10000 real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Re: 10000 real

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

MajorGC pisze:A dlaczego mowisz o przegranych jako frajerach?
Z całym szacunkiem ale przegrać w takim stylu i tyle kasy to jest frajerstwo.
Tutaj można się spierać mało/dużo, w każdym bądź razie znacząca kwota którą
można było wydać w bardziej pożyteczny sposób.
MajorGC pisze:Czy jestes frajerem bo nie jestem prawnikiem czy lekarzem?
Tutaj powiem tak, za frajera można by było uznać prawnika/lekarza który np.
marzy/ł o tym by zostać strażakiem/mechanikiem a presja otoczenia sprawiła że został
lek./praw. nie dość że musiał się męczyć na studiach, to jeszcze prawdopodobnie z dnia na dzień coraz
bardziej nie lubi tego co robi, kasa prędzej czy później przestaje mieć bardzo wysoki priorytet.
Madins pisze:Panowie, skąd w was tyle nienawiści?
Nienawiści? To chyba trochę przesadzone sformułowanie, jak by Ci się kiedyś strasznie nudziło przeczytaj
pierwszą i drugą część tej drogi donikąd, straty czasu i pieniędzy.

Jak można traktować poważnie kolesia, który nie wiem po miesiącu czy dwóch o ile tyle minęło chce
pokazać że się zna/szkolić, stowarzyszenia jakieś zakładać, bez jaj.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

Darkey pisze:
MajorGC pisze:A dlaczego mowisz o przegranych jako frajerach?
Z całym szacunkiem ale przegrać w takim stylu i tyle kasy to jest frajerstwo.
Tutaj można się spierać mało/dużo, w każdym bądź razie znacząca kwota którą
można było wydać w bardziej pożyteczny sposób.
Dla mnie frajerstwo to jest mierzenie każdego swoją miarą.
10tyś zł dla niektórych może znaczyć tyle samo co dla Ciebie 100zł.

Teraz ja Ciebie zmierze moja miarą i również bede frajerm:
Skoro dla Ciebie to dużo kasy to znaczy żeś biedny. Skoro jesteś biedny, znaczy żeś frajer. Skoroś biedny i frajer to prawdopodobnie będziesz zazdrościł tym z kasa. Skoro możesz im zazdrościć to możesz ich też nienawidzieć i wylewać swoje żale na publicznym forum.

Tyle mojego. Dziekuje.

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

woqpow pisze:10tyś zł dla niektórych może znaczyć tyle samo co dla Ciebie 100zł.
4expage pisze:Dziś odrobiłem 500. Stan na teraz 3000. Chyba na dziś stresu starczy.
Czyli wg twojego przelicznika wychodzi, że 4expage stresuje się przy zysku 5zł, a to znaczy, że kasy wcale tak dużo nie ma skoro rusza go taka kwota, więc czego tutaj wyskakujesz z jakimiś miarami, żeby bronić autora i mieszać z frajerami tych co chcą mu pomóc ze szczerego zerca za free???? :x
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

jak_zyc pisze:
woqpow pisze:10tyś zł dla niektórych może znaczyć tyle samo co dla Ciebie 100zł.
4expage pisze:Dziś odrobiłem 500. Stan na teraz 3000. Chyba na dziś stresu starczy.
Czyli wg twojego przelicznika wychodzi, że 4expage stresuje się przy zysku 5zł, a to znaczy, że kasy wcale tak dużo nie ma skoro rusza go taka kwota, więc czego tutaj wyskakujesz z jakimiś miarami, żeby bronić autora i mieszać z frajerami tych co chcą mu pomóc ze szczerego zerca za free???? :x
Takie rady wsadźcie sobie w buty jak to już ktoś napisał. Niezarabiający uczą innych jak robić bo ponoć gdzieś tam hen daleko da się zarobić.

Patologie robicie panowie. Tak naprawde nikt nie wie co należy robić ale wszyscy nagle wymądrzają się czego nie można robic.

ps. Autor to mnie wogóle nie obchodzi, obraca swoją kasą, realizuje swój system i to on będzie stratny albo nie.
Nie mam wcale zamiaru go bronić, ale może właśnie stracił 1% swojego FX kapitału...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

woqpow pisze: Teraz ja Ciebie zmierze moja miarą i również bede frajerm*:
Skoro dla Ciebie to dużo kasy to znaczy żeś biedny. Skoro jesteś biedny, znaczy żeś frajer.
woqpow tylko pokaż mi gdzie pisze że to dla mnie dużo kasy, co Ty takie frajerskie wnioski wyciągasz?
Napisałem że to kwota znacząca, którą można zagospodarować z pożytkiem dla siebie.

Co do biedy, wiesz to żadna ujma ale też żaden zaszczyt, miałem to szczęście że nigdy na nic nie brakowało,
ale nawet gdy by tak było to dla mnie ważniejsze od miejsca w którym startujesz jest cel do którego zmierzasz,
a prawdziwego faceta poznaje się po tym jak kończy a nie zaczyna :)

Co do zazdrości, eh czego bym miał zazdrościć jak człowiekowi naprawdę na czymś zależy to czy by się paliło,
waliło prędzej czy później dojdzie tam gdzie zmierza :) Co do nienawiści, nic takiego nie odczuwam, początkowo
chciałem pomóc później powiało sarkazmem i szyderą, tylko dlatego że 4expage po kilku dniach po tym jak dowiedział się czym jest fx
chciał szkolić ("patologia rodzi patologię") itp. nie mając żadnych podstaw ku temu, zerową wiedzę, błędne podejście, gdy zwracano
mu uwagę na jakiś błąd który popełniał a który każda początkująca osoba popełniała,po prostu to olewał, zawsze potrafił znaleźć jakaś
wymówkę żeby tylko jego było na górze co później i tak jego rachunki weryfikowały czyt. kolejne MC.

