Podstawowy błąd "ja myślę że tak będzie ale nie zainwestuje". A potem a jednak mogłem zainwestować, tyle kasy bym zarobił.MIMI pisze:Ja tez mysle, ze bedzie wzrost na indeks najmniej do konca kwietnia. Ale na razie niz nie gram. Moze w czerwcu na long.lukpiasek pisze:czy na prawdę wszyscy widzicie tylko krach ? nie ma tu kogoś jak ja który by widział że jesteśmy w dołki na indeksach i to okazja do kupna ? bedzie jak z edkiem wszyscy krzyczeli że spadnie a ja że 1.4 i co jest bliżejkurka wodna chłopaki ogarnijcie się troszeczke ta zadyma z rosją to tylko okazja do kupowania za kilka dni bedziemy się zastanawiać co się stało że znowu tak wysko indeksy
ja wziąłem L na jap225 i s&p pod hossę za kilka dni lub tygodni zobaczymy kto miał racje
i pamiętajcie że medialna papka to nie analiza fundamentalna
DayTrading: Poniedziałek 14.04.2014
- harymilloki
- Maniak
Re: DayTrading: Poniedziałek 14.04.2014
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
a propo tego artykułu:
Samospełniające się proroctwo (samorealizująca się przepowiednia) – zjawisko polegające na tym, że określone oczekiwania w stosunku do pewnych zachowań lub zdarzeń wpływają na te zachowania lub zdarzenia w sposób, który powoduje spełnienie oczekiwań.
Występuje ono wówczas, gdy informacja o mającym się zdarzyć incydencie pochodzi z wiarygodnego dla jednostek źródła i pod wpływem tej informacji jednostki postępują w taki sposób, że realizują w końcu treść przepowiedni. Jest ono zjawiskiem nieświadomym i pojawia się w sposób mimowolny.
Przykładem samospełniającego się proroctwa może być np. plotka o tym, że dany bank w najbliższym czasie z powodu problemów finansowych upadnie. W wyniku rozchodzenia się tej informacji wśród klientów banku pojawić może się zjawisko owczego pędu, gdy klienci wierząc w plotkę zaczynają wyciągać złożone w nim oszczędności. Rezultatem takiego działania jest wyprowadzenie pieniędzy z banku i doprowadzenie go do upadłości.
Samospełniające się proroctwo (samorealizująca się przepowiednia) – zjawisko polegające na tym, że określone oczekiwania w stosunku do pewnych zachowań lub zdarzeń wpływają na te zachowania lub zdarzenia w sposób, który powoduje spełnienie oczekiwań.
Występuje ono wówczas, gdy informacja o mającym się zdarzyć incydencie pochodzi z wiarygodnego dla jednostek źródła i pod wpływem tej informacji jednostki postępują w taki sposób, że realizują w końcu treść przepowiedni. Jest ono zjawiskiem nieświadomym i pojawia się w sposób mimowolny.
Przykładem samospełniającego się proroctwa może być np. plotka o tym, że dany bank w najbliższym czasie z powodu problemów finansowych upadnie. W wyniku rozchodzenia się tej informacji wśród klientów banku pojawić może się zjawisko owczego pędu, gdy klienci wierząc w plotkę zaczynają wyciągać złożone w nim oszczędności. Rezultatem takiego działania jest wyprowadzenie pieniędzy z banku i doprowadzenie go do upadłości.
- harymilloki
- Maniak
Nowy123 nikogo się nie słucham
Poprostu wolę być w mniejszości:) A jeśli mniejszość jeszcze zgadza się z moją AT to tym bardziej. Jeśli można to tak ująć:)

"cierpliwość popłaca..."
sorry umknęło mi , a przecież rano pisałeśharymilloki pisze:Przecież od rana trąbie że UP.lukpiasek pisze:czy na prawdę wszyscy widzicie tylko krach ? nie ma tu kogoś jak ja który by widział że jesteśmy w dołki na indeksach i to okazja do kupna ? bedzie jak z edkiem wszyscy krzyczeli że spadnie a ja że 1.4 i co jest bliżejkurka wodna chłopaki ogarnijcie się troszeczke ta zadyma z rosją to tylko okazja do kupowania za kilka dni bedziemy się zastanawiać co się stało że znowu tak wysko indeksy
ja wziąłem L na jap225 i s&p pod hossę za kilka dni lub tygodni zobaczymy kto miał racje

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

- harymilloki
- Maniak
Do Nowego123 nic nie mam. Spoko Gość. W tamtym tygodniu ładnie razem pozycje trzymaliśmy.lukpiasek pisze:sorry umknęło mi , a przecież rano pisałeśharymilloki pisze:Przecież od rana trąbie że UP.lukpiasek pisze:czy na prawdę wszyscy widzicie tylko krach ? nie ma tu kogoś jak ja który by widział że jesteśmy w dołki na indeksach i to okazja do kupna ? bedzie jak z edkiem wszyscy krzyczeli że spadnie a ja że 1.4 i co jest bliżejkurka wodna chłopaki ogarnijcie się troszeczke ta zadyma z rosją to tylko okazja do kupowania za kilka dni bedziemy się zastanawiać co się stało że znowu tak wysko indeksy
i pamiętajcie że medialna papka to nie analiza fundamentalnamoże za dwa dni rozjedziemy stopy nowemu przy PUMPowaniu
Pozdro dla Nowego123

"cierpliwość popłaca..."
Przecież od rana trąbie że UP.Nowy123 pisze:[quote="harymillokuote="lukpiasek"]czy na prawdę wszyscy widzicie tylko krach ? nie ma tu kogoś jak ja który by widział że jesteśmy w dołki na indeksach i to okazja do kupna ? bedzie jak z edkiem wszyscy krzyczeli że spadnie a ja że 1.4 i co jest bliżejkurka wodna chłopaki ogarnijcie się troszeczke ta zadyma z rosją to tylko okazja do kupowania za kilka dni bedziemy się zastanawiać co się stało że znowu tak wysko indeksy

On po prostu gra bardzo długo terminowo a zyski 1000 zł ze swoich 0.00001 lota uzyskuje po rokuNowy123 pisze:sluchaj jego to...szczególnie odnosnie indeksow![]()
![]()
![]()
EDEK spadal a ten usrednial go i do tej pory nie ma 1.40 a sie pisalo grac pod S na FED i umocnieni DOLCA a ten dalej widzial 1,40

Dałam ciała bo myślałam, że tam chodziło o EUR/USD i to do nich liczyłam 

-
- Gaduła
Nie pierwszy i nie ostatni razelusia pisze:Dałam ciała bo myślałam, że tam chodziło o EUR/USD i to do nich liczyłam

No dziewica ze mnie żadna z 2 dzieci

Pewnie się przewraca.pedro pisze:gbpjpy, 1h, rozpiska? https://www.tradingview.com/x/N7Rsfg4k/ ... zgodziłby się Eliott czy w grobie się przewraca?
Jednak - to normalne, można się pomylić, bo to pierwsza fala...
Na GBPJPY na M15-M30 mamy falę a, falę b - i teraz szykują się z falą c powolutku imho...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