1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

1MilionDolars pisze:Dzisiejszy trejd:
BUY z 1,3058
SL: 1,3038
TP: 1,3098
Wielkość: 3,03 lota
Zabrakło 7 pipsów i pewnie doleci teraz do SL:(
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.

andante
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: andante »

chyba SL dzisiaj , tak na styk bo widzę 1,29876 , troche pech znowu bo TP by było

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

tyle SL pod rząd... sorry, ale ten robot do miliona nigdy nie dojdzie :)

NerioLargo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: NerioLargo »

zealot pisze:Z prostych RSI... ATR... chociazby
przez przypadek pociągnołem i dokładnie tyle wyszło co do pipsa 1,3008
zdajesz sobie sprawe, ze to zalezy od brokera?
to że różnice między brokerami są to nic nowego, wiem to bo miałem kilka real kont i porównywałem, ale po prostu chodziło mi że bardzo blisko. rsi raczej wydaje mi sie że nie jest tak dokładny. ale tak jak mówię nie jest jakimś tam specjalistą. dużo nie wiem. po prostu jakoś rsi, atr, stochastycznych, macd nie lubię. często miałem na tych wskaźnikach problemy z otwarciem pozycji (pewnie z powodu tego że jestem niecierpliwy) np. wskaźnik pokazywał moment że już, ja wchodziłem a tu sytuacja się zmieniała diametralnie bo świeca się zamknęła inaczej....no i był najgorszy moment do wejścia w rynek a ja właśnie na nim....... pewnie inni lepsi trajderzy sobie z tym radzą... ja po prostu się na tym czuje niepewnie.

a co do tego robota....ewidentnie wszedł na niezakończonej świecy, nieważne na jaki przedział czasowy patrzeć.... raczej to hazard nie jakaś przemyślana strategia.... (co nie znaczy że ktoś się nie znajdzie co będzie sobie z tym radził, mówię tylko porównując do siebie, nic nie zarzucam generalnie bo sam nie mam jakiejś ekstra strategii)

no i popatrzmy dalej...co potem.....generalnie hustawka na maksa z ta pozycją jaką otwarł ten robot.... najpierw nie tak dużo do TP ale stracone szanse aby uratować cokolwiek..... potem SL w granicach 1pipsa...... a potem byłoby TP.... generalnie masakra i zero próby jakiejkolwiek kontroli (próby oczywiście że to niełatwe, i nie zawsze musi tak być) sytuacji przez tego robota. moze jednak łatwiej byłoby recznie grać... robot przyprawiał o zawał serca a ręcznie coś dałoby sie zrobić może z tym tymbardziej że wejście nie było takie do końca złe, jakieś przesłanki do tego były....

aha jeszcze zapomniałbym napisać to co chciałem...... co z tego że robot ma taką skuteczność jak generalnie mimo tego tyle jest tych SL że jednak nie dokońca umie się na stałe oderwać od depo początkowego.... co z tego że niewiadomo ile byłoby SL to i tak do zera depo nie dojdzie bo jest MM w oparciu o procent..... w pewnym momencie po serii SL depo może dojść do tak małego że aby to odrobić i wyjśc na depo początkowe potrzeba kilku tyś % zysku.....i co potem nie będą już SL tylko seria TP..... ciężko jest sie jednak oderwać od depo początkowego na stałe i mieć regularne zyski. z tą strategią.....głównie że jednak wielkość pozycji SL jest zawsze większa od wielkości pozycji poprzedzającego jej TP.... straty w ujęciu procentowym zawsze są dużo większe niż zyski....to dlatego tak masakrycznie ciężko odrabia się straty... i w pewnym momencie mimo iż teoretycznie możliwe do odrobienie to i tak prawie nikomu nie udaje się ich odrobić.....

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Dzisiejszy trejd:
sell z 1,3097
SL: 1,3117
TP: 1,3057
Wielkość: 1,71 lota
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

1MilionDolars, generalnie kibicuję Ci z całego serca, bo założyłeś dość niecodzienny wątek. A i efekty są lepsze niż niektórzy na początku zakładali.

Co do przyszłości, to generalnie popatrzyłbym na założenia, którymi kierowałeś się podczas kodowania. Pokazuje to dość dobry kierunek myślenia o konsolidacji i S/R-ach. Może zatem powinieneś wykorzystać te założenia do handlu ręcznego? Proponuję tylko analizę dotychczasowej działalności robota pod kątem handlu i zarządzania ręcznego pozycją. Efekty mogą być wtedy dużo lepsze. Skoro nie towarzyszy Ci stres przy automatycznym handlu, to bezpośredni trading mógłby pójść równie gładko. Tak dywaguję, bo piątek.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
marol21
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marol21 »

Cos pechowy tydzien trafiles... Zobaczymy co przyniesie kolejny. Ja dalej trzymam kciuki
"Zeby wygrac trzeba grac!" - Totalizator Sportowy

NerioLargo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: NerioLargo »

Też tak myślę, może jednak warto się bardziej skupić na ręcznym zarządzaniu pozycją bo generalnie widać perspektywy. można wtedy starać się obronić to co jest już na w danej chwili wypracowane na plus i starać się nie dopuścić do strat, nawet gdyby to polegało jedynie na przestawieniu SL. po otwarciu pozycji ten robot zostawia już wszystko w ręce losu, a wiadomo że zanim kurs dotrze do TP lub SL to sytuacja na rynku może się zmienić i widać że po pewnym czasie czanse są większe na stronę przeciwną...a robot na to już nie reaguje (przynajmniej ten) i czeka uparcie na TP lub SL.
Mimo że wylałem wcześniej dużo krytyki to jednak też kibicuję i wierzę że kiedyś się uda bo jest to możliwe tylko musimy dalej szukać.

Awatar użytkownika
marol21
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marol21 »

Ja proponuje poczekac z tymi radykalnymi zmianami. Sam autor dzinnika mowil ze najwiecej bylo 5 sl z rzedu a mimo to robot osiagnal cel...
"Zeby wygrac trzeba grac!" - Totalizator Sportowy

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Dzisiejszy trejd:
Buy z 1,3003
SL: 1,2983
TP: 1,3043
Wielkość: 1,28 lota

ODPOWIEDZ