AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arkoni »

połechtać sobie ego bezpodstawnie zarzucając innym forumowiczom ignorancję.
Napisałem:
Z doświadczenia, także mojego (sam to sobie kiedyś uświadomiłem) wynika, że większość takich problemów bierze się właśnie z indolencji i ignorancji użytkowników. Najczęściej sami jesteśmy przyczyną własnych problemów.
Trochę dziwny spoób łechtania sobie ego.
Jeżeli piszę, że coś bierze się z indolencji i ignorancji, to mam także na myśli i siebie, i Ciebie, i wszystkich pozostałych ludzi. Próbuję Ci tylko przekazać, że zazwyczaj w kontaktach człowieka z komputerem i oprogramowaniem, to człowiek psuczem jest, a nie odwrotnie.
Wiadomość ta, napisana rano 16.09.2012 potwierdza tylko, że albo pisze Pan zwyczajne bzdury, gdyż przerwa nastąpiła od 14.09 do 15.09, więc platforma nie mogła działać bez zastrzeżeń „już kilka dni”, albo też udowodnił Pan moją tezę, że konto demo jest rozłączne co do działania względem konta real – tezę, którą post później sam Pan podważa.
Po to jest właśnie komunikat, by, gdy jest przerwa w działaniu platformy, z niej nie korzystać. Co też i uczyniłem. To wręcz oczywista oczywistość.
Jest to wręcz oczywiste, skoro na demo testowane są nowsze wydania platformy, a „prace serwisowe” na którejkolwiek z nich nie ingerują zazwyczaj w pracę drugiej.
No to chłopie zainstaluj sobie demo (a właściwie załóż konto demo, bo zapewne i real, i demo będą Ci działać na tej samej platformie, zmieni się tylko rodzaj konta, a nie platforma) swojej platformy i sprawdź to sobie. Bo ja na swojej po prostu czegoś takiego nie zauważyłem.
Czy to aby nie pewnik zrodzony z założenia?
Jaka to platforma? Jeżeli AT2, to po co używasz narzędzia, które Cię tak denerwuje - zmień je, a będzie lżej i brokerowi, i Tobie.
Ku bezczelności i zadufaniu krok naprzód – rzekome doświadczenie pozwala Panu już nie tylko umniejszać zorientowaniu użytkowników w zaistniałej sytuacji ale i wysuwać wydumane przypuszczenia, które natychmiast przyjmuje Pan za pewnik.
Bynajmniej, twierdzę jedynie, że forumowicze, jak większość ludzi (także ja i Ty), tkwią uparcie w swych przeświadczeniach (i przyzwyczajeniach).
To dotyczy szczególnie działania komputerów i oprogramowania - ludzie bardzo chętnie je personifikują, traktując je jak istoty umiejące myśleć i mające moc sprawczą, a to tylko maszyny. Naprawiając komuś system wielokrotnie słyszałem, że winny temu ten chol.. windows, albo po prostu komputer...
A, i jeszcze jedno, jeżeli chodzi o to orientowanie się, to była odpowiedź na Twój post, a nie "wszystkich forumowiczów".
Od czasu do czasu testuje Pan różne platformy, co daje wspaniałe okazje by pouczać ich stałych użytkowników.
Od czasu do czasu ale to robię, a jak tam z Twoją orientacją?
Zadałeś sobie trud sprawdzenia jak jest naprawdę?
Z każdym kolejnym postem pogrąża się Pan coraz bardziej. Zamiast przyznać, że bez zorientowania w sytuacji pochopnie ocenił Pan jej uczestników, to brnie Pan w swym żenującym przedstawieniu, czego efektem jest odciągnięcie uwagi czytających od istoty problemu i skupienie jej na słomie, która wychodzi z pańskich butów.
Faktycznie EOT, sam się pogrążasz nie próbując nawet zrozumieć.

msq
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: msq »

arkoni pisze:Po to jest właśnie komunikat, by, gdy jest przerwa w działaniu platformy, z niej nie korzystać. Co też i uczyniłem. To wręcz oczywista oczywistość.
Gdyby posiadał Pan umiejętność czytania ze zrozumieniem, oczywistą oczywistością stałoby się dla Pana, że wątpliwości pojawiły się, gdy usługa nie działała mimo upływu przerwy technicznej. Stąd też pytanie moje i zapewne innych użytkowników, by dowiedzieć się, czy to przypadkiem wynik naszej indolencji i ignorancji, czy też może nie jesteśmy odosobnieni w swych trudnościach i winę ponosi broker.

arkoni pisze:No to chłopie zainstaluj sobie demo (a właściwie załóż konto demo, bo zapewne i real, i demo będą Ci działać na tej samej platformie, zmieni się tylko rodzaj konta, a nie platforma) swojej platformy i sprawdź to sobie. Bo ja na swojej po prostu czegoś takiego nie zauważyłem.
Widać doświadczenie ma Pan niewielkie i wiedzę w powyższej kwestii równie znikomą. Przykładem niech będzie wprowadzenie AT2, które najpierw odbyło się na koncie demo, by po pewnym czasie dotknąć posiadaczy kont real. Sam Pan przekreśla siebie jako autorytet w tej dziedzinie.

arkoni pisze:Jaka to platforma? Jeżeli AT2, to po co używasz narzędzia, które Cię tak denerwuje - zmień je, a będzie lżej i brokerowi, i Tobie. 
Pierwsza część, to najprawdopodobniej nieświadome pytanie retoryczne(odpowiedź jest zawarta w moich wypowiedziach), które wyklucza Pana jako poważnego dyskutanta. Pan chyba nadal nie rozumie o co chodziło w ostatnich postach, i że sprawa dotyczyła bezpośrednio usługi brokerskiej. Można odnieść wrażenie, że wyznaczył Pan sobie za cel walkę z niezadowolonymi użytkownikami AT2, a w przypadku gdy owych brak – sam sobie Pan ich kreuje.

