Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
overall

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: overall »

Dobra, zaczyna mnie to irytowac. Wszedlem wlasnie sell po cenie 1.29222 a przynajmniej taka byla cena w chwili skladania zlecenia po czym zlecenie sie ladowalo cene sie obnizylo i finalnie weszlo po 1.29202.

Co jest grane? to ja juz za przeproszeniem wole rekwoty, wtedy przynajmniej moge powiedziec ze nie chce sprzedawac po gorszej cenie.... niby jak mam to zglosic do supportu, jak mam to udowodnic? mam zrobic screena moje zlecenia czy co? bo to jest jakas porazka dla mnie gdzie sl wynosi zazwyczaj 5 pipsow a w tej chwili zmalal tak jak by do 3 pipsow przez to ladowanie. co gorsza jestem pewien ze gdyby cena nagle spadla nie o 2 pipsy a o 30 np to rowniez by weszlo zlecenei o 30 pipsow nizej w ogole mnie nie pytając czy platforma ma takie zlecenie zrealizowac? Czy juz na prawde nie ma brokerów gdzie mozna sobie spokojnie grac?

Prosze mi wyjasnic co mam zrobic w tym wpadku.

pozdrawiam...

edit, po paru minutach moje zlecenie jest juz 7 pipsow na plusie a tak bylo by 9, ja wiem, sczegoly, ale dla mnie cholernie istotne bo bardzo latwo moze mi wybic w ten sposob Sla a tego nie lubie.

prosze o pomoc.

edit. 2 pozycja zamknieta z reki i tez przycina. Bardzo mi sie to nie podoba. skoro wyhaczylem moment wejscia to czemu zlecenie czeka na gorszą cene i wchodzi po tej gorszej cenie bez mojej zgody. to juz nie pierwszy raz.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2013, 11:17 przez overall, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Zawsze masz opóźnienia na linii Twoje łącze -> Mostek -> Dostawca Płynności.

Jeśli Ty klikasz po danej cenie to zlecenie dopiero odpalane jest u Ciebie i musi przejść tą drogę. Jeśli cena zmienia się dynamicznie to przy realizacji może być już nieaktualna.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

overall

Akhh pisze:Zawsze masz opóźnienia na linii Twoje łącze -> Mostek -> Dostawca Płynności.

Jeśli Ty klikasz po danej cenie to zlecenie dopiero odpalane jest u Ciebie i musi przejść tą drogę. Jeśli cena zmienia się dynamicznie to przy realizacji może być już nieaktualna.

to nie byla dynamiczna zmiana, po prostu dlugie ladowanie. u innych brokerow tak nie mam, co najwyzej rekwot.

wiem ze tak nie powinno, byc, zlecenie nie powinno sie ladowac 2-3 sekundy.

a jesli juz sie tyle laduje to niech przynajmniej wejdzie po cenie po jakiej chcialem sprzedac a nie sobie czeka na gorszą. to na prawde chwile trwa, a cena wisi w miejscu przez jakis czas ze spokojnie mogla by wejsc. kurde przeciez handluje nie od dzis, nie rok, nie dwa. tak nigdy nie mialem.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Napisz najlepiej do supportu wysyłając logi, numer zlecenia etc.

Może da sie wyjaśnić skąd to opóźnienie - bo musiało po prostu gdzieś powstać.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

Prosimy przesłać nam log z dnia dzisiejszego na pomoc@armadamarkets.pl, przeanalizujemy i damy odpowiedź.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

overall

przez to ucieka mi na prawde sporo, okazji, az boje sie grac. demko oczywiscie hula ze hej, zlecenia wchodzą momentalnie. bez kitu to najgorsza ezgekucja zlecen jaką mialem kiedy kolwiem.

juz pisze. mam nadzieje ze to pomoże bo chcial bym sie w koncu gdzie usadowić. ehhh

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nikt nam dziś nie zgłaszał wolnej egzekucji zleceń więc sprawa jest co najmniej dziwna. Czekam na log zatem

overall

ArmadaMarkets pisze:Nikt nam dziś nie zgłaszał wolnej egzekucji zleceń więc sprawa jest co najmniej dziwna. Czekam na log zatem

napisalem na priv

oki, wyslane.

nie za bardzo sie na tym znam ale jak patrze na czas transakcji w tych logach to wskazuje na to ze bylo momentalnie (moze sie myle) ale tak to wygląda w tych logach a w rzeczywistosci zlecenia się dlugą ładują. no i co teraz? :?

edit, na próbę ponownie wszedlem, tym razem w longa, juz na plusie, wszystko fajnie ale cena znowu sie dlugo ladowala, nie jest to hop i juz czyli tak zwane blyskawiczne. zlecenie sie laduje i cieszyc sie tylko ze nie bylo zmian w miedzy czasie do góry.

teraz cena weszla po takiej cenie jakiej oczekiwalem ale trwalo to równie dlugo.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Proszę zrobić tak jak radziliśmy w mailu - przeinstalować platformę w innej lokalizacji, testowo wyłączyć antywirusa i firewall. Może Pan też dla sprawdzenia spróbować złożyć zlecenie z innego komputera.

Jeszcze jedna sprawa - jeśli pracuje Pan na WiFi, proszę spróbować podłączyć komputer do Internetu po kablu, często droga między komputerem a routerem powoduje opóźnienia w realizacji zleceń po stronie Klienta.

Gienek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gienek »

Mam od jakiegoś niedługiego czasu konto real w Armadzie i jestem zadowolony z działania pomimo tych drobnych poślizgów w cenach, które zaobserwowałem ale jakoś szczególnie mi przy mojej grze ni przeszkadzają. U poprzedniego brokera rekwoty doprowadzały mnie do białej gorączki.

Ja mam takie pytanie do Armada Markets, jak wygląda sprawa rozliczenia podatku? bo w xtb dostawałem pita, którego sobie rozliczałem co roku, czy tu też dostanę takiego pita? czy armada kontaktuje się z polskim urzędem skarbowym i przesyła informację o moich zyskach? bo jeżeli nic takiego nie ma to tylko prosiłbym o potwierdzenie tego tutaj, wtedy już sam dopilnuje tej sprawy i rozliczę się z us, aby mieć czyste sumienie :D

pozdrawiam serdecznie

ODPOWIEDZ