1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

1MilionDolars pisze:Postanowiłem wyrzucić z robota BE i TS, przeanalizowałem wszystkie wejścia i BE jest zbędne, po zaliczeniu BE cena w 50 % przypadków wraca TP i 50% idzie do SL, więc bardziej opłacalne (oczywiście w dłuższej perspektywie) będzie wycofanie się ze stosowania BE i TP. Dzisiaj to już zastosowałem, pozycja była dzisiaj już na +37 pipsów, a teraz jest na -6, więc pozycja jest jeszcze w grze, zobaczymy co z tego będzie... Od dzisiaj po otwarciu pozycji mogą być tylko 2 warianty TP albo SL.

Ciekawe... doszedłem do takich samych wniosków podczas testowania moich strategii. W teorii TS miał ograniczać straty a w praktyce cięło zyski a SL jak miał być zjedzony i tak był zjadany :roll:
:564:

I widzę, że tobie dzisiaj podobnie jak mi... zabrakło szczęścia jeżeli chodzi o TP :D

Nie zmieniaj tylko zbyt często warunków strategii - z moich doświadczeń wiem, że kończy się to katastroficznie.
Obrazek

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

Patyk89 pisze:
1MilionDolars pisze:Postanowiłem wyrzucić z robota BE i TS, przeanalizowałem wszystkie wejścia i BE jest zbędne, po zaliczeniu BE cena w 50 % przypadków wraca TP i 50% idzie do SL, więc bardziej opłacalne (oczywiście w dłuższej perspektywie) będzie wycofanie się ze stosowania BE i TP. Dzisiaj to już zastosowałem, pozycja była dzisiaj już na +37 pipsów, a teraz jest na -6, więc pozycja jest jeszcze w grze, zobaczymy co z tego będzie... Od dzisiaj po otwarciu pozycji mogą być tylko 2 warianty TP albo SL.

Ciekawe... doszedłem do takich samych wniosków podczas testowania moich strategii. W teorii TS miał ograniczać straty a w praktyce cięło zyski a SL jak miał być zjedzony i tak był zjadany :roll:

I widzę, że tobie dzisiaj podobnie jak mi... zabrakło szczęścia jeżeli chodzi o TP :D

Nie zmieniaj tylko zbyt często warunków strategii - z moich doświadczeń wiem, że kończy się to katastroficznie.
Cieszę się, że ktoś czasem widzi to co ja, może jeszcze dzisiaj dojdzie cena do TP, ale takie trejdy najbardziej wku..... już było blisko 3 pipsy i zawrotka. pozdrawiam
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

1MilionDolars pisze:
Patyk89 pisze:

Cieszę się, że ktoś czasem widzi to co ja, może jeszcze dzisiaj dojdzie cena do TP, ale takie trejdy najbardziej wku..... już było blisko 3 pipsy i zawrotka. pozdrawiam
Skoro juz wprowadzasz manualne zmiany to troche sie dziwie ze dajesz szanse cenie na osiagniecie -100% kiedy byla juz na +190%. Wydaje mi sie ze sugerujesz sie mala probka danych i wprowadzasz zmiany zdecydowanie za wczesnie. Wlasnie z tego wkur... na to ze cena otarla sie o TP moim zdaniem podejmujesz emocjonalna decyzje.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Dokładnie, miałeś nic nie zmieniać. Jak zmienisz to to będzie inny robot, nie ten który testowałeś i miałeś na nim takie dobre wyniki.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Osobiście już dawno odszedłem od BE i TS z powodów, które opisaliście. Wychodzi to ładnie, ale często człowiek chciałby jednak zabezpieczyć pozycje na BE mimo wszystko :) Trzeba jak najmniej patrzeć na to co robi automat :D Pozdrawiam i powodzenia!

Awatar użytkownika
marol21
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marol21 »

SL po wielogodzinnej walce?
"Zeby wygrac trzeba grac!" - Totalizator Sportowy

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Nie, jak pozycja się nie zamknie na SL lub na TP to jest zamykana po cenie rynkowej o 9:00 dnia następnego lub jeżeli jest to pozycja piątkowa to o 21.00 aby nie zostawiać jej na weekend. Pozycja zamknięta na +3 pipsy, myślałem , że w nocy zleci do TP, a jednak ....

Podsumowanie:
ilość wszystkich dni pracy robota: 19
ilość wszystkich wejść: 15
ilość dni bez wejść: 4
ilość wejść zakończona TP: 4 (+160pipsów)
ilość wejść zakończona SL: 6 (-120pipsów)
ilość wejść zakończona BE: 3
ilość wejść zakończona TS: 1 (+1pips)
ilość wejść zakończona po cenie rynkowej o 9:00 dnia następnego lub w piątek o 21:00 : 1 (+3pipsy)
ilość straconych pipsów: -120
ilość zarobionych pipsów: +164
depozyt: 1.000 $
stan konta: 938,27 $
zysk/strata (w USD): -61,73 $ (-6,2%)
zysk/strata (w pipsach): +44 pipsy
trafność wejść: 40% (TP/(TP+SL))
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Dzisiejszy trejd:
sell z 1,3573
SL: 1,3593
TP: 1,3533
Wielkość: 1,17 lota

weryk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: weryk »

Gratulacje....
Wyłącz myślenie...

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Dzisiejszy poziom wejścia - idealny, oby więcej takich dni:)

Podsumowanie:
ilość wszystkich dni pracy robota: 20
ilość wszystkich wejść: 16
ilość dni bez wejść: 4
ilość wejść zakończona TP: 5 (+200pipsów)
ilość wejść zakończona SL: 6 (-120pipsów)
ilość wejść zakończona BE: 3
ilość wejść zakończona TS: 1 (+1pips)
ilość wejść zakończona po cenie rynkowej o 9:00 dnia następnego lub w piątek o 21:00 : 1 (+3pipsy)
ilość straconych pipsów: -120
ilość zarobionych pipsów: +204
depozyt: 1.000 $
stan konta: 1.406,27 $
zysk/strata (w USD): +406,27 $ (+40,6%)
zysk/strata (w pipsach): +84
trafność wejść: 45% (TP/(TP+SL))

ODPOWIEDZ