arkoni pisze:Czy to aby nie pewnik zrodzony z założenia?
arkoni pisze:Bynajmniej, twierdzę jedynie, że forumowicze, jak większość ludzi (także ja i Ty), tkwią uparcie w swych przeświadczeniach (i przyzwyczajeniach).
To właśnie jest pewnik zrodzony z założenia. Pan przecież doskonale wie w czym uparcie tkwię ja jak i pozostali forumowicze.

arkoni pisze:Zadałeś sobie trud sprawdzenia jak jest naprawdę?
Bystry czytelnik zapewne zauważył już odpowiedź w poprzednich moich wypowiedziach. Niestety, wraz z tą muszą one Panu wystarczyć.

Do pozostałej, bezmiernie infantylnej części pańskiej wypowiedzi odniosę się krótko – takie komunały można prawić osobom, które komputera używają do sprawdzenia poczty i programu TV. Znów wyszedł Pan z błędnego założenia, że dyskutuje z kimś o takiej a nie innej wiedzy technicznej.
arkoni pisze:Faktycznie EOT, sam się pogrążasz nie próbując nawet zrozumieć.
Jeżeli jakiś nieszczęśnik był zmuszony prześledzić naszą bezproduktywną rozmowę (dokładniej – obustronny monolog), to miał wątpliwą okazję zaobserwowania podręcznikowego przykładu projekcji i podstępnej erystyki - większość swoich ułomności (które wypłynęły podczas tej "dyskusji"), przypisał pan rozmówcy (mnie).

Ze swojej strony kłaniam się adminowi i ubolewam nad zaśmiecaniem wątku.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Jak to zmienic zeby bylo tak jak wczesniej ?? patrzylem w ustawieniach i nie znalazlem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Jarpen napisał:
Jak to zmienic zeby bylo tak jak wczesniej ?? patrzylem w ustawieniach i nie znalazlem
Nie wiem o co Ci chodzi, ale jeżeli chcesz zmienić rodzaj wyświetlanych kolumn jak i ich wygląd w tej tabeli, to kliknij prawym przyciskiem myszy na puste pole (tabeli), w rozwiniętym panelu wybierz "Ustawienia", dalej zakładkę "Kolumny" i zaznacz (lub odznacz) to, co chcesz, by się wyświetlało, w zakładce "Tabela" możesz określić jej wygląd.
Radzę zapisywać profil, a nie będzie takich problemów przy następnej aktualizacji (zakładka "Środowisko").

msq napisał:
większość swoich ułomności (które wypłynęły podczas tej "dyskusji"), przypisał pan rozmówcy (mnie).
Konfabulujesz, wymień choć jedną którą przypsałem tobie nie widząc jej u siebie. W odróżnieniu od Ciebie wiem, że mam wady i słabości, Ty twierdzisz, że jesteś doskonały i nieomylny, a jeżeli ktoś twierdzi inaczej, to tym gorzej dla niego.

adam_k
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: adam_k »

arkoni pisze:Jak to zmienic zeby bylo tak jak wczesniej ?? patrzylem w ustawieniach i nie znalazlem
Jarpenowi chodzi o to, że w poprzedniej wersji tabela ta była w formie 2xN ( pionowa) obecnie jest Nx2 ( pozioma) i w ustawieniach nie ma możliwości zmiany na wersję poprzednia. Niestety zapisany profil zmienia sie również na taką wersje

rachunek -> szczegóły rachunku, tylko niestety bez kolorów

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

i nadal nie naprawili zaokraglen do formatu walutowego, to co AT2 zepsulo nadal jest zepsute , niezly syf

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Jarpen pisze:Jak to zmienic zeby bylo tak jak wczesniej ?? patrzylem w ustawieniach i nie znalazlem
Wybierz Szczegóły rachunku. Looknij na screena.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

merho
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: merho »

Mam problem z instalacją nowej wersji. Odinstalowałem starą wersje a mimo to pokazuje się komunikat. "Administrator skonfigurował założenia systemowe tak aby zapobiegały tej instalacji". Nigdy nie miałem takiego problemu. Jestem administratorem tego komputera i zawsze wszystko sie instalowało bez problemu. Jest to Win XP. Jakies pomysły?

Dodano po 7 minutach:

Problem rozwiązany. Pobrałem jeszcze raz plik instalacyjny i wszystko działa. Widocznie pobrał się z błędem za pierwszym razem. Szkoda ze wpadłem na to po godzinie poszukiwania rozwiązania. Pozdrawiam

szpakv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpakv »

msq pisze:Szkoda, że nie przywrócono możliwości płynnej regulacji zakresu wykresu przez rozciąganie suwaka pod spodem.
Zgadzam się. Jak dla mnie była to jedna z większych zalet tej platformy względem MT4.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

adam_k napisał:
Jarpenowi chodzi o to, że w poprzedniej wersji tabela ta była w formie 2xN ( pionowa) obecnie jest Nx2 ( pozioma) i w ustawieniach nie ma możliwości zmiany na wersję poprzednia. Niestety zapisany profil zmienia sie również na taką wersje.

Proszę bardzo - wystarczy tylko popracować myszką.
Można to robić w ten sposób z każdą tabelą, jak z każdym innym oknem w windows.
Nie można tylko zrobić z tego koła, czy trójkąta.

ODPOWIEDZ