AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Na platformie rzeczywistej w nocy nie było problemów z handlem. niestety na platformie demo wystąpiły przejściowe kłopoty techniczne. Przepraszamy za niedogodności.
MarkoS:
Prosimy o informację na pw z numerem rachunku DEMO i nr zlecenia, które się nie wykonało.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

tracer.on
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tracer.on »

No niestety 18.12 na realu też padły notowania i wykresy były rysowane od 4rano.

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

To jeszcze dołożę cegiełkę w sprawie SWAP.
Konto DEMO źle nalicza.

Obrazek

mwcom
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: mwcom »

Platforma rzeczywista, 26.12.2012 godz. 22.02 spread na EUR/PLN rozjechał się do 400 i przez moment (kilka minut) Euro kosztowało 4,13583. Czy jest to możliwe, czy to jakaś manipulacja? Zamknęło mi jedno zlecenie dokładnie przy tej wartości i spread wrócił do normy. Pracownik infolinii poinformował mnie, że była bardzo niska płynność. Czyli przy niskiej płynności moje jedno zlecenie spowodowało powrót do normalności :-), albo ktoś je chciał zamknąć (to moje osobiste odczucie). Do jakiej max wartości mogą się rozjechac spready na EUR/PLN?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
mwcom pisze:Platforma rzeczywista, 26.12.2012 godz. 22.02 spread na EUR/PLN rozjechał się do 400 i przez moment (kilka sekund) Euro kosztowało 4,13583. Czy jest to możliwe, czy to jakaś manipulacja? Zamknęło mi jedno zlecenie dokładnie przy tej wartości i spread wrócił do normy. Pracownik infolinii poinformował mnie, że była bardzo niska płynność. Czyli przy niskiej płynności moje jedno zlecenie spowodowało powrót do normalności :-), albo ktoś je chciał zamknąć (to moje osobiste odczucie). Do jakiej max wartości mogą się rozjechac spready na EUR/PLN?
Nie ma określonych widełek do jakich może rozjechać się spread. Jednak w ten dzień (święto) i o tej godzinie na pewno nie było płynności na parze EUR/PLN także spread mógł się mocno rozjechać. Jedynym wyjściem będzie oficjalna reklamacja złożona do BM Alior Banku.

BTW, możesz pokazać wykres z ceną 4.13583?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

-- Dodano: pt 28-12-2012, 11:19 --

Witam.
eddek pisze:Dziękuję za odpowiedź. Co z modyfikacją TP/SL dla wszystkich zleceń w jednym okienku? Będzie taka możliwość w przyszłości?
Mam potwierdzenie z PFSoftu, że zostanie dodana taka funkcjonalność do platformy.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

mwcom
Uczestnik
Uczestnik

Nie bardzo umiem skopiować wykres z tymi danymi, ale kazdy moze to podejrzeć. 26.12.2012 godz 22.01'.05" do 22.03'.51". Widac to tylko na wykresie 1 ticks. Bid 4,0916 Ask 4,1359

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
mwcom pisze:Nie bardzo umiem skopiować wykres z tymi danymi, ale kazdy moze to podejrzeć. 26.12.2012 godz 22.01'.05" do 22.03'.51". Widac to tylko na wykresie 1 ticks. Bid 4,0916 Ask 4,1359
Tak, też widzę to na swoim wykresie (looknij na załączonego screenshota), także kwestia podciągania ceny tylko pod Twój SL raczej odpada.
Jednak oficjalną reklamację bym złożył.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mwcom
Uczestnik
Uczestnik

Tylko co w tej reklamacji napisać? Że niby mnie się to nie podoba.... troche słabe.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Zawsze przysługuje Państwu złożenie reklamacji związanej z daną pozycją.
Patrząc jednak obiektywnie nie ma tutaj podstawy do uznania reklamacji. Nie mamy wpływu na oferty rynkowe i nie dodajemy żadnych markupów, dzięki czemu Klienci widzą rynek takim, jaki on faktycznie jest. Mamy taki zapis również w regulaminie, co pozwala mieć Państwu pewność, że takie praktyki wykorzystywane przez innych brokerów nie występują w Alior Trader. Rozszerzenia spreadów wynikają z małej płynności w okresie świątecznym (także godzina 22.00 jest okresem malej płynności dla par złotówkowych).

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

mwcom
Uczestnik
Uczestnik

Gdzie jeszcze można sprawdzić taki rozjazd spreadów poza AliorTrader?

ODPOWIEDZ