AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

jewo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jewo »

Ja też nie moglem się połączyć. No i zadzwoniłem, to był błąd, bo usłyszałem tylko, że wiedzą o awarii i za 15 minut będzie OK (nie było :cry: ). Strasznie nieprzyjemny gościu z infolinii na moje dociekania stwierdził, że to awaria techniczna i tylko tyle. Ja drążyłem dalej próbując chociaż się dowiedzieć czegoś o aktualizacji, tej co to była. Odburknął, że to zmiany techniczne i nie powinno mnie to obchodzić bo to tajne. Na moje uwagi, że po odzyskaniu długo mieli w programie, odświeża i zajmuje to dużo czasu, warknął, że wiedzą o tych problemach i zgłosili gdzie trzeba. Podsumowując, raczej nie zadzwonię tam więcej, bo nie chcę znowu trafić na tego chama.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

commax pisze:Mój wniosek... ogromne problemy ze stabilnością samej platformy i problemy z połączeniem skutecznie zniechęciły mnie do otwarcia rachunku live.
niestety potwierdzam. przy rachunku real podobnie. od samego poczatku mieli ogromne problemy. ja napewno nie zainwestuje wiekszych srodkow z jednego prostego powodu - wymagane potwierdzenie sms przy logowaniu. czasami potrafi mi wyslac nawet 3 razy ten sms bo pojawia sie jakis blad.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

jewo pisze:Podsumowując, raczej nie zadzwonię tam więcej, bo nie chcę znowu trafić na tego chama.
Hehe... Wyższa kultura bankowości!!!Obrazek

A tu jeszcze ciekawostka. Takich mają bankowców!
http://www.pb.pl/2536036,1571,hazard-zgubil-bankowca
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

enderius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: enderius »

A wiadomo coś dokładniej jaka będzie data wprowadzenia ProTrader 2 ? I czy naprawione zostaną błędy ze stabilnością systemu?

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Już ci kolega napisał kilka stron do tyłu:
Mustafa pisze:póki co to grochem o ścianę
Dodatkowo powiem że nie znam żadnego brokera u którego STANDARD W POSTACI AUTOMATYCZNEGO HANDLU JEST WYCIĘTY I BAGATELIZOWANY tak jak ma to miejsce w przypadku platformy Aliortrader ! ! !

Jeśli to rozwiązanie nie pojawi się w at2 zwyczajnie zakończę z nimi współpracę ile można czekać ?

Mar23
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mar23 »

Dokładnie. Automatyczny handel, prawidłowe przechodzenie narysowanych lini z wyższych TF na niższe i platformwa webowa powinny być w standardzie. Trzymam kciuki, że się z tym jakoś szybko uporają, bo inwestowanie jest okropnie uciążliwe

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Mar23 pisze:Trzymam kciuki, że się z tym jakoś szybko uporają
ja mam dosc czekania. ile to minelo? cos 9 miesiecy? od poczatku istnienia Aliora bylem ich klientem - czy to uslugi bankowe czy rachunek akcyjny. ale w przypadku uslugi FX kompletna klapa. pospieszyli sie troche.

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Re: Nieoficjalne HOWTO-Jak dodać wskaźniki z MT4 do AliorTra

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

MaRCHeW pisze:Nieoficjalne HOWTO „Jak dodać wskaźniki z MT4 do AliorTradera”

W pdf'ie załączyłem opis jak dodać wskaźniki z MT4 do AliorTradera. Podkreślam, że jest to nieoficjalny opis. Używam ProTradera już długi okres czasu i nie miałem specjalnie problemów ze wskaźnikami z MT4 myślę, że taki opis przyda się użytkownikom AliorTradera.

Być może nie wszystkie wskaźniki z MT4 uda się uruchomić w AliorTraderze. Mogą wystąpić problemy ze wskaźnikami typu MTF. Jeżeli takowe wystąpią proszę o przesłanie mi takiego wskaźnika na adres karol.marchewka@hoga.pl
Przekaże te informacje do PFSoft celem naprawienia ewentualnych błędów.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Karolu,
czy mógłbyś pomóc mi dodać wakaźnik do AT poprzez skompilowanie go lub (jeszcze lepiej) wyjaśnienie gdzie robię błąd.
Usiłowałem dodać wskaźnik VolatilityStop.mq4 i zamiast punktu 7 według Twojej instrukcji uzyskałem efekt jak w załączniku.

Pozdrawiam

Może przeszkadza fakt, że to Protrader 2, inne zakładki itp...?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

banderas81
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: banderas81 »

zastanawiam się nad spekulacją na GPW poprzez Alior tradera.
0.25% prowizji (min 25zł).
Wymagają 25% kapitału przy zakupie akcji.
co dziwne, na polskich CFD nie można otwierać pozycji krótkich...
Nie wiem tylko o co chodzi z "Finansowaniem pozycji długiej -8.48%" Ktoś będzie uprzejmy i pomoże? Taka pozycja istnieje w specyfikacji instrumentów. Wolałbym żeby nie okazało się to np. pobieraniem 9% mojego konta co noc w związku z trzymaniem pozycji -.-
http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... mentow.pdf

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

banderas81 pisze:zastanawiam się nad spekulacją na GPW poprzez Alior tradera.
0.25% prowizji (min 25zł).
Wymagają 25% kapitału przy zakupie akcji.
co dziwne, na polskich CFD nie można otwierać pozycji krótkich...
Nie wiem tylko o co chodzi z "Finansowaniem pozycji długiej -8.48%" Ktoś będzie uprzejmy i pomoże? Taka pozycja istnieje w specyfikacji instrumentów. Wolałbym żeby nie okazało się to np. pobieraniem 9% mojego konta co noc w związku z trzymaniem pozycji -.-
http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... mentow.pdf
Raczej chodzi o 8,48% w skali roku od pożyczonej sumy.

ODPOWIEDZ