AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam Serdecznie :)
fxtrader pisze:
MaRCHeW pisze:, a nie napisałeś na jakich instrumentach je widzisz.
Oczywiście ja także skupiam się na edku..więc widzę to na tej parze :)
Mogę Cię zapewnić, że czegoś takiego nie ma na realu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

MaRCHeW pisze:Mogę Cię zapewnić, że czegoś takiego nie ma na realu.
W zamian są akcje jak teraz... czyli nagłe rozłączenie a po próbie reconnecta standardowy komunikat "Błędne parametry połączenia lub Twoje IP jest zablokowane. Prosimy o kontakt" :-(

Ehhh....

-- wt 20-08-2013, 13:01 --

5 minut później... zaczęło działać :-)
Ale trochę zbyt często się takie akcje dzieją niestety :-(

-- wt 20-08-2013, 13:05 --

Kurde samoczynnie zmieniło mi się ustawienie dolnej belki podczas tej akcji rozłączeniowej... jak mnie wkurzają takie detale... znowu trzeba sobie poustawiać po swojemu :-(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
buchcik pisze:
MaRCHeW pisze:Mogę Cię zapewnić, że czegoś takiego nie ma na realu.
W zamian są akcje jak teraz... czyli nagłe rozłączenie a po próbie reconnecta standardowy komunikat "Błędne parametry połączenia lub Twoje IP jest zablokowane. Prosimy o kontakt" :-(

Ehhh....

-- wt 20-08-2013, 13:01 --

5 minut później... zaczęło działać :-)
Ale trochę zbyt często się takie akcje dzieją niestety :-(
Tak, przez chwilę nie było połączenia.

Piszesz, że zbyt często są takie akcje. Kiedy ostatni raz miałeś rozłączenie? Pytam bo ostatni raz rozłączyło mnie dość dawno temu (chyba 2 tygodnie temu). Jeżeli często Cię rozłącza to podeślij mi swoje logi na karol.marchewka@pfsoft.com

Pozdrawiam
Karol Marchewka

buchcik
Gaduła
Gaduła

MaRCHeW pisze: Tak, przez chwilę nie było połączenia.

Piszesz, że zbyt często są takie akcje. Kiedy ostatni raz miałeś rozłączenie? Pytam bo ostatni raz rozłączyło mnie dość dawno temu (chyba 2 tygodnie temu). Jeżeli często Cię rozłącza to podeślij mi swoje logi na karol.marchewka@pfsoft.com
Tak jak Tobie rząd wielkości 2 tygodni... ALE... wówczas było to rozłączenie na dłużej niż 5 minut...

Kwestia "zbyt często" jest taka, że gdy w kalendarzu widzisz, że będą ogłaszane jakieś istotne dane mające wpływ na rynki finansowe, to doświadoczony "aliorowiec" może z góry założyć, że Alior będzie miał problemy z połączeniem, a jeśli te jakimś cudem jednak przetrwa, to zginie płynność i kwotowania się zatrzymają :-P

Dzisiejsza sytuacja była inna, bo nie widziałem w okolicy żadnych istotnych informacji, i może dlatego przerwa trwała ledwo 5 minut :-)
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: set »

buchcik pisze: Kwestia "zbyt często" jest taka, że gdy w kalendarzu widzisz, że będą ogłaszane jakieś istotne dane mające wpływ na rynki finansowe, to doświadoczony "aliorowiec" może z góry założyć, że Alior będzie miał problemy z połączeniem, a jeśli te jakimś cudem jednak przetrwa, to zginie płynność i kwotowania się zatrzymają :-P
Powinno być to oficjalnie opisane w dokumentach Aliora jako największe ryzyko inwestycyjne, pod zakamuflowanym pojęciem humory platformy.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Rozłączenia o których Państwo piszą nie są spowodowane problemami z Platformą. Platforma działa stabilnie i umożliwia handel 24h na dobę 5 dni w tygodniu. 5-minutowe rozłączenie o którym Państwo wspominają miało miejsce z winy infrastruktury Telekomunikacji Polskiej, na które BM Alior Banku nie ma wpływu.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Bank
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

buchcik
Gaduła
Gaduła

BM Alior Bank pisze:Witamy,
Rozłączenia o których Państwo piszą nie są spowodowane problemami z Platformą. Platforma działa stabilnie i umożliwia handel 24h na dobę 5 dni w tygodniu. 5-minutowe rozłączenie o którym Państwo wspominają miało miejsce z winy infrastruktury Telekomunikacji Polskiej, na które BM Alior Banku nie ma wpływu.
Oczywiście...
A przerwy w kwotowaniach przy ogłaszaniu istotnych danych, to dla odmiany wina dostawców kwotowań...

Otóż macie Państwo WPŁYW na nie, poprzez zmianę firm współpracujących z Wami skoro nie wywiązują się ze swoich obowiązków należycie... chyba, że te POWTARZALNE sytuacje są dopuszczalne w waszych umowach... ale wówczas nie odwracajcie kota ogonem tylko napiszcie że TAK MA BYĆ i wszystko będzie jasne :)
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

lucek34
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lucek34 »

nie powiodło się połączenie z serverem i tak juz od 30 min, czego tak?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

buchcik
Gaduła
Gaduła

lucek34 pisze:nie powiodło się połączenie z serverem i tak juz od 30 min, czego tak?
Ty naprawdę liczysz, że o 1:23 ktokolwiek odpowie na takie pytanie? ;)

Dla potomnych można napisać FAQ:
1. "Nie powiodło się połączenie z serwerem" lub "Błędne parametry połączenia lub Twoje IP jest zablokowane. Prosimy o kontakt".

Nie panikuj... "Rozłączenia o których Państwo piszą nie są spowodowane problemami z Platformą. Platforma działa stabilnie i umożliwia handel 24h na dobę 5 dni w tygodniu. 5-minutowe rozłączenie o którym Państwo wspominają miało miejsce z winy infrastruktury Telekomunikacji Polskiej, na które BM Alior Banku nie ma wpływu."

2. Połączenie jest, ale kwotowania mimo godzin handlowych stoją.

Nie panikuj... "Wczoraj w godzinach popołudniowych wystąpił 30-minutowy brak kwotowań CFD. Wg. oficjalnych wyjaśnień problem był związany z problemem sieci naszego partnera GFT. Przepraszamy za powstałe niedogodności."
Ewentualnie... "Witamy, W nocy nasz partner technologiczny Integral miał czasowe kłopoty ze swoimi serwerami i wymagany był ich restart - stąd przerwa. Przepraszamy za powstałe niedogodności. Telefon do BM działa jak najbardziej 24h na dobę (numer 19503)."

Podsumowując... u Aliora zawsze wszystko w porządku... jedynie firmy zewnętrzene - "partnerzy" - dają ciała zawsze ;-)

Chcesz tu inwestować - zaakceptuj taki stan rzeczy i w przypadku poniesionych strat, reklamuj... nie chcesz zaakceptować - lepiej zmień brokera dla swoje spokoju :D
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Nie mieliśmy żadnych awarii ani przerw w kwotowaniach. Inni Klienci nie zgłaszali nam problemów z logowaniem. Czy problem nadal występuje?

Co do oskarżeń Pana Macieja: Czy sądzi Pan, że moglibyśmy publicznie przedstawić informacje o problemach po stronie naszych partnerów gdyby informacja ta nie była przez nich potwierdzona i sprawdzona? Prosimy o trochę obiektywności, nigdy nie wypieraliśmy się problemu, jeżeli leżał po naszej stronie. Jeżeli winny jest partner to również o tym informujemy.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

ODPOWIEDZ