Admiral Markets - Wątek II
- Phoenix_phx
- Gaduła
Heh, Kolego. Rekwota jest jak masz pozycję na plusie. Jak masz na minusie to wchodzi szybciej niż w ECN
Ogólnie lipny broker. Pograj trochę, to się przekonasz.
Ostatnio poprosiłem o wyjaśnienie dlaczego mi zablokowali możliwość inwestowania to od 3 tygodni nie potrafią odpowiedzieć. Po telefonie dostałem odpowiedź, że Centrala cesarstwa Admirala łaskawie zadecyduje czy zechcą mnie dopuścić do inwestowania. Kpiny.

Ostatnio poprosiłem o wyjaśnienie dlaczego mi zablokowali możliwość inwestowania to od 3 tygodni nie potrafią odpowiedzieć. Po telefonie dostałem odpowiedź, że Centrala cesarstwa Admirala łaskawie zadecyduje czy zechcą mnie dopuścić do inwestowania. Kpiny.
Czy nie macie wrażenia, że to problemy z "poślizgami", o których piszemy pojawiły się jakoś niedawno? od może dwóch czy trzech tygodni. Po prostu nie sposób zamknąć czy otworzyć 'z ręki' po aktualnej cenie.Phoenix_phx pisze:Heh, Kolego. Rekwota jest jak masz pozycję na plusie. Jak masz na minusie to wchodzi szybciej niż w ECNOgólnie lipny broker. Pograj trochę, to się przekonasz.
Zawsze, j..... hieny urwą jeden tick

Pro i standard
Postanowiłem równolegle otworzyć konto w Dukascopy, konta w AM potraktuję awaryjnie tylko. Przestaną, śmierdziele na mnie zarabiać.
Poszukałem i znalazłem - IB Dukasa oferujący 45% zwrot prowizji. To jest jakaś alternatywa.
pozdrawiam
The irresistible force met the immovable object
Być może to komuś pomoże, zauważyłem że jak otwieram pozycję w miejscu gdzie kurs się zatrzymał, myśli i tak dalej, czyli tam gdzie mam SR'a to zlecenia wchodzą z marszu bez szemrania, tak samo jest z wyjściem, chwila zatrzymania, mała konsolka, koniec i bez poślizgów, ciach. Zdaje się że kolega Foreign o tym pisał kiedyś, kiedy wchodzę podczas ruchu ceny, nie tylko AM, ogólnie MM( się tyczy też Oandy) prawie zawszę mam rekwota, a tak, gra się o wiele przyjemniej i wszystko wchodzi jak trzeba.
Oczywiście, powyższe nie tyczy się xtb, rzecz jasna.

Oczywiście, powyższe nie tyczy się xtb, rzecz jasna.

znowu cos kręcą... ogolnie jestem bardzo ostrozny gdy otwieram pozycje, mianowicie gdy otwieram je w realu na AM czynie to rowniez na demie u innego brokera... ale do czego zmierzam:
jeszcze 20 minut temu w AM mialem wyzszy poziom zabezpieczenia niz u innego brokera na demie ze wzgledu na to ze mam po prostu wieksze konto real niz demo.. i wszystko bylo pieknie gdy sobie teraz tak nagle patrze i co sie dzieje mimo ze na realu mam wiekszy kapital i pozycje identyczne jak na demie to nagle na demie zrobil sie wiekszy poziom zabezpieczenia...
kantuja na wszystkim jak mogą, nawet na poziomie zabezpieczenia (co prawda ciagle mam wysoki, ale to juz jest przegiecie, trzeba byc czujnym na każdym kroku...) nawet nie wiadomo jak to zareklamowac... zawsze robie screeny na wszelki wypadek ale nie sadzilem ze nawet w takim wypadku trzeba...
jeszcze 20 minut temu w AM mialem wyzszy poziom zabezpieczenia niz u innego brokera na demie ze wzgledu na to ze mam po prostu wieksze konto real niz demo.. i wszystko bylo pieknie gdy sobie teraz tak nagle patrze i co sie dzieje mimo ze na realu mam wiekszy kapital i pozycje identyczne jak na demie to nagle na demie zrobil sie wiekszy poziom zabezpieczenia...
kantuja na wszystkim jak mogą, nawet na poziomie zabezpieczenia (co prawda ciagle mam wysoki, ale to juz jest przegiecie, trzeba byc czujnym na każdym kroku...) nawet nie wiadomo jak to zareklamowac... zawsze robie screeny na wszelki wypadek ale nie sadzilem ze nawet w takim wypadku trzeba...