Aby mieć bujne życie erotyczne musisz dużo zarabiać

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Grzegosz pisze:Jednak napewno szanuję(o ile można mówić o szacunku) bardziej prostytutki niż polityków
To już postęp.:)

Kończąc wywody w tym wątku, warto przypomnieć sobie cytat: "Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień". To chyba było o grzesznicy?

Oczywiście nie znam wszystkich prostytutek w Polsce, nie robiłem żadnych badań, czasami trochę czytałem, ale głównie to własne doświadczenia.

Jaki pojawia się obraz? Na pewno nie kobiety złej. Ale na pewno zimnej, która przeważnie ma serce twardsze niż kamień, które bardzo rzadko mięknie. Przeważnie to są dziewczyny, które nie znają takich pojęć jak przyjaźń czy miłość, bo przeważnie nigdy tego nie doświadczyły. Dla nich to są puste słowa. Bądźmy poważni, dziewczyna która była kochana i szanowana w domu, prawdopodobnie nigdy nie zostanie dziwką. Ale nikt nie wybiera sobie rodziców i tego w jakim domu się wychował. Większość ma za sobą traumatyczne doświadczenia, najczęściej przemoc, fizyczna lub psychiczna, czasami większa lub mniejsza tragedia życiowa. Często mają dzieci, które ich ojciec ma w dupie. Często cierpią na różne zaburzenia emocjonalne, które nie zawsze są konsekwencją wykonywania zawodu.

Każda dziwka kocha kasę i ma materialistyczno-konsumpcyjne podejście do życia.

I teraz pytanie: Czy to są powody, żeby kogoś wyzywać, obrażać, a może wręcz skopać jak zbitego psa? Moim zdaniem nie. Czy można mieć pretensje do kogoś, że jest jaki jest? Raczej nie.

To nawet nie chodzi, jakie studia kończy, czy osiągnie sukces, czy do czegoś w życiu dojdzie. Choć wtedy dużo łatwiej zrozumieć motywację.

Chodzi o to, że prostytutki generalnie tak naprawdę nikogo nie krzywdzą, z wyjątkiem samych siebie. W przeciwieństwie do wielu osób, które w powszechnej opinii są uważane za wzór do naśladowania.

Dlatego moim zdaniem nie należy ich kopać, bo one i tak przeważnie dostały już bardzo mocnego kopa od życia.

A poza tym, no właśnie, i to jest cała istota:

Ja je po prostu lubię.:)
Nievinny pisze:Jedyne, co chcę powiedzieć, ze tak samo można traktować nas, spekulantów.
Nie chciałem sam tego pisać, bo by mnie zaraz ukamienowali. Ale osobiście widzę bardzo dużo podobieństw pomiędzy seksbiznesem i światem finansowym. Nie, nie czuję się jak dziwka ( choć słyszałem o przypadkach wydymania przez brokera:)) chodzi raczej o to, że tu i tu takiej prawdziwej moralności jest tyle co kot napłakał.

Bo tak naprawdę chodzi tylko o kasę.

Więc może:" Nie sądźmy, abyśmy sami nie byli..."
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

jasonbourne pisze:Nie chciałem sam tego pisać, bo by mnie zaraz ukamienowali. Ale osobiście widzę bardzo dużo podobieństw pomiędzy seksbiznesem i światem finansowym. Nie, nie czuję się jak dziwka ( choć słyszałem o przypadkach wydymania przez brokera:)) chodzi raczej o to, że tu i tu takiej prawdziwej moralności jest tyle co kot napłakał.
:shock: :shock: :shock:
Nie dostrzegam analogii .
Wydymana prostytutka może mieć przyjemność i pozyskać środki :!:
Wydymany trader raczej nie odczuwa przyjemności i traci środki :!:
Prostytutka jest usługodawcą a trader raczej usługobiorcą :lol:
Generalnie prostytutka może gromadzić zawsze środki a trader może je pozyskiwać i tracić.
W tym układzie zwód prostytutki może być zyskowny długoterminowo. :doh:
Pod uwagę nie brałem kosztów :!:
W ogólnej ocenie to koszty pokrywa klient lub sutener wiec zawód
prostytutki znów jest tańszy :wink:
Wyższość w przypadku porównania tych dwóch zawodów jest jednak po stronie tradera
albowiem szansa pozyskania środków jest znacznie większa niż u prostytutki
Biorąc pod uwagę ryzyko jest ono niewspółmiernie wyższe u tradera i znowu prostytutka górą
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
Grzegosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzegosz »

Wasze porównania świadczą tylko o was, szkoda komentować.
"The key to success in the market is to lose the least amount of money possible when you’re wrong."

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

Nievinny pisze:To samo można przecież powiedzieć o nas, spekulantach, co też nie jest "normalnym" zawodem.

Hmm, to czemu prostytutki zamiast oddawać się jakimś starym, szpetnym, grubym, śmierdzącym, obleśnym facetom nie trejdują - skoro to to samo?

Jaja sobie robicie Panowie. Trader to to samo co prostytutka?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Archanioł pisze:Nievinny napisał:
To samo można przecież powiedzieć o nas, spekulantach, co też nie jest "normalnym" zawodem.

Hmm, to czemu prostytutki zamiast oddawać się jakimś starym, szpetnym, grubym, śmierdzącym, obleśnym facetom nie trejdują - skoro to to samo?
Spekulant tworzy wybitne dobro dla świata ,czyli płynność.
Powiem więcej na płynności świat stoi...
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Ja kogoś temat zainteresował, polecam książkę Czarodziejki, która, przynajmniej według Jerzego Urbana reprezentuje nowy nurt litercki:

realizm edukacyjny.:)

Z tą książką jest tylko jeden problem. Jak ktoś nigdy nie był w agencji, może nagle zacząć mieć na to ochotę. Ale na tym forum to chyba nie grozi, zbyt silne zasady moralne.

Poniżej recenzja Jerzego Urbana:

http://www.nie.com.pl/art9031.htm

Cytat z Urbana:

Podręcznik kurewstwa jest nie mniej szczegółowy i trudny niż podręcznik psychiatrii i chirurgii razem wzięte.

Po prostu mistrz.:)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

cugan pisze:Wydymana prostytutka może mieć przyjemność
W to raczej nie wierzę. Klienci prostytutek to przeważnie obleśni faceci. Nie sądzę aby oddawanie się komuś takiemu sprawiało przyjemność.
Musiałby się trafić jakiś wyjątkowy klient (jak w filmie Pretty Woman), ale tacy faceci nie muszą płacić kobietom za seks ...

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Archanioł pisze:W to raczej nie wierzę. Klienci prostytutek to przeważnie obleśni faceci. Nie sądzę aby oddawanie się komuś takiemu sprawiało przyjemność.
Nie będę polemizował proponuję zapytać drugą stronę czyli omawianą osóbkę
Kiedyś pytałem i potwierdziła moje zdanie więc je wyraziłem :!:
A z tymi obleśnymi to przesada,Jakieś bajdury :!:
Bzykają się z kloszardami bez grosza :lol: :shock:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

cugan pisze:A z tymi obleśnymi to przesada,Jakieś bajdury
No nie wiem. Jak patrzę na niektóre prostytutki, to myślę, że to one powinny zapłacić za stosunek z nimi. Więc skoro ktoś im jednak płaci, to musi być bardzo "zdesperowany" ...

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

jasonbourne

Nie słyszałem bardziej bzdurnego porównania. Trederem się zostaje żeby zyskać niezależność. Prostytutka jest zależna od "obleśnych" klientów.

ODPOWIEDZ