Czy ktoś na forum używa tego cuda do analizy technicznej?
Możecie się podzielić czego używacie do AT?
Myśle tutaj o skalpingu i intra więc każde 2 pipsy są moim zdaniem ważne.
Amibroker 5.10 Professional
Skalpując po 2 pipsy znjadziesz czas na AT? Nie wiem jak teraz grasz ale ja przy szybkim skalpie nie mam czasu sie w d.... podrapać a co dopiero analizować wykresy........
No offence, please....

No offence, please....
Co do wykresów tickowych - potwierdzam, świetna sprawa, nadaje się do tego darmowy NinjaTrader. Co do mózgu, nie wiem, nie używam....pioun pisze:Ja używam wykresów tikowych i mózgu.

Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Także go używam. Świetny program. Przy scalpie ważne, by platforma nie miała opóźnień w kwotowaniu. Uzupełnieniem jest Ninja Trader.
@fxlamer, Ty na stałe wróciłeś, czy na chwilę? Miło Cię widzieć znów...
@fxlamer, Ty na stałe wróciłeś, czy na chwilę? Miło Cię widzieć znów...
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Skoro tak chwalicie AB to aż sprawdzę....
Aha, zanim się doszukam, da się do tego podłączyć jakiś darmowy real time data feed?

Aha, zanim się doszukam, da się do tego podłączyć jakiś darmowy real time data feed?
Hmm, żebym to ja wiedział co życie przyniesie za chwilę....Jekert pisze:@fxlamer, Ty na stałe wróciłeś, czy na chwilę? Miło Cię widzieć znów...

Oooo, Coffis wrócił, witam mistrza ostrego skalpaKovis pisze:fxlamer Prezes wrócił - witam mastera

Ostatnio zmieniony 22 sie 2008, 09:42 przez fxlamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Wiem, że jest opcja ciągnięcia danych z IB (interactive Brokers), ale chyba trzeba mieć tam konto.fxlamer pisze:Skoro tak chwalicie AB to aż sprawdzę....
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..