1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

1MilionDolars pisze:Czy jutro bedzie to zobaczymy...:)
Masz 50%:) wiec będzie!!! dziś ładna obrona - się chwali:) możemy się założyć o piwko?

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

szybki_lopez_13 pisze:
1MilionDolars pisze:Czy jutro bedzie to zobaczymy...:)
Masz 50%:) wiec będzie!!! dziś ładna obrona - się chwali:) możemy się założyć o piwko?
Nie będę się zakładał, ale fajnie by było gdyby dzisiaj był TP, mamy jeszcze 3 dni do końca stycznia i statystycznie powinno być jeszcze 2 TP i 1 SL, ale jak będzie to zobaczymy...
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

1MilionDolars pisze:Nie będę się zakładał, ale fajnie by było gdyby dzisiaj był TP, mamy jeszcze 3 dni do końca stycznia i statystycznie powinno być jeszcze 2 TP i 1 SL, ale jak będzie to zobaczymy...
Opierasz swoje statystyki na zbyt małej próbie. Wyniki nie będą miarodajne :roll:
Szczególnie, że ruchy ceny na FX są bardzo zróżnicowaną zmienną, i aby próba była reprezentatywna należałoby przebadać kilka tysięcy okresów.
Do tego można by wziąć jeszcze pod uwagę odrzucenie wartości skrajnych (np okresy w których były podawane b. ważne dane, obniżki ratingów, katastrofy naturalne, sytuacja polityczna itp).

Wtedy można już zacząć opierać swoje wyliczenia o statystykę 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Patyk89 pisze:
1MilionDolars pisze:Nie będę się zakładał, ale fajnie by było gdyby dzisiaj był TP, mamy jeszcze 3 dni do końca stycznia i statystycznie powinno być jeszcze 2 TP i 1 SL, ale jak będzie to zobaczymy...
Opierasz swoje statystyki na zbyt małej próbie. Wyniki nie będą miarodajne :roll:
Szczególnie, że ruchy ceny na FX są bardzo zróżnicowaną zmienną, i aby próba była reprezentatywna należałoby przebadać kilka tysięcy okresów.
Do tego można by wziąć jeszcze pod uwagę odrzucenie wartości skrajnych (np okresy w których były podawane b. ważne dane, obniżki ratingów, katastrofy naturalne, sytuacja polityczna itp).

Wtedy można już zacząć opierać swoje wyliczenia o statystykę 8)
Otwieram jedną pozycje dziennie. Kilka tysięcy okresów, to musiałbym przebadać rynek 10 lat wstecz. A jaki był rynek 10 lat temu? Zupełnie inny niż teraz. Kilka tysięcy to stanowczo za dużo. Ja robię statystyki od 1.10.2012, mam nadzieję, że rynek będzie podobny przez kilka kolejnych miesięcy, to mi wystarczy.
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...

andante
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: andante »

Na podstawie jakiego interwału Twój robot otwiera pozycję , o ile to nie jest tajemnica ?

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

andante pisze:Na podstawie jakiego interwału Twój robot otwiera pozycję , o ile to nie jest tajemnica ?
Niestety, tak jak już pisałem wcześnie, sytemu wejść nie ujawniam.

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

1MilionDolars pisze: Otwieram jedną pozycje dziennie. Kilka tysięcy okresów, to musiałbym przebadać rynek 10 lat wstecz. A jaki był rynek 10 lat temu? Zupełnie inny niż teraz. Kilka tysięcy to stanowczo za dużo. Ja robię statystyki od 1.10.2012, mam nadzieję, że rynek będzie podobny przez kilka kolejnych miesięcy, to mi wystarczy.
Ja rozumiem, że ciężko jest przebadać rynek 10 lat wstecz, ale nie zmienia to faktu że byłoby to bardziej miarodajne, niż przebadanie rynku 2 miesiące wstecz.

Robisz statystyki od 1.10.2012. To jest październik, listopad i grudzień - gdzie w grudniu z powodu świąt odpadło trochę dni a i rynki nie chodziły tak jak w normalne dni. To daje ok. 70-80 okresów dziennych na których badałeś strategie. Trochę mało :(
Jak tych okresów byłoby ze 300, a najlepiej 1000, byłoby znacznie lepiej.
Obrazek

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Dzisiejszy trejd:
Buy z 1,3443
SL: 1,3423
TP: 1,3483
Wielkość: 2,0 loty

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Patyk89 pisze:
1MilionDolars pisze: Otwieram jedną pozycje dziennie. Kilka tysięcy okresów, to musiałbym przebadać rynek 10 lat wstecz. A jaki był rynek 10 lat temu? Zupełnie inny niż teraz. Kilka tysięcy to stanowczo za dużo. Ja robię statystyki od 1.10.2012, mam nadzieję, że rynek będzie podobny przez kilka kolejnych miesięcy, to mi wystarczy.
Ja rozumiem, że ciężko jest przebadać rynek 10 lat wstecz, ale nie zmienia to faktu że byłoby to bardziej miarodajne, niż przebadanie rynku 2 miesiące wstecz.

Robisz statystyki od 1.10.2012. To jest październik, listopad i grudzień - gdzie w grudniu z powodu świąt odpadło trochę dni a i rynki nie chodziły tak jak w normalne dni. To daje ok. 70-80 okresów dziennych na których badałeś strategie. Trochę mało :(
Jak tych okresów byłoby ze 300, a najlepiej 1000, byłoby znacznie lepiej.
Mam na razie statystyki z 86 dni i dalej robię, nie twierdzę, że jest to wystarczająca liczba, ale liczba z każdym dniem się zwiększa:)

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Niestety dzisiaj SL saldo 1198$, mogłem się założyć z szybkim_lopezem miałbym piwo, he he.
Filmik: Dlaczego robot zaliczył SL
http://www.grapheine.com/bombaytv/websi ... 1b22a.html
Do usłyszenia jutro.

ODPOWIEDZ