Forex to jest wyzwanie w moim mniemaniu dla upartych bo poddawać się nie wolno. Ambitnych bo z góry
startuje się z przegranej pozycji, do rywalizacji z najlepszymi. Mądrych bo muszą umieć wyciągać wnioski z własnych błędów,
geniusze ponoć wyciągają wnioski z błędów innych niestety chyba się do tych nie zaliczam,
dopiero własne zmuszały mnie do intensywniejszego tyrania tysiącami godzin spędzonych przy konsoli i na forach.
W poszukiwaniu tego czegoś, co pozwoli mi zrealizować swój cel. Pomagało mi wielu traderów głównie z tego forum,
bez nich to wszystko by jeszcze trwało i trwało jestem im wdzięczny za pomoc, każda kumata osoba ma mój szacunek i podziw
że doszła to tego punktu w których prawdopodobieństwo jest po jej stronie a zyski znacznie przewyższają straty, tylko garstce się to udaje.
O tym że trzeba umieć sobie radzić i zarządzać ryzykiem to inna sprawa, tylko ryzyko można kontrolować bo zysków nie warto.

Do bogatych też nic nie mam :) do czegoś się doży i z czegoś bierze przykład, klepać biedę to każdy głupi potrafi.
To dlaczego jest ich tylu ilu jest, też daje do myślenia.
Hehe 1% :D to chyba w lotto 6 padła, bo był problem z wyskubaniem od żony 300zł po drugim MC.
Jeśli wygrał w lotto to rozumiem że musi tą kasę przepierniczyć, kasa trzyma się tylko tych rąk które potrafią nią umiejętnie zarządzać.

To co robić to etap następujący po tym jak trader wie czego nie robić, 4expage jeszcze to nie grozi.
Czy mi by ktoś pomagał jeśli bym na starcie wszystko wiedział i był od każdego mądrzejszy?
Czasem chyba litość wzbudzałem, bo ludzie z własnej woli potrafili podpowiadać, pomagać. Mniejsza z tym, to co ma być, być musi, byle do celu.

*cieszę się że wiesz o tym "żeś" frajer, bez względu czy jesteś bogaty czy biedny :wink:
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Teraz tak z innej beczki w kwestii edka myśli ktoś nad S dzisiaj? Zobaczymy w którą stronę FBO poleci :) trzeba futerka przetrzepać.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

To jak, mam nadzieję że wstępnie miśki dostały po ogonkach, teraz czas na byczki i o tych mi chodziło :D teraz wystarczy mieć nadzieję że chłopakom fantazji nie zabraknie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Dobrałem sobie trochę, możliwe że wystopują ale nawet jeśli to zrobią skończę na +
poziom stresu praktycznie zerowy, podpinasz się i trzymasz licząc na te +xxx pipsów,
kierunek obierałem jeszcze wczoraj/dzisiaj w nocy, rano wejście niedawno trochę dobrania
i niech się dzieje co chce, wszystko w granicach MM.

A nie jak jakieś nie wiadomo co liczyć na 1 pipsa ryzykując całe depo :563:
ani jeden posiadający odrobinę rozsądku trader by tak nie zrobił, ale ta świadomość przychodzi
dopiero z czasem :lol:
play.PNG
Piosenka na dziś :) http://www.youtube.com/watch?v=oIADNbnWFV8

"Przepraszamy, że droga do nieba prowadzi przez piekło
By ktoś jęknął z rozkoszy ktoś musi klęknąć"

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Niestety game over tylko +32 pipsy, trzeba się cieszyć i z małych rzeczy.
game over.PNG
Jak by ktoś był ciekawy co się stało w kółku to na k1 i k2 z bliska to widać liczyłem na akumulację zrobili dystrybucję,
chłopaki są cwane :) i o to w tym wszystkim chodzi, ich zadaniem jest dymać a nie dawać, za nic!
Dzisiaj lipa ale są takie dni w których cena robi 100 i więcej pips, na tym trzeba się skupiać na to liczyć
a nie pif paf, trata tam 30 pozycji na dzień, nie ma potrzeby lepiej przywalić raz a dobrze po czym dobrać za pieniądze kasyna,
komfortowo i spokojnie co przy większym locie ma znaczenie.
k1.PNG
k2.PNG

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Powitać,
to co dzisiaj też coś trzeba pyknąć, jedno wejście zrobione z oczekującego chwileczkę temu, gigantyczny SL czyli tak jak lubię :D
Z SL to jest tak że z jednej strony mogą wyciąć więcej ale za to z drugiej i na tą ewentualność liczę znacznie
zwiększa mi prawdopodobieństwo sukcesu, dzień mi się podoba, zachowanie ceny też może będzie szansa potrzymać dłużej,
zobaczymy co cena będzie pokazywała.

ODPOWIEDZ