Życiowe plany i perspektywy w PL - ANKIETA

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

Jakie masz plany na najbliższe lata swojego życia(całe pytanie w poście).

Czas głosowania minął 16 wrz 2014, 12:05

- zostaję w Polsce. Jakoś to będzie.
9
38%
- zostaje w Polsce bo muszę ( rodzina, firma, itp) ale chciałbym wyjechać gdyby nadarzyła się okazja.
4
17%
- zostaję w Polsce i zakładam firmę
4
17%
-wyjeżdżam za granicę do pracy bo tu (w PL) nic dobrego mnie nie czeka.
5
21%
-wyjeżdżam i zakładam firmę
2
8%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
Fx1
Gaduła
Gaduła

Życiowe plany i perspektywy w PL - ANKIETA

Post autor: Fx1 »

W związku z długim zapytaniem w ankiecie znajduje się tylko pytanie ogólne a poniżej jest całe. W odniesieniu do tego proszę o odpowiedzi lub/i udział w ankiecie.

Biorąc pod uwagę odpływ kapitału z gpw, afery polityczne, destabilizację kraju w wyniku działań wschodu, dużą biurokrację, brak podejmowania sensownych decyzji, niemoc, korupcję, rosnące bezrobocie, (OFE) i możliwości tego typu działań w najbliższych latach, zdystansowania się krajów Unii do Polski. Jakie widzisz perspektywy i jakie w związku z tym planujesz działania? :?:

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: Życiowe plany i perspektywy w PL - ANKIETA

Post autor: DavidFx »

Planuje wylot do UK :)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: LowcaG »

Ankieta już z góry nacechowana jest negatywnie ;)
"zostaję w Polsce. Jakoś to będzie" - dlaczego jakoś? Ktoś może uważać, że będzie lepiej.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Post autor: lolek »

Ja wybieram punkt:
Zostaje w Polsce bo w Polsce jest zajebiście !
Wszędzie jestem gościem a w Polsce jestem u siebie.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

lolek pisze:Ja wybieram punkt:
Zostaje w Polsce bo w Polsce jest zajebiście !
Wszędzie jestem gościem a w Polsce jestem u siebie.
Popieram :D

PS.
Tak wiem jak się mieszka za granicą, mieszkałem 2 lata.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: daromanchester »

Ankieta jest tendencyjna.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Post autor: chihuahua »

Fx1 pisze:Jakie widzisz perspektywy i jakie w związku z tym planujesz działania? :?:
Nie wiem, może to nie na temat, może jestem dziwny, ale...

Oglądałeś Chłopaki nie płaczą? Pewnie tak.
Pamiętasz scenę jak Milowicz podnieca się czarnymi i odpowiedź Pazury? Pewnie tak.
Tak to leciało:

http://www.youtube.com/watch?v=3K2StVcV1Yo

No właśnie? Czy nie ma w tym wiele prawdy? Czy my nie jesteśmy takimi czarnuchami? Pierdołami, którzy dali się wyj***ć na co tylko było można? Którym ktoś w biały dzień zaj***ł emerytury, bo taki mamy klimat? Którzy w ramach płacenia za prywatne enel-medy odprowadzają jeszcze za to podatek "od luksusu"? Którym orze się głowy debatami politycznymi "o moralności" zamiast o sytuacji gospodarczej kraju.

Pokolenie 20-to, 30-to i 40-to latków spier***a z tego kraju bo nie widzi przyszłości. Oczywiście zgoda!
Ale te pokolenie będzie też wyśmiewane przez swoich synów i wnuków jako pokolenie "pierdołowatych murzynów, którzy sami się zapakowali i wywieźli z własnej ziemi".
Zgadzamy się, żeby rządzili nami skur*****y, którzy wypierają się jawnie wszystkiego i nie ponoszą za to żadnej odpowiedzialności. Zgadzamy się, żeby następni w kolejce do koryta byli paranoicy, nieudacznicy, byli towarzysze PZPR, leśne dziadki obstawiające wszystkie stołki w straży pożarnej, ludzie jak Palikot, którzy wszystko rozpoczynają, a niczego nie kończą oraz gość, który na przywitanie wali w pysk.

