wszystkich klientów. Ale na więcej już bym nie liczył, nawet przy indywidualnych negocjacjach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Wypłaciłem poprzez Skrilla środki z rachunku. Ile czasu będę czekał aż pojawią się na moim rachunku bankowym?

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Czemu nie od razu do banku od broka? Miałbyś tego samego dnia albo następnego, ja ze skrilla czekałem ok 3 dni roboczych zanim dotarły do banku.

JAREK67
Maniak
Maniak

Microbi pisze:Czemu nie od razu do banku od broka? Miałbyś tego samego dnia albo następnego, ja ze skrilla czekałem ok 3 dni roboczych zanim dotarły do banku.
Nie pamiętałem tych ibanów i innych :)
Trzy dni to nie problem.
Tylko, że takie info dostałem od Skrilla :
............"Kwota ta została automatycznie zwrócona na Pana/i kartę kredytową/ debetową (, ). Pieniądze powinny pojawić się na karcie w przeciągu 21 dni roboczych." :shock:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wypłaty realizowane są tego samego dnia przez brokera. Akurat, gdyby środki trafiały na konto Skrilla to byłyby niemalże natychmiast, natomiast w tym przypadku są one wycofywany na kartę kredytową/debetową. I tu już wszystko zależy od banków i tego jak szybko księgują zwroty. Taka wypłata widnieje u nich w systemie jako transakcja zwrotna (tak samo jak anulowanie jakichś zakupów za pomocą karty), stąd ten czas jest sporo dłuższy. W praktyce z reguły w ciągu tygodnia wracają.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

JAREK67
Maniak
Maniak

raposo pisze:Wypłaty realizowane są tego samego dnia przez brokera. Akurat, gdyby środki trafiały na konto Skrilla to byłyby niemalże natychmiast, natomiast w tym przypadku są one wycofywany na kartę kredytową/debetową. I tu już wszystko zależy od banków i tego jak szybko księgują zwroty. Taka wypłata widnieje u nich w systemie jako transakcja zwrotna (tak samo jak anulowanie jakichś zakupów za pomocą karty), stąd ten czas jest sporo dłuższy. W praktyce z reguły w ciągu tygodnia wracają.
No własnie na koncie Skrilla pojawiły się pieniądze po kilku minutach. I zaraz zostały zdjęte do zasilenia karty zapewne . Rozumiem, ze nie ma takiej opcji żeby zostawały na Skrillu?

ODPOWIEDZ