[EA] TRIANGULAR ARBITRAGE HEDGE
Pierwsze doświadczenia.
W nazwie jest "daily", wiec początkowo tak ustawiałem na wszystkie trzy pary. Zachowywał sie tak jak pisałem. Nie zakładał jednocześnie 3 pozycji SSB albo BBS tak jak na skanach wcześniejszych. Podpatrzyłem jednak na youtube
http://www.youtube.com/user/4XFX?feature=watch
jego poprzednie wynalazki i widać na nich, że np. wykres z EA jest na M1 a pozostałe na H1. Zmieniłem na wykres z EA na M1 i pozostawiłem pozostałe na D1. Po włączeniu napis "oczekuje..." i hop 3 zlecenia poszły w jednej sekundzie, jak pisał green.
Szukałem jakiegoś tutoriala do tego, ale ubogo, więc na razie strzelanie na ślepo.
Dodano po 1 godzinach 32 minutach:
trójkąt EUR-GBP-USD prezentowany wyżej jako "pracujące", wykazuje zysk o wahaniach od 90-110 od wczoraj i ten stan sie utrzymuje. Na GBP-AUD-USD założył 1 pozycję krótką na audusd i mimo przegranej, nie otwiera innych.
Na japończyku, otwarte 3 pozycje wcześniej wspominane bez rewelacji.
@cadermo TWM!
W nazwie jest "daily", wiec początkowo tak ustawiałem na wszystkie trzy pary. Zachowywał sie tak jak pisałem. Nie zakładał jednocześnie 3 pozycji SSB albo BBS tak jak na skanach wcześniejszych. Podpatrzyłem jednak na youtube
http://www.youtube.com/user/4XFX?feature=watch
jego poprzednie wynalazki i widać na nich, że np. wykres z EA jest na M1 a pozostałe na H1. Zmieniłem na wykres z EA na M1 i pozostawiłem pozostałe na D1. Po włączeniu napis "oczekuje..." i hop 3 zlecenia poszły w jednej sekundzie, jak pisał green.
Szukałem jakiegoś tutoriala do tego, ale ubogo, więc na razie strzelanie na ślepo.
Dodano po 1 godzinach 32 minutach:
trójkąt EUR-GBP-USD prezentowany wyżej jako "pracujące", wykazuje zysk o wahaniach od 90-110 od wczoraj i ten stan sie utrzymuje. Na GBP-AUD-USD założył 1 pozycję krótką na audusd i mimo przegranej, nie otwiera innych.
Na japończyku, otwarte 3 pozycje wcześniej wspominane bez rewelacji.
@cadermo TWM!
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Bawiłem się tym EA dawno temu. Myślę że lepiej jest identyfikować co się odchyla i wchodzić tylko tam, oczywiście do czasu... Z zawieraniem trzech transakcji naraz zawsze będzie problem, szczególnie u kilku brokerów. Nie da się tego backtestować. Dodatkowo ciężko chyba jest ustalić właściwe proporcje pozycji, minimalna wielkość lota ogranicza precyzję, wielkość poszczególnych pozycji (chyba) powinna być modyfikowana w miarę zmian cen. Problemy z ostatniego zdania można wyeliminować grając na platformach spreadbetting, gdzie wartość ticka jest równa dla wszystkich instrumentów.mike_05 pisze:Jakieś doświadczenia, opinie, refleksje?
Ja próbuję z dwoma transakcjami i niestety też jest problem. Jeżeli przez 30 s nie mam równej/parzystej liczby otworzonych pozycji, to EA zmyka nieparzystą i próbuje ponowić dla dwóch jednocześnie. Zamykam czasem z palca jak widzę zysk a jestem przy kompie. Ale w większości sam robot to robi.matka pisze: Z zawieraniem trzech transakcji naraz zawsze