AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

kuchara23
Gaduła
Gaduła

nie ma pobieranych oplat za zamkniecie transakcji podczas aw

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

esperer34 pisze:MarcinKK, a czy kosztuje cos telefoniczne zamkniecie pozycji podczas awarii platformy?
BRAK OPLAT, NIE MA ZADNYCH DODATKOWYCH OPLAT

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Dostalem odp z Aliora
Szanowny Panie,
W odpowiedzi na otrzymane zgłoszenie uprzejmie informujemy, że analiza
operacji na Pana rachunku nie wykazała nieprawidłowości. Z zapisów systemowych wynika, że
kwestionowane zlecenie z Limitem zostało aktywowane i przekazane na rynek do realizacji.
Jednocześnie pragniemy wyjaśnić, że cena zlecenia Stop Loss nie jest ceną gwarantowaną, co jest
zgodne z § 50 pkt 1 i 2 Regulaminu
To ze stoploss nie jest cena gwarantowana to wiem od dawna, reklamacja przeciez nie dotyczyla SLa
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Kolejna reklamacja poszła, mialem zyskowna pozycje na EURCHF, TP ustawione na 1,20117, zlecenie zostalo zamkniete po..... 1,20110. No jak tu sie nie zdenerwować :/

blochu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blochu »

moim zdaniem wszystko bylo ok. jak centa dotknela twojego TP to system zamyka pozycje po najlepszej cenie jaka jest na rynku w tym momecie. moim zdaniem nie do konca rozumiesz jak dzialaja stop lossy i TP.

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Jarpen pisze:Kolejna reklamacja poszła, mialem zyskowna pozycje na EURCHF, TP ustawione na 1,20117, zlecenie zostalo zamkniete po..... 1,20110. No jak tu sie nie zdenerwować :/
Przenieś się do jakiegoś MM tam powinno się zgadzać.
Patrząc z perspektywy moich trejdów na Aliorze 0,7 pipsa poślizgu jest w normie.

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

blochu stoplossy sa zleceniami PKC, TP sa odwrotnymi zleceniami z limitem. To ze rynek jest zdecentralizowany nie powinno zwalniac zadnego brokera od trzymania sie regul jakie obowiazuja na gieldach.

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

sprawdzam po miesiacu raporty i nadal z zaokraglaniem do formatu walutowego alior sobie nie radzi,

mam pytanko do Pana z Aliora, czy bedzie to sprostowane czy mam juz zakopać i zapomnieć?
zmienilem podstawowego lapka i nawet tego syfu nie instalowalem, ale chcialbym jeszcze druknac sobie prawidlowe raporty za czerwiec, czy to juz niemozliwe? czy na pozostalych komputerach tez odinstalowac aliora?

Gren
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gren »

Też mam pytanie: czy Alior robi coś w sprawie szybkości działania platformy? Na moim lapku z prockiem 2 GHz i 3 GB ram ledwo daje się cokolwiek zrobić, czasami po sprawdzeniu 2-3 walut odpuszczam sobie trading bo dochodzę do wniosku że zdrowie psychiczne jest cenniejsze od pieniędzy :)

Nie mówiąc już o takich kwiatkach jak znikające średnie, znikające świeczki z wykresu czy tendencja AT2 do zmieniania mi kolejności walut w 'obserwowanych instrumentach' - z jakiegoś powodu pary z jenem wyskakiwały mi do góry tabelki kiedy ja wolałem mieć je na samym dole. A ze platforma działa wolno a zmienianie kolejności walut w AT2 to koszmar, jedyne rozwiązanie jakie znalazłem to przestać grać na parach z jenem.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Gren pisze:Też mam pytanie: czy Alior robi coś w sprawie szybkości działania platformy?
Tak, już niedługo AT2 będzie działać znacznie szybciej. PFSoft jest w trakcie optymalizacji platformy Protrader 2: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 395#493395

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

Warto czasem powiedzieć coś pozytywnego, nie tylko jak się im noga podwinie. Otóż dzień jak widać był z takich że rynek łeb urywa a moje zlecenie wchodziły niemal idealnie i platforma super. Duży plus dla protradera że można 1 klawisz przypisać jako: złóż zlecenie market czy zamknij. Mi się klawiaturą traduje lepiej niż myszką.
W dodatku niebo a ziemia w porównaniu z przejściami na wielu MM.

ODPOWIEDZ