Amibroker 5.10 Professional
Ktoś wspomniał że Amibroker ma opóźnienia. Nie wiem z jakiej wersji korzystacie i jaki masz sprzęt wam to obsługuje, ale u mnie żadnych opóźnień nie ma.
Wszystko rewelacyjnie ściąga /z InteractiveBroker /nawet przy hsdpa ery
Lap : 2046mb ramu, 2,4ghz core duo, vista.
Może problem się pojawia przy wersji standard ?
Professional chodzi perfekcyjnie.
Wszystko rewelacyjnie ściąga /z InteractiveBroker /nawet przy hsdpa ery

Lap : 2046mb ramu, 2,4ghz core duo, vista.
Może problem się pojawia przy wersji standard ?
Professional chodzi perfekcyjnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam,
Sorki za wtracenie pytania, ktore powinno isc do dzialu dla poczatkujacych, ale strasznie mnie to meczy...
Po co uzywa sie innych programow z danymi niz ten od brokera, u ktorego gramy? Przeciez chyba beda rozbieznosci miedzy nimi a naszym brokerem, wiec do czego sa takie dane? I co to sa dokladnie dane tickowe?
Sorki jeszcze raz za te pytania tutaj.
Sorki za wtracenie pytania, ktore powinno isc do dzialu dla poczatkujacych, ale strasznie mnie to meczy...
Po co uzywa sie innych programow z danymi niz ten od brokera, u ktorego gramy? Przeciez chyba beda rozbieznosci miedzy nimi a naszym brokerem, wiec do czego sa takie dane? I co to sa dokladnie dane tickowe?

Dane danym nie równe, niektórzy brokorzy mają przekłamania w danych, stosują różnego rodzaju filtry, polują na SL gdzie świeczka w jednej chwili może pójśc do góry o 100 pipsów zamykająć pozycja ale już nie otwierając bo ciągle są requoty (tzn stop hunting).Jacas pisze:Witam,
A dane tickowe: tick to najmniejsza zmiana, jeśli cena zmieni się w stosunku do poprzedniej to masz daną tick, czyli jest to najmniejsza możliwa jednostka śledzenia cen.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
No choby dlatego, ze ktos ma perfekcyjnie opanowany (na przyklad) AmiBroker Formula Language . Do tego mnostwo wlasnych blbliotek. narzedzi i indykow. A na koniec ma kaprys grania na swieczkach 2 godzinnych....Jacas pisze:Witam,
Witam po deszczowych wakacjach 
A Genesis? Szkoda, taki fajny sofcik ale za malo swobody.
A teraz z grubej rury: dostawcy kursow (nie bede nazywac ich po imieniu) przekazuja swoje dane rowniez przez stelite i kabel ... wiec karta tv i "odpowiedni" DEKODER

A Genesis? Szkoda, taki fajny sofcik ale za malo swobody.
A teraz z grubej rury: dostawcy kursow (nie bede nazywac ich po imieniu) przekazuja swoje dane rowniez przez stelite i kabel ... wiec karta tv i "odpowiedni" DEKODER

Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 

OK, dzieki za info. Czyli dzieki zastosowaniu takich zewnetrznych danych uzyskujemy odfiltrowanie "szumu" powodowanego przez naszego brokera (z roznych powodow). I to daje nam to, ze cala analiza wykresow jest troche latwiejsza i ogolnie AT zaczyna "lepiej dzialac", bo zmieniaja sie troche wartosci, z ktorych korzystaja indykatory, swieczki sa na przyklad troche krotsze itp?Tig3r pisze:Dane danym nie równe, niektórzy brokorzy mają przekłamania w danych, stosują różnego rodzaju filtry, polują na SL gdzie świeczka w jednej chwili może pójśc do góry o 100 pipsów zamykająć pozycja ale już nie otwierając bo ciągle są requoty (tzn stop hunting).Jacas pisze:Witam,
A dane tickowe: tick to najmniejsza zmiana, jeśli cena zmieni się w stosunku do poprzedniej to masz daną tick, czyli jest to najmniejsza możliwa jednostka śledzenia cen.
Dobrze to zrozumialem?
Witam!
Wznawiam temat, podpinając się pod poniższe dwa pytania:
Wznawiam temat, podpinając się pod poniższe dwa pytania:
oraz:Pablo90 pisze:Mam pytanie - czy w Amibrokerze pisanie automatów jest w jakiś sposób ograniczone w porównaniu do MT4? Tzn. chodzi mi głównie o to, czy jest możliwość do odwoływanie się do zajętej pozycji i modyfikowanie jej. Słyszałem, że jakiś koleś kupił Amibrokera w zastępstwie dla MT4 i później miał z tym właśnie problem.
?? Z góry dzięki za wszelkie odp. Pzdr.alkor pisze:Witam, chcialbym dolozyc do ww. pytania kolejne - czy istenieje mozliwosc wywolywania z AmiBrokera zlecen do zewnetrznych systemow transakcyjnych? Tak zeby nie obserwowac na jednym ekranie strzalek po to zeby recznie skladac zlecenia na drugim (np. w MT4 w XTB - przyklad losowy).
Musze sie odezwac w tym temacie , amibroker jest niezly i znam go od paru lat , ale czy to normalne aby czlowiek co plynnie gada po naszemu nie wypuscil polskiej wersji , poddam to pod dyskusje , cisnienie mi nie skacze bo wiem o tym fakcie od paru lat
Dodano po 10 minutach:
i dopisze ze mam zal ze tak powazne instytucje bankowe w to weszly ,
Dodano po 10 minutach:
i dopisze ze mam zal ze tak powazne instytucje bankowe w to weszly ,