no oczywiście , że mogę podać o jakie pary chodzi.Chodzi o wszystkie pary z PLN. Podaje Pan w załączniku stara i nową specyfikacje w których są identyczne swapy np. na EUR/PLN - short 18,36. Normalnie sobie robicie jaja.Gram na polskich parach i był tam wcześniej SWAP na tej parze 43,90. Od kiedy sie niby zmienił?? To samo się tyczy innych PLN-owych par.BM Alior Bank pisze:Witamy,
1. Spread na Daxie jest ustalany przez naszego partnera GFT - Alior nie dodaje nic do spreadu na żadnym instrumencie. Wysłaliśmy zapytanie, dlaczego spread był podwyższony - gdy otrzymamy odpowiedź napiszemy w tym wątku.
2. Wszystkie zmiany w SWAPach i warunkach handlu zawsze są podawane do publicznej wiadomości przez komunikat Dyrektora BM, a więc nową specyfikacje instrumentów finansowych. SWAPy na parach złotowych dla pozycji krótkich pozostały bez zmian stosunku do ostatniej specyfikacji. Czy może Pan podać o jaka parę chodzi i kiedy zaobserwował Pan niekorzystną zmianę? W załączeniu dwie ostatnie specyfikacje - aktualna i poprzednia.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
W komunikacie datowanym na 10.07.13 już widzimy, że swap na shorcie na Eur/Pln to 18,36 a tak naprawdę to dysponuje raportem naliczania swapu np. z dn. 24.07.13 gdzie jak byk jest 43,9. Tak samo na innych parach z PLN.
Widzę, że trzeba robić print screeny oraz archiwizować specyfikacje.
Oczywiście nie chcę tu być gołosłownym --zawsze mogę podac ID- numery pozycji i naliczonego SWAP-u.