AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Karol każdy się irytuje jak się kopie w jego ogródku.
Swojego czasu jeśli dobrze pamiętam to Kovis nieźle kopał u niego, nie wspominając o Ulysse. :)
W tym wątku sam rozdałem sporo warnów za multikonta.
Ale największym problemem moim zdaniem nie są niewygodne pytania tylko rzesza idiotów która pomyliła forum z czatem supportu.
I wylewają żale na każdą krzywą świeczkę lub rozłączenie platformy.
Zresztą ja już na szczęście nie jestem już moderatorem więc mi to już obojętne :)

Pozdrawiam
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

No to nieźle :!:

Sądziłem, że chodź jedna osoba powie, że u mniej Alior 2 chodzi bez zarzutów

i nie mówię tutaj o bawieniem się demem, czy jego testowaniem tylko

normalnym graniem.

Broń Boże nie chcę, żeby ktoś pomyślał że jestem z konkurencji i specjalnie ciągnę temat ale z AT2 chyba coś jest nie hallo

- do pierwszej wersji miałem tylko jeden zarzut, że nie można było

bezpośrednio z platformy importować własnych wskaźników ale cała reszta

chodziła jak marzenie.

A teraz kicha :!:
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
patrosFX pisze:No to nieźle :!:

Sądziłem, że chodź jedna osoba powie, że u mniej Alior 2 chodzi bez zarzutów

i nie mówię tutaj o bawieniem się demem, czy jego testowaniem tylko

normalnym graniem.
PatrosFX podeślij mi te pliki, o które Cię prosiłem jeżeli to nie problem, bo mnie naprawdę ciekawią Twoje problemy z AT2 i chciałbym Ci pomóc.

Faktycznie po aktualizacji AT2 też miałem problemy z wykresami. Ale odinstalowałem AT2 przez Revo Uninstaller i zainstalowałem jeszcze raz i wszystko chodzi ok.

Używam AT2 i PT2 na komputerach z Windows XP i Windows 7 i naprawdę nie mam takich problemów jakie opisujesz. Być może problemy te powoduję ustawienie jakiejś opcji w Ustawieniach AT2 lub też coś jest nie tak z Twoim pulpitem, dlatego potrzebne mi sa te pliki bym mogł coś więcej Ci pomóc.

BTW, Czy problemy te występują u Ciebie także na demo AT2?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Dybek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dybek »

patrosFX pisze:To może zapytam inaczej.

Czy jest ktoś kto nie ma kłopotu z nową wersją Alior Trader 2, ktoś kto normalnie gra na realu, gra a nie bawi się wykresami, czy uczy na demówcę :?:

Skąd te pytanie, po prostu stąd że od momentu pojawienia się nowej wersji niemalże przestałem grać, o moich problemach już pisałem w tym wątku.

Boje się skalpować, bo obawiam się zerwania połączenia, nie chce mi się robić AT, bo rysowanie na wykresie jest niemalże mordęgą, itp.

Panie Dariuszu założę się, że po pojawieniu się nowej platformy spadła ilość zawieranych transakcji w DM Alior.
U mnie na odwrót. Gram na realu, poprzednia wersja mi zrywała połączenie przy dużej ilości danych (szczególnie jak były publikowane dane) - a zlecenie jak już weszło to jak było np 50 pipsów już na dole lub górze. Później ponowne logowanie przez kilkanaście minut.... Z nową platformą nie mam już problemów. MIałem raz jak nie chciało mi zamknąć zlecenia, ale reklamacja pomogła i było to tydzień temu przed aktualizacją. Teraz wydaje się być w porządku. Wydaje mi się że do tej platfomy musi być dobre łacze internetowe - mobilne może wywalać - tak zauważyłem w poprzedniej wersji. Ogólnie w porównaniu do mt4 Alior ciągnie więcej danych. Ogólnie ja chwalę.

Na 100% w porównaniu do temtej platformy jest niebo a ziemia, bo juz przestałem na niej w ogóle grać. I mówię szczerze. Na tej gram i jestem zadowolony. A była jeszcze akcja jak mi konto bankowe Aliror Trader znikneło, i nie miałem w ogóle. Myślałem że zawału dostanę. Ale coś tam grzebali w związku z nową platformą i po parunastu minutach się pojawiło. nie tylko w platformie, ale w ogóle w bankowości internetowej. Uff... Ogólnie jest ok, osobiście mi działa bez zarzutu. Mam vaio VPCZ... i dobre łacze.

xxkoziixx Odnośnie wskaźników to nie używam bo mam też konto w noble markets i na mt4 używam wskaźników.

merho
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: merho »

Wam tez nie działa AT? zawiesił się o 1 w nocy i nic.

esperer34
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: esperer34 »

tak. wstalem o 5 zeby cos przyszorcic na eur/usd a tu niespodzianka. Umowa w bzwbk juz podpisana.

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

Tak Alior się zatrzymał, pokazuje 1.2317 gdzieś z 1 w nocy.

Awatar użytkownika
Dybek
Stały bywalec
Stały bywalec

merho pisze:Wam tez nie działa AT? zawiesił się o 1 w nocy i nic.
tak. o 23:00 pochwaliłem, a tu o 1:00 problem jak się dowiedziałem z dostawca kwotowań :/

merho
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: merho »

dzowniłem na infolinie, podobno dostawca kwotowan ma awarie. przy okazji miłe zaskoczenie, udało się wyłączyć autoryzacje sms :)

Awatar użytkownika
Dybek
Stały bywalec
Stały bywalec

merho pisze:dzowniłem na infolinie, podobno dostawca kwotowan ma awarie. przy okazji miłe zaskoczenie, udało się wyłączyć autoryzacje sms :)
Ha i to jest nowina:) W tamtej nie dawalo rady, a mi rwała połaczenia i szlag mnie trafiał. 15-70 smsów dziennie

ODPOWIEDZ