DayTrading: Poniedziałek 14.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 kwie 2014, 00:00

Wzrost
11
30%
Bez zmian
1
3%
Spadek
25
68%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 14.04.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

widze ze zaczynaja sie ujawniac lapacze "dolkow" na sp5000 :mrgreen: :mrgreen: tochyba pod odbicie zdechlego kota

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

lukpiasek pisze:czy na prawdę wszyscy widzicie tylko krach ? nie ma tu kogoś jak ja który by widział że jesteśmy w dołki na indeksach i to okazja do kupna ? bedzie jak z edkiem wszyscy krzyczeli że spadnie a ja że 1.4 i co jest bliżej ;) kurka wodna chłopaki ogarnijcie się troszeczke ta zadyma z rosją to tylko okazja do kupowania za kilka dni bedziemy się zastanawiać co się stało że znowu tak wysko indeksy :P ja wziąłem L na jap225 i s&p pod hossę za kilka dni lub tygodni zobaczymy kto miał racje
i pamiętajcie że medialna papka to nie analiza fundamentalna :wink:
Przecież od rana trąbie że UP. :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

lukpiasek pisze:czy na prawdę wszyscy widzicie tylko krach ? nie ma tu kogoś jak ja który by widział że jesteśmy w dołki na indeksach i to okazja do kupna ? bedzie jak z edkiem wszyscy krzyczeli że spadnie a ja że 1.4 i co jest bliżej ;) kurka wodna chłopaki ogarnijcie się troszeczke ta zadyma z rosją to tylko okazja do kupowania za kilka dni bedziemy się zastanawiać co się stało że znowu tak wysko indeksy :P ja wziąłem L na jap225 i s&p pod hossę za kilka dni lub tygodni zobaczymy kto miał racje
Jak to nie?
Jeśli tego nie uznajesz co co uznajesz?

Na kurs wpływa wszystko. [generując popyt i podaż...]
- banki centralne
- wskaźniki makroekonomiczne.(PKB, PMI, Sprzedaż detaliczna, Produkcja przemysłowa, Inne)
- politycy
-inwestorzy, firmy, spekulanci etc.
- media - robiąc nieświadomym ludziom papkę z mózgu...
Pamiętacie cukier na 6-7zł? Onet wałkował ten temat kilka razy dziennie... Polacy kupowali w hurtowych ilościach tani cukier z Niemiec, bo w "Polsce może zabraknąć"
Na tym wałku odpowiednie osoby zrobiły dziesiątki milionów...

Inwestorzy w UK czy USA - zanim zaczną trading - robią przegląd prasy z tagiem "biznes" Czasami kilka artykułów o innowacyjnej spółce - wystarczy by mieć sukces z IPO w setkach %... lub wyprzedać spółkę do śmieci.
Prasa generuje sentyment.
Tylko trzeba pamiętać o jednym... że jeśli artykuł już się ukazuje, to duzi - albo już kupili i chcą szybkiego wzrostu ceny, albo będą niedługo sprzedawać i potrzebują płynności... albo już sprzedali i chcą odkupić znacznie taniej... :-)

Przykład? ... Za artykułem Onetowskim o złocie mówiącym o ciekawych inwestycjach - 3 dni później złoto 8-10% niżej :D
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2014, 13:31 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

[quote="harymillokuote="lukpiasek"]czy na prawdę wszyscy widzicie tylko krach ? nie ma tu kogoś jak ja który by widział że jesteśmy w dołki na indeksach i to okazja do kupna ? bedzie jak z edkiem wszyscy krzyczeli że spadnie a ja że 1.4 i co jest bliżej ;) kurka wodna chłopaki ogarnijcie się troszeczke ta zadyma z rosją to tylko okazja do kupowania za kilka dni bedziemy się zastanawiać co się stało że znowu tak wysko indeksy :P ja wziąłem L na jap225 i s&p pod hossę za kilka dni lub tygodni zobaczymy kto miał racje
i pamiętajcie że medialna papka to nie analiza fundamentalna :wink:[/quote]

Przecież od rana trąbie że UP. :)[/quote]

sluchaj jego to...szczególnie odnosnie indeksow :) :lol: :lol:

EDEK spadal a ten usrednial go i do tej pory nie ma 1.40 a sie pisalo grac pod S na FED i umocnieni DOLCA a ten dalej widzial 1,40

mariusz2011
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariusz2011 »

zeuss pisze:
pedro pisze:
zeuss pisze:
wyrzucone w błoto 50 dych :?

może lepiej raz ze zrozumieniem ?! :P
50 dych to 500 ... książka kosztuje 50 jedno, ... to tak, odnośnie czytania/pisania ze zrozumieniem . . .
widzę że masz matmę obcykaną to może powiesz swooim kolegom jaką pozycję trzeba otworzyć na EURGBP aby zarobić 75,75zł 15-stoma pipsami. ??
uwaga, nie znajdziesz tego w sieci :lol:

0,0998 lota

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Nowy123 pisze:widze ze zaczynaja sie ujawniac lapacze "dolkow" na sp5000 :mrgreen: :mrgreen: tochyba pod odbicie zdechlego kota
Pozdrowienia dla lapacza gorek... Moze kiedys zamkniesz te shorty z 1600 na breakeven :)
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2014, 13:32 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

tak ja ksie mowil oze duzo czeka na 1900 na SP500

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

psxor pisze:
przejrzałem Twojego "bloga" zdajesz Sobie sprawę że 80% pozycji to same straty? a jak są zyski to widziałem 2 powyżej 100 zł a reszta do 100 zl a jak straty to powyżej 500-1000 ? z taką trafnością to idź lepiej pograj w bierki. Dodam że patrzyłem jakieś ostatnie 15 zagrań bo przykro było mi patrzeć na więcej.
naucz się liczyć najpierw za nim sie za forex wezmiesz :wink:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Damiano1100
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damiano1100 »

Gash pisze:
Damiano1100 pisze:
marker74 pisze:moze kogos zainteresuje

http://tvn24bis.pl/informacje,187/guru- ... 17864.html
Fajny artykuł to świadczyć będzie o cholernie dużej zmienności na forexie, 20% to jeszcze nie koniec tego świata ale krach solidny...
Takie prognozy to generowanie krachu, nawet jeśli nie byłoby ku temu podstaw. Komunikat "nie kupować akcji" raczej nie pomoże spółkom [rynkom], może za to pomóc zachwiać rynkami.
To prawda ponadto gdy mówi to ktoś znany, albo mówi tak by stać sie sławnym...

MIMI
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MIMI »

Ja tez mysle, ze bedzie wzrost na indeks najmniej do konca kwietnia. Ale na razie niz nie gram. Moze w czerwcu na long.

Zablokowany