Alpari

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
23
40%
Poza paroma minusami są ok
8
14%
Przeciętny
16
28%
Mają wiele wad
6
10%
Stanowczo odradzam
5
9%

Liczba głosów: 58

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NMike »

Czyli jednak bez notariusza nie da rady, ile to kosztuje:?:

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

NMike pisze:Czyli jednak bez notariusza nie da rady, ile to kosztuje:?:
nie ja u zadnego notariusza nie bylem...po zatwierdzeniu moich dokumentow prawa jazdy i dowodu osbistego musialem podpisac notice and declaration ktore jest w sekcji 7 oraz opting-up to intermediate customer notice z sekcji 9 zeskanowac i odeslac im na maila i to wszystko bez notariusza ...no chyba ze obecnie cos zmienili ,od ostatnich 3 miesiecy.

tu masz linka do applikacji ktore trzeba wypelnic i podpisac sekcje "7" i "9"
https://www.alpari.co.uk/files/doc/2006 ... rsonal.pdf :)
powodzenia :)

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Gajowy »

ok udało mi sie założyć konto bez potrzeby wizyty u notariusza - napisałem tylko na ksero dowodu osobistego, ze osobiście potwierdzam za zgodność z oryginałem i wysłałem mailem
The key to living is giving.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

no spoko Gajowy...czyli ciagle bez notariusza nic nie zmienili
...to jest nas narazie dwoch (chyba) :)

przelales juz kase do nich moze ?czy dopiero zamierzasz?

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Gajowy »

jaguarII pisze:no spoko Gajowy...czyli ciagle bez notariusza nic nie zmienili
...to jest nas narazie dwoch (chyba) :)
przelales juz kase do nich moze ?czy dopiero zamierzasz?
Kaska w drodze. Teraz czekam na zaksięgowanie.

Dzisiaj rozmawiałem z Foregin myślałem, że ma u nich konto jednak okazało sie , że ma w Alpari IDC (to nie Alpari UK) Jednak obie firmy zostały założone przez tych samych ludzi.

Poniżej pozwolę sobie wkleić klika informacji od Foregin:
Alpari UK -- kompania, ktora skladac sie w FSA i mec wysoki-pewny. Wsystkie rachuneki do 50 000 $ zaubezpieczowany FSA i bede wyplaty wlascicielu rachuneka pieniadze w jakikolwiek wypadeku (nawet jezeli firma zamknac sie)
Mozesz spokojnie handlowac i nie burzyc sie za swoje pieniadze (w kompanji pracuje przyzwojty ludzie, zawodowy)
Ostatnio zmieniony 02 lip 2007, 19:38 przez Gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.
The key to living is giving.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

to bedziesz pierwszy ode mnie :) bo ja mam konto otwarte juz dlugo ale jeszcze bez wyslania do nich kaski... :)

przecierasz szlaki :)

hehe ktos musi :)

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Foregin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Foregin »

Witam!

Kilka czlowek juz spytali mi o kompanji Alpari UK w prywatna wiadomosci

Dlatego ja mysle ze lepiej bede otpowiedzi tutaj, w watke tematycznej

Trzeba razem powiedzic ze nie gralem i nie mam konta w Alpari UK, dlatego nie wiem wszystkich delikatnosc po terminalu (tam drugi warunek) i po pytan zalatwienie formalnosci.

Ja gram w Alpari IDC (to nie jest Alpari UK)

Alpari IDC -- najlepszy, lider wsrod brokerow rossyjskich. Mam handel na real u nich od maj 2004. Alpari IDC byla zakladac sie w 1998 roku. Wszystkie zaloczycieli jej -- z miasto Kazan (Казань), potem oni pojsc do Moskwy i tam stanac sie office glowny. Teraz kompanja duzo wielki i mec wiecej 30 000 kontow klientowych.

Potem byla zakladac sie kompanja Alpari UK. Dla roboty z obcy klientami (choc i w Alpari IDC jest cudzoziemski klienty). Zaloczycieli -- ten sam, ale ten juz zupelnie drugi kompanja. Ona jest calkowicie i do konca pod prawodawcz Wielka Btytania. Kompania jest authorised and regulated by the Financial Services Authority (FSA). FSA Register number is 448002. Glowny office -- w miasto London. Вице-президент Grupa Kompanij Alpari -- Андрей Ведихин.

Nasi tradery probowac pisac na ichny (Alpari UK) forume -- i wszystkie posty na jezyke rossyjskem oddalac sie :) tylko po angelsku. Zachodzie, chodzmy -- poprobujmy mowic po polsku! :) (ale, pewnie, tez bedzie oddalac)

Wszystkie rachuneki do 50 000 $ jest pod gwarancja FSA.

Myslem ze ten wysoka jakosc obslugi co jest w Alpari IDC -- zostawac sie i w Alpari UK (ja pewny ze tak i jest)

Awatar użytkownika
Foregin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Foregin »

Bill Williams i Andrej Wedichin
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NMike »

Alpari ma najlepszy spread, pkt swapowe gorsze od IBFX(ale nie tak bardzo) i w sumie obie platformy sa do siebie bardzo zblizone pod tym wzgledem. Nie wiem jak ze spreadem podczas danych, tego mierzył nie będę :wink:
Na demo ping Alpari u mnie 160-190ms, IBFX 490-60ms, ale w trakcie zawierania transakcji(wszystkie pod rzad) nie było problemu i wszystko szybko wchodziło u obu brokerow.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

dzieki foregin za wyczerpujacy przynajmniej dla mnie opis Alpari (a swoja droga ktoz by przypuszczal ze beda 2 kampanie Alpari )

NMike... no to teraz smialo rachunek live otwieraj :)

ODPOWIEDZ