AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

tiljon pisze: Pytałem oczywiście dlaczego tak jest. Wszystko zwalają na serwery. Skoro mają duży ruch mogli by trochę dokupić Smile
To nie jest wina serwerów.../ raczej ich nowatorskich w stosunku do orginału..rozwiązań.... :P

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Szanowni Panowie z Alior Banku, może byście zainteresowali się od czasu do czasu spoglądnięciem na posty na tym forum??

Do przedwczoraj elegancko wczytywał mi wszystkie pulpity, a teraz to nawet z ręki się nie wczytują. Wcześniej zmieniały się ustawienia, np. szare prostokatky zmieniały się w czerwone etc. Może łaskawie to naprawicie?
Pozdrawiam

tiljon
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tiljon »

basketmat pisze:Do przedwczoraj elegancko wczytywał mi wszystkie pulpity, a teraz to nawet z ręki się nie wczytują. Wcześniej zmieniały się ustawienia, np. szare prostokatky zmieniały się w czerwone etc. Może łaskawie to naprawicie?
O, ja mam to samo. W wyniku zniechęcenia do AT nawet tego nie zgłaszałem. Generalnie od pewnego czasu ładuje mi się tylko jeden pulpit.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Witam. Szczerze się przyznam, że nie chce mi sie czytać 176 stron tego teamtu. Może ktos z grubsza o tym broku. Chodzi mi o warunki handlowe, czy jest tak jak pisza na stronie czy wręcz odwrotnie????

Ps prowizja tylko 0,005% wartości trasakcji???? To bardzo malo

Dodano po 1 godzinach 35 minutach:
Helium pisze:Może ktos z grubsza o tym broku
coś napisze
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

Najlepsze jest to, że na stronie Alior Banku wartość prowizji jest podawana w kilku miejscach, ale w każdym jest inaczej. Na stronie Rachunek Alior Trader -> Opłaty i prowizje w tabelce są inne wartości niż w pliku PDF do pobrania na dole strony. Też liczę na prawdziwe informacje od jakiegoś "praktyka".

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Helium pisze:Ps prowizja tylko 0,005% wartości trasakcji???? To bardzo malo
Dokładnie to na chwile obecna jest 0,0055% i na tle konkurencji to sporo a nie bardzo mało :P

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

sorry źle policzyłem w sumie to wychodzi lekko ponad 1 pips razem za otwarcie pozycji i zamknięcie
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

gregor1982
Uczestnik
Uczestnik

Mały błąd, duża radość ;))

Nieprzeczytany post autor: gregor1982 »

Witam!

Jestem ciekaw co powiecie na taką sytuację:

Próbuję otworzyć transakcję (sprzedaż 0,1lota eur/usd) jednak nie pojawia się ona w otwartych pozycjach ale jest widoczna w zleceniach bieżących), nic nie można z nią zrobić, ani edycja ani usunięcie. Po konsultacji na infolinii zapewniono mnie że problem zostanie rowiązany i skontakują się. Po ok 15 minutach na moim rachunku (real) znalazło się nagle ponad 100mln euro :)) (screen w załączniku) - okazało się że człowiek który zamykał transakcję nie wstawił przecinka w cenie zamknięcia a ja nagle stałem się milionerem - co trwało około 40 minut :) poczym wszystko wróciło do normy ...niestety ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

gregor1982 pisze:Po ok 15 minutach na moim rachunku (real) znalazło się nagle ponad 100mln euro n (screen w załączniku) - okazało się że człowiek który zamykał transakcję nie wstawił przecinka w cenie zamknięcia a ja nagle stałem się milionerem
Wnioski dla nas są z tego takie że zanim zacznie się pracować na jakiejkolwiek platformie trzeba ją ŚWIETNIE poznać,w przeciwnym wypadku drobny błąd może kosztować nas utratę depozytu.

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

adapi pisze:Najlepsze jest to, że na stronie Alior Banku wartość prowizji jest podawana w kilku miejscach, ale w każdym jest inaczej. Na stronie Rachunek Alior Trader Opłaty i prowizje w tabelce są inne wartości niż w pliku PDF do pobrania na dole strony. Też liczę na prawdziwe informacje od jakiegoś "praktyka".
Witam

Informacje na poniżej stronie:
http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... i_prowizje
uwzględniają promocyjną stawkę wprowadzoną komunikatem Dyrektora BMdostepnym ponizej:
http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... ku_OTC.pdf

Natomiast Taryfa Opłat i Prowizji nie uwzględnia tych zmian.

Obecnie (na razie do końca bieżącego roku) obowiązują dwie stawki prowizji 0,005% od wartości transakcji oraz 0,0055% od wartości transakcji w zależności od obrotu - co wynosi odpowiednio 50 USD i 55 USD za każdy 1.000.000 USD obrotu.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski

Dodano po 1 minutach:
Helium pisze:sorry źle policzyłem w sumie to wychodzi lekko ponad 1 pips razem za otwarcie pozycji i zamknięcie
W zależności od pary będzie to różna wartość w pipsach, ale dla EUR/USD koszt transakcji otwarcia i zamknięcia liczony w pipsach wynosi obecnie ok. 1,3 pips.

Dodano po 5 minutach:
basketmat pisze:Do przedwczoraj elegancko wczytywał mi wszystkie pulpity, a teraz to nawet z ręki się nie wczytują.
Czy w Ustawieniach, w sekcji Pulpit i układy - Pulpit startowy jest ustawiony na "Poprzedni" ? Jeżeli tak, aplikacja powinna otwierać wszystkie pulpity, które były otwarte przy zamykaniu aplikacji.

Jeżeli jest problem z otwarciem tego pulpitu ręcznie poprzez Otwórz - to proszę o przesłanie do weryfikacji tego pulpitu na adres at.kontakt@alior.pl

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

ODPOWIEDZ