AliorTrader - ECN.
Ja też nie moglem się połączyć. No i zadzwoniłem, to był błąd, bo usłyszałem tylko, że wiedzą o awarii i za 15 minut będzie OK (nie było
). Strasznie nieprzyjemny gościu z infolinii na moje dociekania stwierdził, że to awaria techniczna i tylko tyle. Ja drążyłem dalej próbując chociaż się dowiedzieć czegoś o aktualizacji, tej co to była. Odburknął, że to zmiany techniczne i nie powinno mnie to obchodzić bo to tajne. Na moje uwagi, że po odzyskaniu długo mieli w programie, odświeża i zajmuje to dużo czasu, warknął, że wiedzą o tych problemach i zgłosili gdzie trzeba. Podsumowując, raczej nie zadzwonię tam więcej, bo nie chcę znowu trafić na tego chama.

- bartek1916
- Pasjonat
niestety potwierdzam. przy rachunku real podobnie. od samego poczatku mieli ogromne problemy. ja napewno nie zainwestuje wiekszych srodkow z jednego prostego powodu - wymagane potwierdzenie sms przy logowaniu. czasami potrafi mi wyslac nawet 3 razy ten sms bo pojawia sie jakis blad.commax pisze:Mój wniosek... ogromne problemy ze stabilnością samej platformy i problemy z połączeniem skutecznie zniechęciły mnie do otwarcia rachunku live.
Hehe... Wyższa kultura bankowości!!!jewo pisze:Podsumowując, raczej nie zadzwonię tam więcej, bo nie chcę znowu trafić na tego chama.

A tu jeszcze ciekawostka. Takich mają bankowców!
http://www.pb.pl/2536036,1571,hazard-zgubil-bankowca
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly
Już ci kolega napisał kilka stron do tyłu:
Jeśli to rozwiązanie nie pojawi się w at2 zwyczajnie zakończę z nimi współpracę ile można czekać ?
Dodatkowo powiem że nie znam żadnego brokera u którego STANDARD W POSTACI AUTOMATYCZNEGO HANDLU JEST WYCIĘTY I BAGATELIZOWANY tak jak ma to miejsce w przypadku platformy Aliortrader ! ! !Mustafa pisze:póki co to grochem o ścianę
Jeśli to rozwiązanie nie pojawi się w at2 zwyczajnie zakończę z nimi współpracę ile można czekać ?
- bartek1916
- Pasjonat
Re: Nieoficjalne HOWTO-Jak dodać wskaźniki z MT4 do AliorTra
Karolu,MaRCHeW pisze:Nieoficjalne HOWTO „Jak dodać wskaźniki z MT4 do AliorTradera”
W pdf'ie załączyłem opis jak dodać wskaźniki z MT4 do AliorTradera. Podkreślam, że jest to nieoficjalny opis. Używam ProTradera już długi okres czasu i nie miałem specjalnie problemów ze wskaźnikami z MT4 myślę, że taki opis przyda się użytkownikom AliorTradera.
Być może nie wszystkie wskaźniki z MT4 uda się uruchomić w AliorTraderze. Mogą wystąpić problemy ze wskaźnikami typu MTF. Jeżeli takowe wystąpią proszę o przesłanie mi takiego wskaźnika na adres karol.marchewka@hoga.pl
Przekaże te informacje do PFSoft celem naprawienia ewentualnych błędów.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
czy mógłbyś pomóc mi dodać wakaźnik do AT poprzez skompilowanie go lub (jeszcze lepiej) wyjaśnienie gdzie robię błąd.
Usiłowałem dodać wskaźnik VolatilityStop.mq4 i zamiast punktu 7 według Twojej instrukcji uzyskałem efekt jak w załączniku.
Pozdrawiam
Może przeszkadza fakt, że to Protrader 2, inne zakładki itp...?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Bywalec
zastanawiam się nad spekulacją na GPW poprzez Alior tradera.
0.25% prowizji (min 25zł).
Wymagają 25% kapitału przy zakupie akcji.
co dziwne, na polskich CFD nie można otwierać pozycji krótkich...
Nie wiem tylko o co chodzi z "Finansowaniem pozycji długiej -8.48%" Ktoś będzie uprzejmy i pomoże? Taka pozycja istnieje w specyfikacji instrumentów. Wolałbym żeby nie okazało się to np. pobieraniem 9% mojego konta co noc w związku z trzymaniem pozycji -.-
http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... mentow.pdf
Nie wiem tylko o co chodzi z "Finansowaniem pozycji długiej -8.48%" Ktoś będzie uprzejmy i pomoże? Taka pozycja istnieje w specyfikacji instrumentów. Wolałbym żeby nie okazało się to np. pobieraniem 9% mojego konta co noc w związku z trzymaniem pozycji -.-
Raczej chodzi o 8,48% w skali roku od pożyczonej sumy.banderas81 pisze:zastanawiam się nad spekulacją na GPW poprzez Alior tradera.