ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

dargoth to było celowe. :)
Entuzjazm w tej całej sprawie mnie zadziwia i pozwalam sobie na momenty "pobudzenia" oponentów w dyskusji.
Jak się wypowiadałem dużo wcześniej jestem zwolennikiem ukrócenia praw autorskich.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

Daro, szkoda, chyba nie wstydzisz się swojej twórczości? Może po uprzednim zagraniu w dema stwierdze że jakąś będzie warto kupić, grę która zapewni mi rozrywkę na wiele godzin.

Dodano po 1 minutach:
daromanchester pisze:dargoth to było celowe. :)
Entuzjazm w tej całej sprawie mnie zadziwia i pozwalam sobie na momenty "pobudzenia" oponentów w dyskusji.
Jak się wypowiadałem dużo wcześniej jestem zwolennikiem ukrócenia praw autorskich.
Z jednej strony pobudzasz oponentów, a z drugiej ignorujesz argumenty (te o książkach np.)
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

raptorcom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: raptorcom »

daromanchester pisze:Dla mnie pozytywną rzeczą płynącą z ACTA jest to że ludzie się obudzili.
Zaczęli trochę myśleć, dyskutować, przespacerowali się w manifestacjach.
Po analizie tego projektu moim zdaniem nic złego się nie dzieje.
Nawet widzę więcej plusów niż minusów.
Problem będzie teraz jak będą uchwalać przepisy. Acta nie narzuca nic w tej sprawie.
Wręcz mówi że musi to się odbywać z poszanowaniem prawa danego kraju.
To jest umowa międzynarodowa koordynująca pewne sprawy.
Jak dotychczas rząd USA lub inny mógł wystąpić z wnioskiem do naszego jeśli ktoś łamał prawa w Polsce.
Ale procedury były powolne, kosztowne i uciążliwe. Teraz będzie to prostsze.

idea jest słuszna tylko źle sformułowana a znamy już z własnego podwórka takie przypadki gdzie zabrakło przecinka lub. i zamiast oraz i o to cała afera a znając rzeczywistość morze to być nadużywane bo już teraz każdy interpretuje przepisy jak chce u jak mu wygodniej zaczynając od urzędów na sadach kończąc tak nie morze być prawo jest dla ludzi i powinno być jasne i przejrzyste a nie takie że nawet adwokaci wymiękają a taki kowalski co on morze? w imię praw można mu zabrać wszystko nieważne że ktoś sie pomylił źle wydał decyzję, nawt zwykłe ludzkie odruchy i przyznanie racji poszkodowanym nic nie zmienia bo mamy chore przepisy które chcemy powiększyć o kolejne chore zapisy.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

marcinx64 forum jest anonimowe. Nic na nim nie sprzedaje ani nie oferuję więc nie muszę ujawniać swojej tożsamości.
Moje środowisko jest mocno podzielone w tej sprawie.
Ale większość zdaje sobie sprawę że to dużo nie zmienia w porównaniu do narzędzi które władza ma teraz, tylko im się nie chce.
A mogą naprawdę dużo.

Dodano po 1 minutach:
raptorcom pisze:a znamy już z własnego podwórka takie przypadki gdzie zabrakło przecinka lub. i
Dlatego powtarzam że teraz zaczyna się "bitwa" żeby patrzeć politykom na ręce co uchwalą.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

raptorcom
Stały bywalec
Stały bywalec

daromanchester pisze:Ale większość zdaje sobie sprawę że to dużo nie zmienia w porównaniu do narzędzi które władza ma teraz, tylko im się nie chce.
A mogą naprawdę dużo.

morze im sie nie chce ale po podpisaniu ACTA na wniosek będą musieli czy im się chce czy nie

Dodano po 1 minutach:

a tak już dla relaksu skończmy rzeczy głupie zacznijmy o du***pie

Dodano po 3 minutach:

to jest fajne
""Z profilu kancelarii premiera na Facebooku usunięto wczoraj około 5 tysięcy wpisów osób, sprzeciwiających się podpisaniu przez Polskę umowy ACTA - potwierdza Centrum Informacyjne Rządu. O sprawie poinformował nas jeden z internautów. Autorom krytycznych wpisów zablokowano też możliwość komentowania jakichkolwiek treści na facebookowej stronie KPRM. Internauci pytają więc, czy to jeszcze wolność słowa, czy już cenzura.""

specjalnie dałem dwa cudzysłowy żeby było widać ze cytuję

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

daromanchester pisze:dargoth to było celowe. :)
Nie wiem co dokładnie było celowe, ale zakładam że każde nasze działanie ma jakiś cel, więc chyba nic wyjątkowego nie robiłeś w porównaniu do innych dyskutantów. Końcówka twojego celowego działania postawiła cię w niezbyt dobrym świetle i wyszło trochę nieelegancko z tą liczbą mnogą w pierwszej i drugiej osobie. No może to tylko moje wrażenie.
Moje przemyślenia na temat ACTA niewiele mają wspólnego z prawem autorskim, które moim prywatnym zdaniem powinno się szanować. Jestem też zdania, że pieniądze autorom przyniesie nie represyjny system, a ogólny dobrobyt.
ACTA to jedno z narzędzi, które w rękach ludzi złej woli może uczynić w przyszłości świat gorszym, a życie trudniejszym. A ludzi złej woli wśród światowych "elit" politycznych zawsze było wielu i jeśli coś się w tym względzie zmieniło na przestrzeni wieków, to tylko na gorsze.

raptorcom
Stały bywalec
Stały bywalec

dargoth pisze:Jestem też zdania, że pieniądze autorom przyniesie nie represyjny system, a ogólny dobrobyt.
i większość zwolenników ACTA tego nie trybi mamy ceny jak w krajach wysoko rozwiniętych a zarobki każdy wie jakie, pisałem na tym i wielu innych forach o tym, zrównajcie zarobki jak na zachodzie, a nie tylko ceny, a piractwo umrze śmiercią naturalną

Dodano po 2 minutach:

zastanawia mnie tylko jeden mały szczegół jak pisze tu posty do dostaję takie coś

Dodano po 26 sekundach:

Twoja wiadomość została zapisana

Kliknij Tutaj aby zobaczyć swoją wiadomość

Kliknij Tutaj aby powrócić na forum

Dodano po 33 sekundach:

no i ja sie pytam
gdzie została zapisana i po co?

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »