Alpari Polska

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
30
27%
Poza paroma minusami są ok
18
16%
Przeciętny
28
25%
Mają wiele wad
12
11%
Stanowczo odradzam
24
21%

Liczba głosów: 112

Awatar użytkownika
El Coyote
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: El Coyote »

trader0002 pisze:czy jeszcze ktoś jest z Alpari Polska czy przenieśli wszystkich do innych krajów czy mają jakiś telefon kontaktowy w Polsce
Nie ma i nie było czegoś takiego jak Alpari Polska, to był zwykły introducing agent którego poniosła wyobraźnia.
szuti84 pisze:jak jest z wplatami na konto w alpari NZ? zarejestrowany jestem jako obywatel polski ale chce wplacic ze swojego konta w irlandii, da sie tak?
Nie ma żadnego problemu o ile konto jest na Twoje nazwisko. A jeśli nie są to jakieś kosmiczne kwoty to i tak najszybciej i najwygodniej przez moneybookers.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Działam tu ze względu na micro konto jako dodatkowe konto do fxpro ale oni tu w alpari mają coś dziwnego jak się robi jakiś ruch na wykresie to zaraz pada server :)

To taka platforma może dla niedzielnego gościa :) jak ktoś może coś polecić na micro z kontem depozytowym z moneybookers to chętnie
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Wow!
dodali dziś autochartist ale do dema plugina nie można jakoś zalogować
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
Alpari Poland
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Alpari Poland »

El Coyote pisze:
trader0002 pisze:czy jeszcze ktoś jest z Alpari Polska czy przenieśli wszystkich do innych krajów czy mają jakiś telefon kontaktowy w Polsce
Nie ma i nie było czegoś takiego jak Alpari Polska, to był zwykły introducing agent którego poniosła wyobraźnia.
przedstawicielstwo było i jest, dla wszystkich osób szukających kontaktu poprzez to forum wysyłamy PW.

Oprócz tego można zawsze wysłać do nas maila poprez przycisk email lub na PW na tym forum.

Też można się zapytać na czacie na stronie alpari.ru, gdzie odrazu dadzą do nas kontakt.[/list]

Awatar użytkownika
El Coyote
Stały bywalec
Stały bywalec

Jeśli nie działasz na zasadzie IA, to zwracam honor.

Ale co to za przedstawicielstwo które pozwoliło na wygaśnięcie domeny alpari.pl ? :roll:

Szkoda, bo IMHO, spośród ruskich brokerów typu admiral, czy fxpro, to właśnie alpari jest najlepszy, a najmniej u nas popularny.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Witam

Panowie chciałbym zdywersyfikować troszke swoją działalność na forex przez założenie konta u drugiego brokera. Pomyslałem wasnie o Alpari..
Powiedzcie jak tam jest z tymi kontami classic.ndd.mt4 czy rzeczywiscie sa NDD? Czy doliczane są dodatkowe opłaty transakcyjne oprócz spredu? Jak wyglądaja swapy? Chciałbym najpierw popróbować ich na mikrolotach ...czy na koncie classic wchodzą mikroloty czy tylko na koncie micro?

Z góry dzieki za odp
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
El Coyote
Stały bywalec
Stały bywalec

NDD jest całkiem niezłe. Chodzi jak to STP, szybka egzekucja, nie ma rekwotów, nie ma min odległości dla ustawianego SL czy TP, ale przy wywaleniu na stopie cena lubi sobie przeskoczyć czasem o jakieś 0.3 pipsa. Spready w nocy mocno rosną, ale za to w dzień są fajne. Jest doliczane commission - 6USD(za całość transakcji) na 1 Lota. Wadą jest ograniczona ilość instrumentów, 32 pary walutowe, gdzie na zwykłym classic jest więcej, a do tego jakieś CFD na akcje, towary, cuda wianki..

Swapy są takie sobie, bez rewelacji, lepsze można dostać z kontem >50000USD :wink:

Microloty tylko na classic.NDD, na zwykłym od 0.1 lota.

Otworzyłem wczoraj konto PAMM i właśnie zastanawiałem się czy zwykły classic, czy classic.NDD i wybrałem ten drugi :wink:

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Dzieki El Coyote
Mówisz ze spredy w nocy rosną...to nie zbyt dobra dla mnie informacja - gram swing zazwyczaj z dziennych i wchodze zazwyczaj po zamknieciu czyli dość póżno. a powiedz jeszcze do jakich wartosci sie rozszezają te spredy?bo jak teraz spoglądam na edka to w okolicach 6,4 pipsa sporawo....na innych 10 to standard czy na wekend ..?
a co do mikrolotów ... dobrze rozumie ze na koncie mikro nie ma mikrolotów?
tylko na classc? logicznie mysląc powinno być odwrotnie...
PAMM mówisz..bedziesz zarzadzał? 8) tez mysle o takim rozwiązaniu pozwolisz ze odezwe sie do ciebie na priv własnie w sprawie PAMM jak juz ogarne rejestracje itd.. :)

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Pełnomocnik pisze:Mówisz ze spredy w nocy rosną...
u każdego broker ze zmiennym spreadem, spread w nocy rośnie, jest to naturalna konsekwencja mniejszej zmienności w godzinach nocnych czasu polskiego

Awatar użytkownika
El Coyote
Stały bywalec
Stały bywalec

astra pisze:u każdego broker ze zmiennym spreadem, spread w nocy rośnie, jest to naturalna konsekwencja mniejszej zmienności w godzinach nocnych czasu polskiego
Tak, ale często brokerzy nawet wtedy sztucznie trzymają spread w widełkach zaniżając jego faktyczną wielkość. Natomiast konta NDD oddają warunki rynkowe, taki ECN dla ubogich :wink:,czyli pomiędzy sesją USA a Japonią jest masakra ze spreadami. Najgorzej sprawa wygląda pare minut po 23ej i na ostatnim ticku tygodnia, np GBPJPY zamknęło ze spreadem 26.4 pipsa, tak jak w dukasie.
Pełnomocnik pisze:a powiedz jeszcze do jakich wartosci sie rozszezają te spredy?bo jak teraz spoglądam na edka to w okolicach 6,4 pipsa sporawo....na innych 10 to standard czy na wekend ..?
Nie, aż tak źle nie jest, to tylko promocja na weekend :wink: Normalnie, po 23ej szarpie edkiem na oko od 1 do 4 pipsów.
Pełnomocnik pisze:a co do mikrolotów ... dobrze rozumie ze na koncie mikro nie ma mikrolotów?
Trochę niejasno to napisałem, to przez te kropki w nazwach typów kont. Są na micro i na "classic.NDD". Na zwykłym classic nie ma. :wink:
http://img823.imageshack.us/img823/9861/tabelazl.png
Pełnomocnik pisze:PAMM mówisz..bedziesz zarzadzał?
Dopóki nie utworzy się ofert dla inwestorów w tym ichnim systemie, nie wyśle dokumentów do Moskwy, to PAMM jest zwykłym kontem. A mi się nigdzie nie spieszy, najpierw chce zrobić ładny 3-miesięczny track record, a potem się pomyśli :wink:

ODPOWIEDZ