7LS part 1

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

Ułożenie ceny bezpośrednio na dużym wsparciu może mieć za zadanie zniesienie go luką ... Ja jednak wierzę w inne rozwiązanie i dlatego takie moje zagranie ... :mrgreen:

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

http://gielda.onet.pl/iberyjski-wirus-z ... news-detal

Iberyjski wirus zaraża Polskę
27 listopada 2010
Tagi: OFE, obligacje
Fot. Shutterstock/OnetBiznes

"Rzeczpospolita" pisze, że tanieją polskie akcje i obligacje, a inwestorzy wycofują się z naszego rynku. Boją się stanu finansów państwa oraz złych informacji ze strefy euro. Niepokoi ich też załamanie giełdy węgierskiej na wieść o nacjonalizacji OFE.

Gazeta wyjaśnia, że nasze obligacje są już o ponad 20 punktów bazowych droższe niż tydzień temu. Nasza waluta może się osłabić do końca roku do 4,2 złotego za euro. Sądzono - przypomina "Rzeczpospolita" - że kurs wyniesie 3 złote i 80 groszy.

Inwestorzy pozbywają się złotego z powodu widma bankructwa Irlandii, rosnących problemów Portugalii oraz obaw, że to samo spotka drugi kraj Półwyspu Iberyjskiego - Hiszpanię. Wolą trzymać kapitał w dolarze, który mimo starań banku centralnego i rządu USA wcale nie traci na wartości.

Eksperci wyjaśniają, że inwestorzy boją się niekorzystnego rozwoju sytuacji i wzrostu ryzyka związanego z lokowaniem kapitału w papierach krajów rozwijających się, w tym także polskich.

Gazeta zauważa też, że dodatkowo inwestorów zniechęca do rynków naszego regionu zamieszanie wokół otwartych funduszy emerytalnych - na Węgrzech rząd chce odebrać funduszom emerytalnym aktywa, niewykluczone, że to samo stanie się u nas.

Więcej na ten temat - w "Rzeczpospolitej".

O ile dobrze sobie przypominam, to Belka ostatnio mówił o niedoszacowaniu naszej waluty i to, że złoty powinien się jeszcze umocnić jakieś 10% minimum. Banda krętaczy i kłamców ... Ciekawe kiedy Rynek do nas powie "sprawdzam" i ciekawe kiedy do nas zapuka Pan Margin Call? Tylko jak zwykle to my za to zapłacimy, za ten zasrany dług i ciągłe zadłużanie kraju przez tego, pseudo ekonomistę, a tym baranom włos z głowy nie spadnie. K...na, jakim trza być dupkiem? ... Kręcą, kombinują, mają wszystko w dupie a jak jest źle, to nie oni winni tylko podnieść podatki ... Teraz jeszcze wychodzi możliwość sfałszowania wyborów samorządowych ... Jeśli to prawda, to mega gnój a jeśli nie, to co z kolei chcą tym przykryć? ... I weź tu graj AF ...

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

<kerimb> pisze:Ułożenie ceny bezpośrednio na dużym wsparciu może mieć za zadanie zniesienie go luką ... Ja jednak wierzę w inne rozwiązanie i dlatego takie moje zagranie ...
Wcześniej pisałeś że ma to związek z:
<kerimb> pisze:Aha i jak by ktoś pytał, to zagrałem pod to ... http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rewelac ... omosc.html szukając dobrego setupu do wejścia na ostatnią chwilę ... Zobaczymy ... Mam wrażenie, że Jankesi dostaną potężnie po dupsku ...
Widać masz jeszcze jakiś powód dla którego grasz longa.. Sam jestem ciekawy czy na tym zarobisz. Wiem że grasz daytrading ale i masz analizę na parę nalblizszych lat i teraz pytanie czy srednioterminowo w tej chwili obstawiasz na odbicie i wzrosty kabla i edzia ?
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

thefear
Nie zrozumiałeś ... Ja zagrałem pod to co napisałem plus moja szybka analiza związana z końcem tygodnia i miesiąca ... Nic więcej ...

To co napisałem o wsparciu i położeniu ceny daje obraz dokładnie odwrotny, tzn. że z drugiej strony mogą chcieć luką bić wsparcie na którym stoi cena tak aby otworzyć się dużo poniżej i wtedy będę na minusie ... Mam nadzieję, że stop mi ewentualnie wytrzyma i go nie "przeskoczy" jeśli będzie takie zagranie w realizacji.

Równie dobrze możemy się otworzyć na takim poziomie jak się zamknęło i będzie jazda od nowa ... Wtedy może być bardzo ciekawie ponieważ chociażby wszystkie oscylatory i inne pomocne narzędzia będą dawały tyłka i sytuacja nie będzie od razy klarowna ... itd itd itd ...

axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

liczysz że cena cofnie się minimum do poziomu z 'święta kurczaka' aby Amerykanie mogli spokojnie zamknać swe minusy na 0 - czy liczysz na jeszcze wyższy podjazd -

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

Kerimb raczej liczy na tworzenie sie dolnego knota swiecy na NM a potem na gornego grudniowej. A w kazdym badz razie ja tez spróbuje pod to zagrac :D

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

pan_martino pisze:Kerimb raczej liczy na tworzenie sie dolnego knota swiecy na NM a potem na gornego grudniowej. A w kazdym badz razie ja tez spróbuje pod to zagrac
Też tak mi się wydaje.. Ciekawe co dzisiejsze wieczorne newsy nam wniosą..
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

axb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axb »

pan_martino pisze:Kerimb raczej liczy na tworzenie sie dolnego knota swiecy na NM a potem na gornego grudniowej. A w kazdym badz razie ja tez spróbuje pod to zagrac :D
dzięki za przypomnienie w ferworze walki zapomniałem o tak oczywistej oczywistości

Awatar użytkownika
mateo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mateo »

Witam

No to chyba kolega Kerimb znów zarobi :mrgreen: może być spora luka http://www.waluty.com/article.php?id=8801 trzeba chwilkę poczekać i pokazuje się aktualny kurs i początek nowego tygodnia

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

witam
tu jest ciut lepsza strona na oglądanie kursów w sobotę i niedziele

http://www.xe.com/de/

Zablokowany