Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

guccon pisze:Mam jakąś dziwną sytuację na koncie PRO:
miałem dzisiaj wejście po 17 w S po cenie 1.45798 z ustawionym SL na 1.45838, które zostało złapane i w historii rachunku było zamknięte dokładnie po cenie SL. Kilka minut później wyłączyłem MT4. Jak zwykle przychodzi mail z podsumowaniem dnia a że był to jedyny trejd to zdziwiłem się jak minus był większy niż ten który pamiętałem. Loguje się na konto i w historii widzę że cena zamknięcia została zmieniona na 1.45857 czyli 2 pipsy więcej. Skorygowało się także podsumowanie w 'zysk/strata' ale w saldzie mam jeszcze poprzednią wartość - chociaż pewnie zostanie też zmniejszone o te 2 pipsy.
Czy to normalne ? pierwszy raz trafia mi się taka 'korekta' :?
wyslales reklamację? Ciekaw jestem, co odpowiedza, zrob sobie zrzut z ekranu z danymi, bo jeszcze cos zmienia w miedzyczasie, bedziesz mial dowod.

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Nie wysłałem ale z ciekawości wyślę. Zrzuty od razu sobie zrobiłem ;) ale widzę że dzisiaj dalej jest tak samo więc jak coś pozmieniają to może po starcie rynku.

Zresztą nie doszukiwałbym się teorii spiskowych bo wydaje mi się że to jakiś błąd MT4 lub ich systemu. W AM bardzo często są drobne luczki plus cena przy gwałtownych ruchach prawie nigdy nie łapie ustawionego SL (z TP nie kojarze ale możliwe że też było, sprawdzę później). Cena pewnie jak zwykle nie złapała się na SL ale na platformie wyświetliło mi się jak w SL - pewnie mają jakieś weryfikacje i po zorientowaniu się zrobili korektę.

Problem robi się jak się skalpuje z SL=4p bo 2p poślizgu to w zasadzie 50% większa strata od planowanej :?

Dla mnie to już kolejny minus dla AM PRO i definitywnie zakładam konto u dukasa. Nie będę się dalej tutaj męczył.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

guccon pisze:Dla mnie to już kolejny minus dla AM PRO i definitywnie zakładam konto u dukasa. Nie będę się dalej tutaj męczył.
Jest to bardzo dziwne,jeżeli zlecenia jak piszą wysyłają na rynek to zawarłeś transakcję po określonej cenie z kontrachentem przeciwnym,jeżeli po jakimś czasie to modyfikują ...to jemu też powinni modyfikować ?,jak to zrobią ?... to coś tu nie gra...,daje do myślenia.....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

zz pisze:
guccon pisze:Dla mnie to już kolejny minus dla AM PRO i definitywnie zakładam konto u dukasa. Nie będę się dalej tutaj męczył.
Jest to bardzo dziwne,jeżeli zlecenia jak piszą wysyłają na rynek to zawarłeś transakcję po określonej cenie z kontrachentem przeciwnym,jeżeli po jakimś czasie to modyfikują ...to jemu też powinni modyfikować ?,jak to zrobią ?... to coś tu nie gra...,daje do myślenia.....

Pozdrawiam.
zgadzam się, źle to wróży na przyszłość, bo wygląda na bilansowanie trejdów brokera

fievral
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fievral »

Przed chwila na koncie micro probowalem zmienic stopy na usdjpy i nie chce wejsc zamknac zlecenia tez nie moge :evil: normanie porazka

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

To pisz reklamacje że serwer nie przyjął zlecenia.

fievral
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fievral »

Po pol H wrocilo do normy, pozycja byla na 0,02 lota wiec mnie w tym momecie bardziej przeraza fakt co bedzie jak takie rzeczy beda sie dzialy przy wiekszych pozycjach :(

harry123
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: harry123 »

Mam pytanie ( chociaż pamiętam że było wałkowane , ale nie mogę się dogrzebać ) w jakiej walucie otworzyć rachunek . Wiem że może być $ , € lub PLN wtedy odpada przewalutowanie . Czy oprócz przewalutowywania są jescze jakieś za i przeciw PLN lub $ , €

Pozdr.

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

Ja mam w PLN. Dla małych kapitałów akurat. Jak chcesz operować w USD albo EUR z nieco większym potencjałem to leć do alpari.

harry123
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: harry123 »

Zaczynam dopiero przygodę , tak więc mój przelew nie zachwieje rynkiem :-)

Dzięki za info

Pozdr.

ODPOWIEDZ