long EUR/USD 1,3657 20:29
Edit:
close 1,3657 20:42 [20:44]
Edit:
profit 0
SL mnie wywalił, nie wiem czy dobrze czy żle.[20:47]
ALINOE dziennik
- jasonbourne
- Pasjonat
Wydaje mi się że to jest zły styl:alinoe pisze: Tak jakoś wyszło. Zazwyczaj zamykam ręcznie, zależnie od tego co widzę na wykresie.
1. Otwierasz pozycje nie będąc do końca pewnym - nie masz planu działania (idziesz na ilość a nie na jakość)
2. Emocje, emocje i jeszcze raz emocje - grasz wg nich..
Pozdrawiam
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Masz całkowitą rację.Tig3r pisze:Wydaje mi się że to jest zły styl:alinoe pisze: Tak jakoś wyszło. Zazwyczaj zamykam ręcznie, zależnie od tego co widzę na wykresie.
1. Otwierasz pozycje nie będąc do końca pewnym - nie masz planu działania (idziesz na ilość a nie na jakość)
2. Emocje, emocje i jeszcze raz emocje - grasz wg nich..
Pozdrawiam
Ale żebyś wiedział co wyprawiałem na forexie zanim zacząłem pisac dziennik.
To były dopiero ekscesy!
Czyli to było dobry krokalinoe pisze: Masz całkowitą rację.
Ale żebyś wiedział co wyprawiałem na forexie zanim zacząłem pisac dziennik.
To były dopiero ekscesy!
Dyscyplina to podstawa.
Powodzenia
======================================================
W sumie wczorajszy dzień nie był taki zły. Co więcej, pod pewnym względem był rewelacyjny. Chodzi o to, że po konkretnej porażce nie próbowałem się odegrac. Wcześniej bywało tak, że jak traciłem, powiedzmy jak wczoraj 2,28%, to następnie do końca dnia próbowałem się odegrac z efektem z reguły takim, że traciłem kolejne dwadzieścia dwa procent a pozycji otwierałem tyle, że ledwo nadążałem z ich zamykaniem. A wczoraj? Spokój! Co prawda pod wieczór zacząłem już robic "nerwowe" ruchy na EUR/USD ale jak widac w porę się uspokoiłem. Zresztą jak miałbym znowu wykonywac kilkanaście operacji na godzinę nie nadążyłbym z ich opisywaniem w dzienniku.
long S&P500 912,0 18:59
Edit:
A jednak postawiłem longa, przy czym będzie to bezpieczny long. Kupiłem zaledwie dwa kontrakty CFD tak aby bezpiecznie przejśc ewentualny krach na giełdzie bez ryzyka bankructwa. Jutro idę do pracy więc nie ma mowy o aktywnej spekulacji na S&P, więc kupiłem już dzisiaj i będzie to conajmniej swing trading, chyba że będą jakieś gwałtowne spadki nie pozwalające na zamknięcie pozycji z zyskiem to wówczas będę trzymał stratną pozycje nawet miesiącami aż pojawi się zysk.[19:09]
Edit:
Złożyłem trailing stop - 935, 0 odległośc 100 pipsow [4:48]
Edit:
close 943,1 7:05
transakcja zamknięta przez trailing stop
profit +311p +2,97% [17:50]
Edit:
A jednak postawiłem longa, przy czym będzie to bezpieczny long. Kupiłem zaledwie dwa kontrakty CFD tak aby bezpiecznie przejśc ewentualny krach na giełdzie bez ryzyka bankructwa. Jutro idę do pracy więc nie ma mowy o aktywnej spekulacji na S&P, więc kupiłem już dzisiaj i będzie to conajmniej swing trading, chyba że będą jakieś gwałtowne spadki nie pozwalające na zamknięcie pozycji z zyskiem to wówczas będę trzymał stratną pozycje nawet miesiącami aż pojawi się zysk.[19:09]
Edit:
Złożyłem trailing stop - 935, 0 odległośc 100 pipsow [4:48]
Edit:
close 943,1 7:05
transakcja zamknięta przez trailing stop
profit +311p +2,97% [17:50]