BRAK OPLAT, NIE MA ZADNYCH DODATKOWYCH OPLATesperer34 pisze:MarcinKK, a czy kosztuje cos telefoniczne zamkniecie pozycji podczas awarii platformy?
AliorTrader - ECN.
nie ma pobieranych oplat za zamkniecie transakcji podczas aw
Dostalem odp z Aliora
To ze stoploss nie jest cena gwarantowana to wiem od dawna, reklamacja przeciez nie dotyczyla SLaSzanowny Panie,
W odpowiedzi na otrzymane zgłoszenie uprzejmie informujemy, że analiza
operacji na Pana rachunku nie wykazała nieprawidłowości. Z zapisów systemowych wynika, że
kwestionowane zlecenie z Limitem zostało aktywowane i przekazane na rynek do realizacji.
Jednocześnie pragniemy wyjaśnić, że cena zlecenia Stop Loss nie jest ceną gwarantowaną, co jest
zgodne z § 50 pkt 1 i 2 Regulaminu
Success lies on the far side of failure
Przenieś się do jakiegoś MM tam powinno się zgadzać.Jarpen pisze:Kolejna reklamacja poszła, mialem zyskowna pozycje na EURCHF, TP ustawione na 1,20117, zlecenie zostalo zamkniete po..... 1,20110. No jak tu sie nie zdenerwować
Patrząc z perspektywy moich trejdów na Aliorze 0,7 pipsa poślizgu jest w normie.
sprawdzam po miesiacu raporty i nadal z zaokraglaniem do formatu walutowego alior sobie nie radzi,
mam pytanko do Pana z Aliora, czy bedzie to sprostowane czy mam juz zakopać i zapomnieć?
zmienilem podstawowego lapka i nawet tego syfu nie instalowalem, ale chcialbym jeszcze druknac sobie prawidlowe raporty za czerwiec, czy to juz niemozliwe? czy na pozostalych komputerach tez odinstalowac aliora?
mam pytanko do Pana z Aliora, czy bedzie to sprostowane czy mam juz zakopać i zapomnieć?
zmienilem podstawowego lapka i nawet tego syfu nie instalowalem, ale chcialbym jeszcze druknac sobie prawidlowe raporty za czerwiec, czy to juz niemozliwe? czy na pozostalych komputerach tez odinstalowac aliora?
Też mam pytanie: czy Alior robi coś w sprawie szybkości działania platformy? Na moim lapku z prockiem 2 GHz i 3 GB ram ledwo daje się cokolwiek zrobić, czasami po sprawdzeniu 2-3 walut odpuszczam sobie trading bo dochodzę do wniosku że zdrowie psychiczne jest cenniejsze od pieniędzy 
Nie mówiąc już o takich kwiatkach jak znikające średnie, znikające świeczki z wykresu czy tendencja AT2 do zmieniania mi kolejności walut w 'obserwowanych instrumentach' - z jakiegoś powodu pary z jenem wyskakiwały mi do góry tabelki kiedy ja wolałem mieć je na samym dole. A ze platforma działa wolno a zmienianie kolejności walut w AT2 to koszmar, jedyne rozwiązanie jakie znalazłem to przestać grać na parach z jenem.

Nie mówiąc już o takich kwiatkach jak znikające średnie, znikające świeczki z wykresu czy tendencja AT2 do zmieniania mi kolejności walut w 'obserwowanych instrumentach' - z jakiegoś powodu pary z jenem wyskakiwały mi do góry tabelki kiedy ja wolałem mieć je na samym dole. A ze platforma działa wolno a zmienianie kolejności walut w AT2 to koszmar, jedyne rozwiązanie jakie znalazłem to przestać grać na parach z jenem.
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Tak, już niedługo AT2 będzie działać znacznie szybciej. PFSoft jest w trakcie optymalizacji platformy Protrader 2: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 395#493395Gren pisze:Też mam pytanie: czy Alior robi coś w sprawie szybkości działania platformy?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Warto czasem powiedzieć coś pozytywnego, nie tylko jak się im noga podwinie. Otóż dzień jak widać był z takich że rynek łeb urywa a moje zlecenie wchodziły niemal idealnie i platforma super. Duży plus dla protradera że można 1 klawisz przypisać jako: złóż zlecenie market czy zamknij. Mi się klawiaturą traduje lepiej niż myszką.
W dodatku niebo a ziemia w porównaniu z przejściami na wielu MM.
W dodatku niebo a ziemia w porównaniu z przejściami na wielu MM.