Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Generalnie tez o zmianie broka mysle, na Dukasa na skalpa , ale co do AM, problemów nie mam, na danych nie gram, więc na Standard poza skalpem ok wg mnie , co do PRO, wkurza mnie też otwarcie po gorszej cenie i zamknięcie , ale też miałem nie raz SL po lepszej cenie zrealizowanego czy TP , generalnie mniejsza prowizja więc tragedii nie ma. Koszty też są ważne, wkurza mnie natomiast najbardziej to ze w AM Pro masa luk na wykresie ( m1 )

SzybkiSzmal pisze:Trzeba walczyc z rynkiem i brokerem ale jak juz się wkoncu przesiąde na fxsalt to będzie radocha na maxa Wink Am to prawdziwa szkoła tradingu ;p Zarabiac to nie tu ;p
Bez przesady, w FX Salt policz sobie koszty też , jesli skalpujesz i ilośc transakcji jakie otwierasz. Też myślalem nad FX Salt ale jak zmienie to już na Dukasa.

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Microbi pisze:.... ale też miałem nie raz SL po lepszej cenie zrealizowanego czy TP , generalnie mniejsza prowizja więc tragedii nie ma.
Microbi, przez zrealizowanie stopa po lepszej cenie rozumiesz sytuację, gdy cena idzie przeciwko Twojej pozycji, przelatuje przez SL a AM w rozliczeniu zalicza mniejszego stopa? Generalnie SL "po lepszej cenie" wydaje mi się niemożliwy
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Miałem sl np. na -5, w historii transakcji -2 - to przykład, nie chce mi sie szukac :-)

Dodano po 35 minutach:

Co do poslizgów to rekory bije Alior chyba :D

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

W AM Pro realizują SL w ten sposób, że trejd leci po następnym ticku. I jak będzie duża zmiana na danych z szybkim cofnięciem to będzie zrealizowany lepiej.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

Szwajcar pisze:W AM Pro realizują SL w ten sposób, że trejd leci po następnym ticku. I jak będzie duża zmiana na danych z szybkim cofnięciem to będzie zrealizowany lepiej.
rzeczywiscie tak jest
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

A takie komunikaty w AM się wam przytrafiały? - (konto standard)

Na eurusd 20 minut przed danymi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 20:38 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

A takie komunikaty w AM się wam przytrafiały?
Ja miałem lepiej../// Nie AM///, że nawet na GBP/USD miałem w silnym trendzie zapytanie o cenę..... :P
Wyrzucić mnie nie wyrzucili... :P ,ale inwestować też nie dali..... :P .
Generalnie uważam że takie przykłady jak podałeś czyli...Transakcja chwilowo nie może być zrealizowana lub zapytanie ocenę na majorsach... dyskwalifikuje pseudo brokera...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

zz pisze:
A takie komunikaty w AM się wam przytrafiały?
Ja miałem lepiej../// Nie AM///, że nawet na GBP/USD miałem w silnym trendzie zapytanie o cenę..... :P
Wyrzucić mnie nie wyrzucili... :P ,ale inwestować też nie dali..... :P .
Generalnie uważam że takie przykłady jak podałeś czyli...Transakcja chwilowo nie może być zrealizowana lub zapytanie ocenę na majorsach... dyskwalifikuje pseudo brokera...

Pozdrawiam.

jest na to patent, reinstalacja aplikacji. By miec pewnosc, sprawdz czy masz pełne logi. Kiedys tak mialem na koncie standard, okazalo sie ze przy liveupdate ustawionym na auto dzieja sie takie rzeczy z MT4. Podobnie było na koncie Alpari.uk. Reasumujac nadpisywanie aplikacji przez kolejna wersje jest niezdrowe dla trajdera.
Lepiej dokonac ponownej instalacji, pomaga.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

olinek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: olinek »

Admirala oceniam pozytywnie jednak mają jednego minusa. Mianowicie rekwotowanie następuje tylko jeśli cena zmienia się na niekorzyść klienta. Rekwotowania niema jeśli cena jest korzystniejsza(oczywiście zlecenie wtedy wchodzi po pierwotnej cenie)
Mają też rachunek profesjonalny wprawdzie tam rekwotowania nie ma ale ceny wchodzą dopiero po 2-3 sekundach po komendzie proszę czekać.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

olinek pisze:Mają też rachunek profesjonalny wprawdzie tam rekwotowania nie ma ale ceny wchodzą dopiero po 2-3 sekundach po komendzie proszę czekać.
Nie kumam.Co to za rachunek profesjonalny ..?.
2-3 sekundy to można poczekać....?

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