7LS part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

jeszcze tego Osamę bez broni złapali i trochę się szamotał (wiadomo że marketing)
w maju rok temu mieliśmy pomyłkę maklera sp 500 za dużo sell zrobił
może podobnie i teraz

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

Damfry pisze:
<kerimb> pisze: A ja pójdę im na przekór :mikolaj:
Aj Ty rozbójniku, chcesz złamać trend. Pewnie to Twoje Loty łykają całe wzrosty i mamy konsole :P Wszystko wyszło na jaw, Kerimb niczym George Soros 8)
Cze! Nie ... Tylko mam dosyć już czekania ... Chcę wejść na dłużej i jakimś rozsądnym kapitałem w oparciu o W1 ... Nie mam czasu śledzić przez kilka godzin wykresu dziennie aby grać DT ... Dlatego trza Edka deko poczarować ... Darz bór!

Konsola na Edku wyglądać mi zaczyna jak diamencik (romb; deko naciągany) ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

axb pisze:w maju rok temu mieliśmy pomyłkę maklera sp 500 za dużo sell zrobił
może podobnie i teraz
O o o o o ... A juści mi by się przydało ... :mrgreen:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Se patrzę cały czas na USDCHF i wychodzi mi, że oni to guano pompują i pompują DOWN ... Nie ma już gdzie się oprzeć aby napotkać popyt ... W końcu jakiś grubasek musi se powiedzieć "sprawdzam" i polecieć UP ... Jesteśmy na USDCHF na dolnej bandzie kanału, tak samo jak na Edku na górnej z tym, że i tutja i tutaj mamy tą bandę naruszoną ... Dzisiaj środa a więc wielu polegnie w dniu zmyłki ... Bo jak przypindoli, to SLe tylko będą strzelać ...

I na to liczę po cichu ... :mrgreen:

Czyli, normalnie grane powinno być UP, ale mamy dzień zmyłki więc normalnie powinien być odwrót tak szybki aby 90% się nie pozbierało siedząc w Lkach ... Nie ma reguły ... Zobaczymy :mrgreen:

Powinno lada moment się zacząć i zobaczymy ... Bo jeśli nie, to znowu przyjdzie mi uzbroić się w cierpliwość ... :mrgreen:

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

<kerimb> pisze:Powinno lada moment się zacząć i zobaczymy ...
Spadki na EURO, wzrosty na Franiu - pytam bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem?

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

inmax pisze:Jak dla mnie cena na EurUsd aktualnie:
- nie znajduje się na oporze,
- jest w konsolidacji, którą poprzedza impet wzrostowy,

Skoro cena nie znajduje się na oporze, oraz konsolidację poprzedza impet wzrostowy to większe prawdopodobieństwo wg klasycznej AT jest wybicie konsolidacji górą.
Zgadzam się z inmaxem. Indeks dolara po pokonaniu wsparcia ma do wsparcia sprzed 3 lat jeszcze sporo miejsca. Indeks euro dla odmiany ma jeszcze miejsce na wzrost do najbliższego R - gdy go przejadą to hulaj dusza - następny jest bardzo wysoko.

pozdrawiam majowo :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Normalnie TAK, ponieważ kierunek jest UP i ja tego się nie wypieram ale kanał nie może być poziomy (pomijając konsolidację) ... Jeśli chcieli by podejść jeszcze wyżej, to wtedy złamali by moim zdaniem kanał spadkowy na MN na EURUSD i wtedy chyba nikt by tego nie opanował ... Jeśli mają zamiar trzymać spadkowy na MN, to faktycznie jeszcze jest deko miejsca na UP do 1.5144 gdzieś tak ale musi wcześniej przytrzymać W1 aby można było jechać dalej spadek na MN itd ... Chyba, że mają zamiar rozjechać się z Frankiem ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

MaxRipper pisze:Spadki na EURO, wzrosty na Franiu - pytam bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem?
Tak ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Chyba, że "rozjadą" się z Frankiem i pojedzie on swoją drogą ...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Tak patrzę patrzę i kurde tu się jakiś szwindel szykuje poważny.
Od paru dni widzę jak skutecznie gaszą dynamiczne swingi kupujących. Myślę ze scenariusz może wyglądać tak, że byczki wylecą powyżej wczorajszego maksimum a grubasy zwala wszystko na łeb do 1.4520. Oczywiście bawimy się w proroków ale ja jestem po stronie niedźwiedzi - widzę tu większe szanse.

Zablokowany