7LS part 1

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

pan_martino pisze:A tak z czystej ciekawosci, czemu otworzyles dzisij po 5 zlecen w tym samym miejscu?
Bo jak bym chciał zająć od razu normalną pozycję lub jak w tym przypadku łącznie na dwie (razem z Edwardem), to jak mi walnie rekwotę lub zrobi zwisa na 30 sekund, to był by ból. Tak, załatwiam technicznie broka, który nie filtruje tak bardzo zleceń na 10, 20 czy nawet 30% wartości normalnej stawki.

Dajmy na to, że spekulujemy na 2 loty (normalna stawka). Lepiej jest zająć 5 pozycji po 0,4 lota i nie mieć zwisu niż walnąć 2 loty i mieć rekwotę na 5 czy ileś tam pipsów lub zwis zlecenia na kilkanaście/kilkadziesiąt sekund i wtedy rekwotę. Mniejsze zlecenia wchodzą jak nóż w masło i no problem jak brok zaczyna utrudniać itd itd ...

Pisałem w jednym z postów (wczoraj chyba), że mi zrobiło zwisa na 14 pipsów. Łatwo policzyć ile wychodzi kasy itd ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Krótka analiza ... Jeśli teraz zawróci, to powinien być spokój do marca 2012 roku a jeśli nie, to będzie Bum! Zobaczymy co się jutro wydarzy ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

<kerimb> pisze:Krótka analiza ... Jeśli teraz zawróci, to powinien być spokój do marca 2012 roku a jeśli nie, to będzie Bum! Zobaczymy co się jutro wydarzy ...
przy tych porannych S-kach na Edku, miałes jakiś poziom SL?

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Hej! Świetne wyniki, chyba najlepsze jakie widziałem:) Byłoby super, gdybyś od czasu do czasu walnął jakiś rysuneczek dlaczego wchodzisz w to,a nie w inne miejsce. Próbuję rozkminić sedno Twojej strategii, skoro już zdecydowałeś się dzielić z forumowiczami swoją grą, ale jestem jeszcze w lesie...:wink:
<kerimb> pisze:Poza tym masz sygnały za free ... Czy z nich korzystasz czy nie to już Twoja sprawa ...
Koledze chyba chodziło o to,że wolałby wędkę, a nie rybę:wink:

Jeszcze raz szacun dla Ciebie :)

Udanego weekendu wszystkim
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

<kerimb> pisze:Bo jak bym chciał zająć od razu normalną pozycję lub jak w tym przypadku łącznie na dwie (razem z Edwardem), to jak mi walnie rekwotę lub zrobi zwisa na 30 sekund, to był by ból. Tak, załatwiam technicznie broka, który nie filtruje tak bardzo zleceń na 10, 20 czy nawet 30% wartości normalnej stawki.

Dajmy na to, że spekulujemy na 2 loty (normalna stawka). Lepiej jest zająć 5 pozycji po 0,4 lota i nie mieć zwisu niż walnąć 2 loty i mieć rekwotę na 5 czy ileś tam pipsów lub zwis zlecenia na kilkanaście/kilkadziesiąt sekund i wtedy rekwotę. Mniejsze zlecenia wchodzą jak nóż w masło i no problem jak brok zaczyna utrudniać itd itd ...

Pisałem w jednym z postów (wczoraj chyba), że mi zrobiło zwisa na 14 pipsów. Łatwo policzyć ile wychodzi kasy itd ...

nic bardziej mylnego nie słyszałem tzn. inaczej zmień broka !!!!! miałem to samo odkąd jestem w normalnej firmie jeszcze re kwoty nie miałem

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Dalem S na EURUSD na 1.4051 ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Uwielbiam wstac i zobaczyc ladny proficik. Na razie kononiec. Zdjete na +105 popsiorow. Zobaczymu co dalej...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

<kerimb> pisze:Uwielbiam wstac i zobaczyc ladny proficik. Na razie kononiec. Zdjete na +105 popsiorow. Zobaczymu co dalej...
I gratki z samego rana już masz ode mnie :D

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Zaladowalem z komory Ske na EurUsd na 1.3961. Moje ryzyko bo z mobile...30%

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat