Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Witam
Dostałem ostatnio e-maila informującego, że na złocie powinna poprawić się płynność. Sprawdzam i co widzę? spread 2 pipsy. Przyznam, że bardzo mnie zaskoczyło, nie spotkałem się jeszcze z tak niskim spreadem. Próbowałem nawet skalpować i naprawdę dobrze akceptowane są stop losy (poślizgi 4-5 pipsów to maks, a wiadomo, że przy złocie to całkiem niewiele).
Tak niskiego spreadu na złocie jeszcze nie widziałem, więc polecam.
Dostałem ostatnio e-maila informującego, że na złocie powinna poprawić się płynność. Sprawdzam i co widzę? spread 2 pipsy. Przyznam, że bardzo mnie zaskoczyło, nie spotkałem się jeszcze z tak niskim spreadem. Próbowałem nawet skalpować i naprawdę dobrze akceptowane są stop losy (poślizgi 4-5 pipsów to maks, a wiadomo, że przy złocie to całkiem niewiele).
Tak niskiego spreadu na złocie jeszcze nie widziałem, więc polecam.
Z tymi 2 pipsami to trochę przesadziłeś, ale faktycznie Armada zjechała ze spraedem totalnie. Spread u większości brokerów wynosi 0.8, a w Armadzie waha się między 0.1 a 0.06 .
Podobnie zjechany jest spread na srebrze . Większość brokerów ma około 0.05, a w Armadzie wynosi 0.011.
Ostatnio zaskalpowałem na zlocie i faktycznie można na tym pograć.
Jak dla mnie strzał w dziesiatkę.
Podobnie zjechany jest spread na srebrze . Większość brokerów ma około 0.05, a w Armadzie wynosi 0.011.
Ostatnio zaskalpowałem na zlocie i faktycznie można na tym pograć.
Jak dla mnie strzał w dziesiatkę.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
NA złocie spread faktycznie niesamowity.
Pytanie do przedstawiciela: Czy dzisiejszy spread na EUR/JPY to jeszcze efekt "świąt" i niskiej płynności i zmienności? Bo od rana jest średnio 1.3-.1.4. Były tez ułamki sekund po 0.8 ale było tez 2.0. Demo. Obserwuje was od 2 tygodni i przed świętami spread na tej parze był 0.8 -1.0 a często nawet mniejszy niż 0.8.
Dziś na Edku spread w normie a na zlocie naprawdę minimalny od 0 do 0.2 - Pierwszy raz coś takiego widzę
Pytanie do przedstawiciela: Czy dzisiejszy spread na EUR/JPY to jeszcze efekt "świąt" i niskiej płynności i zmienności? Bo od rana jest średnio 1.3-.1.4. Były tez ułamki sekund po 0.8 ale było tez 2.0. Demo. Obserwuje was od 2 tygodni i przed świętami spread na tej parze był 0.8 -1.0 a często nawet mniejszy niż 0.8.
Dziś na Edku spread w normie a na zlocie naprawdę minimalny od 0 do 0.2 - Pierwszy raz coś takiego widzę

- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Dokładnie tak jak Pan napisał - do końca roku można spodziewać się nieco wyższych spreadów. W styczniu można się spodziewać powrotu do starych wartości. Jest to związanie ze znacznie niższą płynnością na rynku spowodowaną okresem świąteczno-noworocznym.
Prywatnie, jako traderzy, w tych dniach zalecamy odpoczynek od rynku. Niska płynność + koniec roku mogą powodować niespodziewane zawirowania na rynku.
Prywatnie, jako traderzy, w tych dniach zalecamy odpoczynek od rynku. Niska płynność + koniec roku mogą powodować niespodziewane zawirowania na rynku.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!
Nowy123 pisze:Testuje demo na TP poslizgi sa
819 Euro depo na EUr /USd jakies 33xx zl a umnie 4090 zl na PLN na 1lota hmm jak jest w PLN bo na demo zaznaczylem PLN ale i tak wotuje mi w Euro
ponawiam pytanie jaki nie da sie kwotowania robic na PLN i jaki depozyt 1 j lota jes w PLN
dzwignie 1:500 mnie interesuje na mikroloty jakies dodatwkoe warunki trzeba spelnic czy tylko konto do 5000 tys
jak to sie ma gdy np depo przekroczy 5000 na pozycji trzymanej czy automatycznie zmieniacie dzwignie po zaksiegowaniu dopiero czyli zrelizowaniu zysku na 1:200 np ?
Witam
Przed chwilą dołączyłem do posiadaczy kont real Armady
Teraz tylko czekać aż banki ruszą 4 litery i prześlą środki na konto.
Życzę wszystkim dużo pipsów w nadchodzącym 2013 roku
Przed chwilą dołączyłem do posiadaczy kont real Armady

Teraz tylko czekać aż banki ruszą 4 litery i prześlą środki na konto.
Życzę wszystkim dużo pipsów w nadchodzącym 2013 roku

- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Witam
Jeśli Pan sobie życzy, możemy zmienić walutę rachunku demo na PLN. Prosimy tylko o maila z numerem konta i załatwimy sprawę od ręki..
W sprawie dźwigni proszę się nie martwić, staramy się utrzymać dźwignię 1:500 dla wszystkich Klientów. Dźwignie zmniejszamy tylko w przypadku nadużyć (notoryczny news trading, zostawianie maksymalnie zlewarowanych pozycji na weekend etc). Oczywiście przed zmianą dźwigni informujemy o tym Klienta.
A depozyt zabezpieczający dla 1 lota przy dźwigni 1:500 zależy od pary walutowej, np dla EURUSD będzie to równowartość 200 EUR, dla USDCHF równowartość 200 USD itd.
Jeśli Pan sobie życzy, możemy zmienić walutę rachunku demo na PLN. Prosimy tylko o maila z numerem konta i załatwimy sprawę od ręki..
W sprawie dźwigni proszę się nie martwić, staramy się utrzymać dźwignię 1:500 dla wszystkich Klientów. Dźwignie zmniejszamy tylko w przypadku nadużyć (notoryczny news trading, zostawianie maksymalnie zlewarowanych pozycji na weekend etc). Oczywiście przed zmianą dźwigni informujemy o tym Klienta.
A depozyt zabezpieczający dla 1 lota przy dźwigni 1:500 zależy od pary walutowej, np dla EURUSD będzie to równowartość 200 EUR, dla USDCHF równowartość 200 USD itd.
Dlaczego notoryczny news trading jest nadużyciem skoro reklamujecie się że news trading jest dozwolony? Chyba czegoś nie zrozumiałemArmadaMarkets pisze:Dźwignie zmniejszamy tylko w przypadku nadużyć (notoryczny news trading, zostawianie maksymalnie zlewarowanych pozycji na weekend etc).

- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Oczywiście że news trading jest dozwolony.
Chodzi jedynie o sytuacje gdy Klientowi, w ramach ustaleń pozostawiamy lewar 1:500 mimo znacznego salda rachunku. W sytuacji gdy taki Klient używa zbyt wielkiego ryzyka podczas danych, czy też właśnie zostawia bardzo duże pozycje na weekend, zachodzi ryzyko utraty całego kapitału a nawet doprowadzenie do ujemnego salda rachunku.
W tym przypadku zmniejszamy lewar do wysokości wyszczególnionej na naszej stronie : http://www.armadamarkets.pl/warunki-handlu/
Chodzi jedynie o sytuacje gdy Klientowi, w ramach ustaleń pozostawiamy lewar 1:500 mimo znacznego salda rachunku. W sytuacji gdy taki Klient używa zbyt wielkiego ryzyka podczas danych, czy też właśnie zostawia bardzo duże pozycje na weekend, zachodzi ryzyko utraty całego kapitału a nawet doprowadzenie do ujemnego salda rachunku.
W tym przypadku zmniejszamy lewar do wysokości wyszczególnionej na naszej stronie : http://www.armadamarkets.pl/warunki-handlu/
OK ale dalej nie rozumiem pojęcia zbyt wielkiego ryzyka. W końcu ryzyko lewara 1:500 jest przez was akceptowalne i nie jest "zbyt duże" skoro jest akceptowane. Lewar 1:500 może doprowadzić do szybkiego stop out niezależnie od tego czy ktoś gra na news czy nie. Wiec dany Klient który ma lewar 1:500 i z niego korzysta według swojej strategii news trading mieści się w granicach ryzyka ustalanego przez korzystanie z tegoż lewara.ArmadaMarkets pisze:Oczywiście że news trading jest dozwolony.
A tu nagle informujecie że jednak granie na danych z wysokim lewarem który sami akceptujecie indywidualnie z klientem może się skończyć zmniejszeniem lewara.
No to albo dajecie komuś lewar 1:500 i nie ograniczacie jego strategii (która chyba jest skuteczna skoro "dobił" do progu zmniejszenia lewara) albo nie umożliwiacie nikomu negocjowania powyżej danego progu depo.