ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury
Nie jest przestępstwem, mam na myśli tutaj oczywiście kopiowanie do celów prywatnych muzyki filmów itd. poza programami oczywiście. Daro co takiego tworzyłeś?Płoć pisze:marcinx64-spokojnie, nielegane kopiowanie(nie mylić z kradzieżą) jest wysoce naganne(jest przestępstwem?). Nie wiemy co Daromanchester tworzył.
Ja na przykład tworzę i rozpowszechniam za darmo... . A ludzie na prawdę z tego co wymyślę korzystają i jest to bardzo przydatne w zyciu.
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
A tutaj mam coś ciekawego, zeby było weselej:)
http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/tomas ... nId,431071
Szacun dla Daromanchester, ze przynajmniej on nie kasuje postów i nie blokuje wątku.... i wydaje mi się ciekawym czowiekiem z którym można pogadać. Bo rozmowa jest na prawdę ciekawa jeśli ktoś ma odmienne poglądy.
http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/tomas ... nId,431071
Szacun dla Daromanchester, ze przynajmniej on nie kasuje postów i nie blokuje wątku.... i wydaje mi się ciekawym czowiekiem z którym można pogadać. Bo rozmowa jest na prawdę ciekawa jeśli ktoś ma odmienne poglądy.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Wierzę, że ci zależy żeby było dobrze. Rozumiem twój punkt widzenia tym bardziej, że osobiście doznałeś strat przez nieuczciwych internautów. Razi mnie to w jaki sposób dobrałeś zaimki w obydwu wypowiedziach. Niepotrzebnie postawiłeś się w roli rzecznika rządu w tym wątku. Jeśli przyjmujesz taką rolę musisz się liczyć z tym, że będziesz na cenzurowanym. Jeśli się tak angażujesz, powinieneś mieć pewność, że ogarniasz temat z szerokiej perspektywy i jesteś w stanie ferować Salomonowe wyroki. Jeśli nie masz tej pewności to ostrożniej podchodzisz do tematu. Nie zrobiłeś tego, więc z premedytacją wykorzystałem twoją niefrasobliwość w obydwu wypowiedziach, po to byś mógł wyciągnąć naukę z zaistniałej sytuacji. Wierzę, że masz dobre intencje i liczę na to, że jednak "my" to nie "oni" tylko "my".daromanchester pisze:dargoth wierz mi że się troszczę.
Pomimo iż byłem latami okradany przez rodaków i to nie na małe pieniądze.
Który uważali że kopiowanie to nie kradzież.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
NIP chyba likwidują. 
Dla mnie pozytywną rzeczą płynącą z ACTA jest to że ludzie się obudzili.
Zaczęli trochę myśleć, dyskutować, przespacerowali się w manifestacjach.
Po analizie tego projektu moim zdaniem nic złego się nie dzieje.
Nawet widzę więcej plusów niż minusów.
Problem będzie teraz jak będą uchwalać przepisy. Acta nie narzuca nic w tej sprawie.
Wręcz mówi że musi to się odbywać z poszanowaniem prawa danego kraju.
To jest umowa międzynarodowa koordynująca pewne sprawy.
Jak dotychczas rząd USA lub inny mógł wystąpić z wnioskiem do naszego jeśli ktoś łamał prawa w Polsce.
Ale procedury były powolne, kosztowne i uciążliwe. Teraz będzie to prostsze.

Dla mnie pozytywną rzeczą płynącą z ACTA jest to że ludzie się obudzili.
Zaczęli trochę myśleć, dyskutować, przespacerowali się w manifestacjach.
Po analizie tego projektu moim zdaniem nic złego się nie dzieje.
Nawet widzę więcej plusów niż minusów.
Problem będzie teraz jak będą uchwalać przepisy. Acta nie narzuca nic w tej sprawie.
Wręcz mówi że musi to się odbywać z poszanowaniem prawa danego kraju.
To jest umowa międzynarodowa koordynująca pewne sprawy.
Jak dotychczas rząd USA lub inny mógł wystąpić z wnioskiem do naszego jeśli ktoś łamał prawa w Polsce.
Ale procedury były powolne, kosztowne i uciążliwe. Teraz będzie to prostsze.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein