AliorTrader - ECN.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Re: AliorTrader - ECN.
Witamy,
Na platformie rzeczywistej w nocy nie było problemów z handlem. niestety na platformie demo wystąpiły przejściowe kłopoty techniczne. Przepraszamy za niedogodności.
MarkoS:
Prosimy o informację na pw z numerem rachunku DEMO i nr zlecenia, które się nie wykonało.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Na platformie rzeczywistej w nocy nie było problemów z handlem. niestety na platformie demo wystąpiły przejściowe kłopoty techniczne. Przepraszamy za niedogodności.
MarkoS:
Prosimy o informację na pw z numerem rachunku DEMO i nr zlecenia, które się nie wykonało.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
No niestety 18.12 na realu też padły notowania i wykresy były rysowane od 4rano.
To jeszcze dołożę cegiełkę w sprawie SWAP.
Konto DEMO źle nalicza.

Konto DEMO źle nalicza.

Platforma rzeczywista, 26.12.2012 godz. 22.02 spread na EUR/PLN rozjechał się do 400 i przez moment (kilka minut) Euro kosztowało 4,13583. Czy jest to możliwe, czy to jakaś manipulacja? Zamknęło mi jedno zlecenie dokładnie przy tej wartości i spread wrócił do normy. Pracownik infolinii poinformował mnie, że była bardzo niska płynność. Czyli przy niskiej płynności moje jedno zlecenie spowodowało powrót do normalności
, albo ktoś je chciał zamknąć (to moje osobiste odczucie). Do jakiej max wartości mogą się rozjechac spready na EUR/PLN?

Witam.
BTW, możesz pokazać wykres z ceną 4.13583?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-- Dodano: pt 28-12-2012, 11:19 --
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie ma określonych widełek do jakich może rozjechać się spread. Jednak w ten dzień (święto) i o tej godzinie na pewno nie było płynności na parze EUR/PLN także spread mógł się mocno rozjechać. Jedynym wyjściem będzie oficjalna reklamacja złożona do BM Alior Banku.mwcom pisze:Platforma rzeczywista, 26.12.2012 godz. 22.02 spread na EUR/PLN rozjechał się do 400 i przez moment (kilka sekund) Euro kosztowało 4,13583. Czy jest to możliwe, czy to jakaś manipulacja? Zamknęło mi jedno zlecenie dokładnie przy tej wartości i spread wrócił do normy. Pracownik infolinii poinformował mnie, że była bardzo niska płynność. Czyli przy niskiej płynności moje jedno zlecenie spowodowało powrót do normalności, albo ktoś je chciał zamknąć (to moje osobiste odczucie). Do jakiej max wartości mogą się rozjechac spready na EUR/PLN?
BTW, możesz pokazać wykres z ceną 4.13583?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-- Dodano: pt 28-12-2012, 11:19 --
Witam.
Mam potwierdzenie z PFSoftu, że zostanie dodana taka funkcjonalność do platformy.eddek pisze:Dziękuję za odpowiedź. Co z modyfikacją TP/SL dla wszystkich zleceń w jednym okienku? Będzie taka możliwość w przyszłości?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie bardzo umiem skopiować wykres z tymi danymi, ale kazdy moze to podejrzeć. 26.12.2012 godz 22.01'.05" do 22.03'.51". Widac to tylko na wykresie 1 ticks. Bid 4,0916 Ask 4,1359
Witam.
Jednak oficjalną reklamację bym złożył.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Tak, też widzę to na swoim wykresie (looknij na załączonego screenshota), także kwestia podciągania ceny tylko pod Twój SL raczej odpada.mwcom pisze:Nie bardzo umiem skopiować wykres z tymi danymi, ale kazdy moze to podejrzeć. 26.12.2012 godz 22.01'.05" do 22.03'.51". Widac to tylko na wykresie 1 ticks. Bid 4,0916 Ask 4,1359
Jednak oficjalną reklamację bym złożył.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tylko co w tej reklamacji napisać? Że niby mnie się to nie podoba.... troche słabe.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witamy,
Zawsze przysługuje Państwu złożenie reklamacji związanej z daną pozycją.
Patrząc jednak obiektywnie nie ma tutaj podstawy do uznania reklamacji. Nie mamy wpływu na oferty rynkowe i nie dodajemy żadnych markupów, dzięki czemu Klienci widzą rynek takim, jaki on faktycznie jest. Mamy taki zapis również w regulaminie, co pozwala mieć Państwu pewność, że takie praktyki wykorzystywane przez innych brokerów nie występują w Alior Trader. Rozszerzenia spreadów wynikają z małej płynności w okresie świątecznym (także godzina 22.00 jest okresem malej płynności dla par złotówkowych).
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Zawsze przysługuje Państwu złożenie reklamacji związanej z daną pozycją.
Patrząc jednak obiektywnie nie ma tutaj podstawy do uznania reklamacji. Nie mamy wpływu na oferty rynkowe i nie dodajemy żadnych markupów, dzięki czemu Klienci widzą rynek takim, jaki on faktycznie jest. Mamy taki zapis również w regulaminie, co pozwala mieć Państwu pewność, że takie praktyki wykorzystywane przez innych brokerów nie występują w Alior Trader. Rozszerzenia spreadów wynikają z małej płynności w okresie świątecznym (także godzina 22.00 jest okresem malej płynności dla par złotówkowych).
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Gdzie jeszcze można sprawdzić taki rozjazd spreadów poza AliorTrader?