Alpari

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
23
40%
Poza paroma minusami są ok
8
14%
Przeciętny
16
28%
Mają wiele wad
6
10%
Stanowczo odradzam
5
9%

Liczba głosów: 58

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NMike »

No właśnie, Alpari ma jakieś dziwne wymagania bo stwierdzili, że jestem za mało doświadczony :wink: I tak zawyżyłem nieco 'doswiadczenie', ale niewystarczajaco... Musisz być intermediate, albo expert :) Na razie Interbank juz mi udostępnił swoje zasoby :P
Ostatnio zmieniony 03 lip 2007, 15:55 przez NMike, łącznie zmieniany 1 raz.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

NMike pisze:No właśnie, Alpari ma jakieś dziwne wymagania bo stwierdzili, że jestem za mało doświadczony :wink: I tak zawyżyłem nieco 'doswiadczenie', ale nie wystarczajaco... Musisz być intermediate, albo expert :) Na razie Interbank juz mi udostępnił swoje zasoby :P
a co to ma do rzeczy ? mozesz byc beginner :wink: i mozesz otworzyc rachunek

Foregin...(tak z czystej ciekawosci) pytanie do ciebie jakie trzeba miec depo poczatkowe zeby otworzyc konto ?

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Dostałem takiego maila. Odpisałem na niego zapewniajac, że nie jest ze mna tak źle :P

'''Thank you for your application to open an account with Alpari (UK) Ltd.
Unfortunately we are unable to accept you as a client as you do not have the required experience.
Alpari (UK) Ltd has permission from the FSA to deal only with Market Counterparties and Intermediate Customers. Please note that customers can be classified as “Intermediate Customers” only if they meet strict criteria, as stated by the FSA: http://fsahandbook.info/FSA/html/handbook/COB/4/1 , or have sufficient knowledge and expertise to be considered as Expert Customers.
Please get back in contact in a few months time when you may have the required experience.
Thanks and regards''

Po tym mailu w odpowiedzi doszedł kolejny:
''Please refer to below email.
We can only take on clients who have enough experience to be classified ‘Intermediate Customers’.
Refer to http://fsahandbook.info/FSA/html/handbook/COB/4/1 for further information.
Thanks and regards
''

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

NMike pisze:Dostałem takiego maila. Odpisałem na niego zapewniajac, że nie jest ze mna tak źle :P

'''Thank you for your application to open an account with Alpari (UK) Ltd.
Unfortunately we are unable to accept you as a client as you do not have the required experience.
Alpari (UK) Ltd has permission from the FSA to deal only with Market Counterparties and Intermediate Customers. Please note that customers can be classified as “Intermediate Customers” only if they meet strict criteria, as stated by the FSA: http://fsahandbook.info/FSA/html/handbook/COB/4/1 , or have sufficient knowledge and expertise to be considered as Expert Customers.
Please get back in contact in a few months time when you may have the required experience.
Thanks and regards''

Po tym mailu w odpowiedzi doszedł kolejny:
''Please refer to below email.
We can only take on clients who have enough experience to be classified ‘Intermediate Customers’.
Refer to http://fsahandbook.info/FSA/html/handbook/COB/4/1 for further information.
Thanks and regards
''
:D ehh to musialemim im naklamac ze jestem "super graczem" :wink:
bo tak do mnie nie napisali...jak pamietam

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

hehe, rok na roznych rynkach to dla nich za mało :wink:

Awatar użytkownika
Foregin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Foregin »

jaguarII pisze:

Foregin...(tak z czystej ciekawosci) pytanie do ciebie jakie trzeba miec depo poczatkowe zeby otworzyc konto ?
Na moje opinia tutaj jest dwaj momentu (szczegol)

Pierszy -- depo winien byc taki zeby strata go nijaki nie wplywac na obraz zycze tradera ( ten nie powinien byc go ostatni pieniadze!)

Dlatego ze poczatkowe depo bedzie strata z wysoki prawdobodobenstwom..

Ale prosty stratic depo -- malo sensu, trzeba przy tym czemu-cos nauczyc sie.
Wtedy drugi moment -- depo winien byc dosc do tego zeby stosowac na nim rozumny money management. I tutaj jeszcze trzeba brac w uwage ilosc jednogo punkt , cena minimalnej jednostki handlowej (unit).

Potem jak wyjasnilo ilosc minimalnej jednostki handlowej, ktora jest u twoje brokeru -- dalej trzeba wyjsciowac z tego co maksimalny strata (stop-loss) na jednoj tranzakcji nie winien byc wiekszy czym 5% od depo. Ten najmaksimalnejszy, jeszcze lepiej jesli to bebzie 1-3% od depo.

Oto tak, w oporu na ilosc jednego punktu, rozmiar minimalny lot (mini-lot, mikro-lot..) i na maksymalny ryzyk na jednu pozycju -- i trzeba robic wybor wielkosci depo.

---------------------------------------

i jeszcze -- nijaki nie mozna gracz na cudzy pieniadze! (brac w dlug albo cos..)

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

..no Gajowy dolaczylem do ciebie :) ehh ....zrobilem przelew do Alpari (UK)...no i zobaczymy :D

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Zarejstrowalem sie-dostalem pdf,wydrukowalem,podpisalem.Nie mam skanera wiec wyslac to poczta?
Dzieki

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Tym moim to nie da rady.Ale pomysl dobry.

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

gucio pisze:Nie mam skanera wiec wyslac to poczta?
Moze fax?
Bedzie dobrze, luz......
=================

ODPOWIEDZ