Gorący temat zrywanie połączemia.

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

ByleDoPrzodu a czy ja mowie że nie można, można, jest to też dochodowe, ale chodziło mi o coś innego :) czyli zrozumieniu dlaczego niektórzy brokerzy a raczej wszyscy brokerzy MM stosują takie a nie inne rozwiązania, a zerwanie połączenia można rzucić między błędy an nie zagrania z premedytacją

sznurek

Nieprzeczytany post autor: sznurek »

To ja dziś wziąłem sie za przestawianie priorytetów dostępu do neta w programie monitorującym i przypadkiem zablokowałem ruch wychodzący na 2 hostach z których korzystały 2 platformy i to w momencie, gdy postanowiłem przejść na strone byków. Do tej pory rozgryzałem co się stało instalując na nowo różne programy itp :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 21 sie 2012, 12:02 przez sznurek, łącznie zmieniany 1 raz.

ByleDoPrzodu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ByleDoPrzodu »

Ink. no jeśli tak to przepraszam. A wracając do tematu to ja nie pamiętam żebym miał problemy z połączeniem. AM :) Pozdrawiam! i również uważam, że broker nie robi tego umyślnie:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

kiedyś w AM dość często mi zrywało połączenia, szczególnie że miałem zawsze włączone głośniki i słyszałem ten specyficzny dźwięk przy zerwaniu i nawiązaniu połączenia, a jak jest teraz to nie wiem

ByleDoPrzodu
Stały bywalec
Stały bywalec

moze zrywa ale sekunde:) z reszta mi to nie przeszkadza

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Little Scalper pisze:tu nie chodzi o levar do kapitału bo broker nie jest głupi i nie da wielkiego levaru przy wielkich pieniadzach. broker wie ze jest moda na FX i wielu leszczy bedzie chcialo spróbowac
a brokerzy chcą zwabić profesjonalistów z grubą kasę czy leszczy pokazując w tv że FX to gra komputerowa? ....
Little Scalper pisze:bedzie mial co 5 min, na h1 juz co pare godzin. Dlatego szybciej traca na m1 bo czestotliwosc
tak ale grająć na H1 zanim przewali depo to czegoś sie nauczy a grając na M1 przewali 10x depo i może minąć tylko miesiąc i tu jest ta subtelna rożnica

Little Scalper pisze:Majac wielki levar kto zabrania ryzykowac w granicach rozsadku, czy to broker odpala nam loty czy my sami ?
Z lewarem chodziło mi o to że grają za max, ale wystarczy dać takiemu lesczowi możliwość a on już sam zadba aby z niej skorzystać :)

Dodano po 1 minutach:
Little Scalper pisze:może dlatego ze gram stop/limit
Pewnie dlatego, ja grałem czysto manualnie i poślizgi w AM na dax sa nie do zniesienia, podczas gry limitami i stopami wszystko wchodziło prawie idealnie ale wole zajmowac pozycje ręcznie więć sie przerzuciłem po prostu na wysokie TF gdzie wszystkie problemy ustały za sprawą magii :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Little Scalper konta niszczy głupota ludzka dzięki narzędzia udostępnionym przez brokera, ale prawda jest taka że gdyby brokerowi płaciło sie prowizji od transakcji i abonament to czegoś takiego jak lewar nawet byś nie zobaczył w ofercie :D

ByleDoPrzodu
Stały bywalec
Stały bywalec

Ink. lewar to dobra rzecz i finito:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

ByleDoPrzodu pisze:Ink. lewar to dobra rzecz i finito:)
Wiem, sam korzystam :) fakt że maksymalnie 1:20 ale korzystam:)

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Zamiast deliberować przez następne 20stron o powodach zrywania połączeń odpalić konto i zostawić na kilka dni, tygodni 24h na dobę. Zawsze to będzie jakieś porównanie bo póki co narzekanie m tyle sensu co mierzenie długości dłonią

p.s. Mam konto w FxPro odpalone 24h na dobę nie handluję na nim ale wiem że tracę połączenie z serwerami przynajmniej kilka razy dziennie. Czy broker poluje na mnie? - no idea - ostatnie zlecenie grudzień 2010 roku
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

ODPOWIEDZ