7LS part 1

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

Jeśli przypomnimy sobie kontynuację analizy a lutego 2009 roku, którą zamieściłem 8 sierpnia 2010 roku możemy zauważyć dość ciekawą sytuację ... Tak jak przewidywałem podeszliśmy do góry na MN i teraz właśnie mamy dwie sytuacje do rozważenia ...

Jeżeli przyjmiemy, że wartość 1.4282 (niebieska gwiazdka na rysunku) jest wartością, która nie należy do górnej bandy chorągiewki na MN, to w chwili obecnej powinniśmy mieć do czynienia z korektą wzrostu, tak aby w marcu 2012 roku po ponownym podejściu do tej górnej bandy zacząć spadać do dolnej bandy budowanej chorągiewki. Odbicia należało by szukać w okolicach 50%F.

Innym wariantem jest to jeśli przyjmiemy, że ze względu na dokładność MN ta wartość 1.4282 należy już do górnej bandy chorągiewki. Wobec tego powinniśmy lecieć stanowczo w dół do dolnej bandy chorągiewki na MN.

Jak łatwo zauważyć wybicie z tak zbudowanej chorągiewki powinno nastąpić w okolicach 25% od odległości jej przewidywanego wierzchołka. Odpowiadałoby to dokładnie lipcowi 2015 roku. Pokrywało by się to z dojściem ceny do wartości 1.1111 i odwróceniu kierunku po odbiciu od dolnej bandy LTW na MN ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

TeXs pisze:Jest jeszcze taka opcja Smile
odbicie od 50 jak poprzednio mimo wszystko obstawiam 61
Faktycznie! Nie wziąłem pod uwagę tej opcji jako trzeciej, tzn., że dobili byśmy na MN do bandy chorągiewki. Nie zwróciłem na to uwagi ze względu na aktualną świecę na MN, która niejako "rozjechała" poprzednią. Dodatkowo jeśli weźmiemy pod uwagę czas kształtowania się konsoli na górce na MN, to logicznym wydaje się, że Panowie grubsi załadowali się tam potężnie i to z myślą o kolejnym dołku a nie górce ... Krótko mówiąc za dużo spadli aby uznać to za podbieranie pod UP na MN ... Takie jest moje zdanie ale jak wiadomo to jest tylko FX i gdybanie ...

Don_rafael
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Don_rafael »

Tak poza techniką patrząc na to co się wydarzyło dzisiaj czyli brak ustalenia budżetu UE na kolejny rok. Bazując na fundach które dzisiaj pomagały $ powinniśmy mieć w tym tygodniu S ki chyba że tak jak Kerimb napisał jakieś małe odbicie może się jutro pojawić.
CO sądzicie. MOim zdaniem brak tak istotnych ustaleń powinno zatrząść rynkiem. Czasem znaczną reakcję mamy dopiero od następnego dnia. Pozdro
Nieważne jakie wykresy narysuje dzisiaj rynek - do każdej sytuacji analitycy i tak dopiszą świetne wytłumaczenie.

ALTEC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ALTEC »

Kerimb tak poważnie się pytam czy uważasz, że Edek mógłby spaść w ciągu najbliższych tygodni do poziomu
1.2700 a wcześniej będzie postój i mała korekta na 1.3100.
Nie mówię że ty tak twierdzisz po prostu z mojej analizy tak wynika a coś mi się wydaje że to zbyt śmiałe..System wygenerował mi wejście na poziomie 1.3741 w tego shorta ale czy to nie jest zbyt duży zasięg?

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

Dzień Dory.
Wziołem z kabla ile było w nocy nic azja nie pokazała więc coś mi sie wydaje ze scenariusz Kerimba będzie sie realizował. Zapowiada się ciekawy dzień.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Dałem L na EURUSD na 1.3501 ... Zobaczymy ...

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

też w L siedzę na EU z tp 1,3550 boję się tylko że będą chcieli sięgnąć po SL na 1,3460 przed ruchem w górę jeszcze. Pocieszam się tym że USD w USD CHF nie ma zbyt wiele miejsca do ruchu w górę. Więc może akurat poleci w dół już i eur w górę.
Obrazek

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Zdjąłem wszystko ...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Dałem S na GBPJPY ( m fu...k!) na 132.42 ... Zobaczymy ... Najwyżej bestyja wycycka kerimba ... Dawno nic nie grałem na tej parze ... :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

CAD/JPY i tez wygląda ostro na sell :) także powodzonka
Obrazek

Zablokowany