http://www.ted.com/talks/laurie_santos.html
Jeśli dobrze liczę to jest czwarty depozyt... czyli zostało ci jeszcze...yyy... nie ważne, za którymś razem odrobisz wszystkie straty więc w zasadzie kasa się nie ma znaczenia...oczywiście odrobisz w jeden dzień prawda?MISZCZ...4expage pisze:"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.
Oto w życiu chodzi.
Tylko w tej sentencji jest jeden problem... można równie dobrze próbować milion razy i nic nie osiągnąć. Ludzie jak Edison, czy bliższy naszym czasom Steve Jobs byli wizjonerami i potrafili sobie wyobrazić przyszłość swoich działań. Żeby to przenieść na trading to trzeba widzieć oczyma wyobraźni jakie mogą być efekty danego postępowania - co ma szansę powodzenia, a co nie.4expage pisze:"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.
Oto w życiu chodzi.