beyond pisze:Przyszły tydzień będzie moim zdaniem konkretny. Dolar będzie się oslabiał, Edward zrobi nowy szczyt, rynek sam to pokaże
Jestem przeciwnego zdania,euro się osłabi do 1,3285

beyond pisze:Przyszły tydzień będzie moim zdaniem konkretny. Dolar będzie się oslabiał, Edward zrobi nowy szczyt, rynek sam to pokaże
beyond specjalnie trollujezulus72 pisze:beyond pisze:Przyszły tydzień będzie moim zdaniem konkretny. Dolar będzie się oslabiał, Edward zrobi nowy szczyt, rynek sam to pokaże
No wlasnie Ciapul projekcja EBC jest na 1,33 ale ostatnio marionetki z EBC twierdza nagle ze drogie euro im nie przeszkadza w rozwoju gospodarki ale jeszcze poltora mieciaca temu Mario plakal z tego powodu ze jest za drogie,ale jak nie przeszkadza z wyjścia z kryzysu to niech nawet jada do 1,50 będzie z czego spadac potem jak się barany za łep zlapia . Ze strony USA nie licze na żadne ciecie choćby nawet o 5 mld$ a jeśli nawet powiedzą ze nastapi to w pierwszym kwartale przyszłego to żadna nowość bo o tym się mowi od dawna chyba żeby dane makro zaczely rozczarowywaćCiapul pisze:a tak już całkiem weekendowo to trzeba obiektywnie przyznać, że w mijającym tygodniu główny nurt forum odbiegł dość znacznie od meritum, szkoda że każdy z nas ma w tym swój udział...
miłego łyk-endu - miejmy nadzieje, że Mario nauczy się czegoś od Stevensa i w poniedziałek cosik konkretnego powie bo w przeciwnym razie będziemy mieli flaute do FOMC... przypominam wszystkim - projekcja EBC dla e/u na koniec 2013 to 1,33![]()
![]()
wyjdźmy najpierw z kanału i wtedy spadniemy. jak widać na różnych interwałach nachylenie kanału jest innepsxor pisze:beyond specjalnie trollujezulus72 pisze:beyond pisze:Przyszły tydzień będzie moim zdaniem konkretny. Dolar będzie się oslabiał, Edward zrobi nowy szczyt, rynek sam to pokaże
http://theelliottwavesufer.blogspot.com ... pport.html
I to jest qrwa plan...Adam pisze:Nie chcę słyszeć żadnych meldunków w rodzaju: “Robię analizę”. Kurwa, nie będziemy robić żadnych “analiz”. Przez cały czas trzymamy się planu i czekamy na sygnał. Kiedy się pojawi wkraczamy do akcji. Chwytamy trend za jaja i wykręcamy tak, że się zesra pipsami. Nasz plan to trzymać się planu. Przejdziemy przez sesję jak gówno przez rurę.
Problem jak spali na panewceColuche pisze:I to jest qrwa plan...Adam pisze:Nie chcę słyszeć żadnych meldunków w rodzaju: “Robię analizę”. Kurwa, nie będziemy robić żadnych “analiz”. Przez cały czas trzymamy się planu i czekamy na sygnał. Kiedy się pojawi wkraczamy do akcji. Chwytamy trend za jaja i wykręcamy tak, że się zesra pipsami. Nasz plan to trzymać się planu. Przejdziemy przez sesję jak gówno przez rurę.
Z tego co wiadomo przed nami raczej dość mocne umocnienie dolara. Longtermowcy na UJ sugerują obecny cel na 105 potem 110. Gdyby pokusić się o analizę long to mi raczej tak wyszłopr7emo pisze:usdjpy
coraz bliżej Święta i okres "teoretycznej" stabilizacji kursu na stałym poziomie
najbliższy tydzień upłynie pod znakiem określenia kierunku do końca roku
trudno doszukiwać się sygnałów fundamentalnych w najbliższym okresie
jedynie pod realizację celów rocznych jak PKB, poziom zatrudnienia
słaby dolar w średnim terminie ma szanse odwrócić kierunek na początku przyszłego roku
radzę pozbierać wykresy mocno wyjechane w danym kierunku i rozważyć czy istnieje szansa odwrotu od 1 Stycznia
ponieważ taki breakout jest bardzo popularny na wykresach w historii
-- Dodano: ndz 15-12-2013, 18:47 --
http://money.cnn.com/gallery/investing/ ... ets/9.html
popatrzcie na ten news w kontekście uśredniania inflacji do niskiego poziomu
i od Niemiec jako Benchmark dla reszty Europy
-- Dodano: ndz 15-12-2013, 19:30 --
nie ma wątku dla longtermowców, więc umieszczę to zdjęcie tutaj :]
no właśnie, to jest ciekawe...Takitam pisze:Z tego co wiadomo przed nami raczej dość mocne umocnienie dolara. Longtermowcy na UJ sugerują obecny cel na 105 potem 110. Gdyby pokusić się o analizę long to mi raczej tak wyszłopr7emo pisze:usdjpy
coraz bliżej Święta i okres "teoretycznej" stabilizacji kursu na stałym poziomie
najbliższy tydzień upłynie pod znakiem określenia kierunku do końca roku
trudno doszukiwać się sygnałów fundamentalnych w najbliższym okresie
jedynie pod realizację celów rocznych jak PKB, poziom zatrudnienia
słaby dolar w średnim terminie ma szanse odwrócić kierunek na początku przyszłego roku
radzę pozbierać wykresy mocno wyjechane w danym kierunku i rozważyć czy istnieje szansa odwrotu od 1 Stycznia
ponieważ taki breakout jest bardzo popularny na wykresach w historii
-- Dodano: ndz 15-12-2013, 18:47 --
http://money.cnn.com/gallery/investing/ ... ets/9.html
popatrzcie na ten news w kontekście uśredniania inflacji do niskiego poziomu
i od Niemiec jako Benchmark dla reszty Europy
-- Dodano: ndz 15-12-2013, 19:30 --
nie ma wątku dla longtermowców, więc umieszczę to zdjęcie tutaj :]