Zgadzamy się na to, bo 70% w tym kraju nie ma na kogo głosować. Te 70% ma rację, ale zarazem te 70% pozwala, żeby 30% głosujących betonowych elektoratów wybierała co sezon te same miernoty wskazane przez złotoustych przewodniczących partii od prawa do lewa.

Nie słyszę, żeby ktoś sensowny z młodo-średniego pokolenia chciał iść do polityki. Nie chce, bo twierdzi, że to szambo. A ktoś pracuje intensywnie na to, żeby polityka jako szambo była postrzegana. Komuś na tym zależy. Metoda rozpijania społeczeństwa się skończyła. Pojawiła się nowa. Zróbmy chlew w mediach, zróbmy chlew zamiast rządu. Ludzie pogadają, obornik spłynie, a korzyści zostaną.
Nikt za nic nie ponosi odpowiedzialności. Winni sami się osądzają i gitara gra.

I tak będzie tak długo, aż ludzie, których te problemy najbardziej dotyczą, będą sp******ali zamiast działać i myśleć o czymś więcej niż swojej dupie za 5 minut.

PS: Post nie jest skierowany personalnie do autora tematu, ale ogólnie. Po prostu nie chciałem robić mowy w powietrze.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: jasonbourne »

Słaba ankieta, nacechowana negatywnie.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Fx1
Gaduła
Gaduła

Post autor: Fx1 »

Absolutnie nie mam o nic pretensji to jest ankieta i specjalnie poruszam ten temat zeby dac okazje do wypowiedzi... bo podejrzewam ze wiele tu m.in. mlodych osob stoi prze takim wyborem. Ta ankieta jest poligonem i o to wlasnie chodzi a za wszystkie odpowiedzi dziękuje.

Problem w tym ze wielu uwaza ze moze byc lepiej ale jako jednostki nie sa w stanie nic zmienić liczy sie tylko siła ludu ktora na tym etapie jest jeszcze slaba. Wiele osob wyjezdza i fakt ze moglaby zostac i budowac lepszy kraj ale to juz trwa dosc dlugo i kazde tego typu zapędy niewiele zmieniają wiec aktywnosc i chec do dzialania slabnie. Są jeszcze czynniki zewnetrzne. Mozna by wiele zrobic ale problem w tym ze to tylko sie konczy na rozmowie. Chodzi o pokolenie i jego pomysly na najbllizsze lata dekady. Jest to ciekawe ze wzgledu na aktualne zawirowania. Doskonale wiem jaki wydzwiek ma ta ankieta oraz "tendencje" jednak w Polsce przewaza wlasnie taka tendencja szeroko pojętego pesymizmu ale to się musiało skądś wziąć. Doskonale to widać w postach w tym temacie Polak doskonale wykryje tę tendencję pesymizmu zamiast udzielić odpowiedzi w ankiecie czy na pytanie. Priorytetowe staje się zwrocenie uwagi a nie udział. Byc moze zakres tego postu nie dotarł do odpowiednio dużej próby badanych. Odpowiedzi są takie a nie inne wiadomo o co chodzi... zostać czy wyjezdzać... i tak ludzie mlodzi wyjezdzaja masowo bo nie stać ich na życie nawet na poziomie przecietnym a miejsc pracy wcale nie przybywa... technologia zbyt mocno i szybko modyfikuje rynek i potrzeby. Nie ma mozliwosci sie dostosować.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Fx1 pisze: Problem w tym ze wielu uwaza ze moze byc lepiej ale jako jednostki nie sa w stanie nic zmienić liczy sie tylko siła ludu ktora na tym etapie jest jeszcze slaba.
Nie to nie jest problem, b. dobrze, że wielu(wg. mnie za mało) uważa, że może być lepiej.
Nie wiem czego od tego "ludu" byś oczekiwał. "Buntu"? "Rewolucji"? obalenia rządzących?
Powiem tak(skracając), zbyt wielu ludzi uważa, że gdyby zmienić rządzących to od razu będzie im super dobrze.
Moc jest właśnie w takich jednostkach które nie czekają na nie wiadomo co, tylko działają.
Fx1 pisze: Wiele osob wyjezdza i fakt ze moglaby zostac i budowac lepszy kraj ale to juz trwa dosc dlugo i kazde tego typu zapędy niewiele zmieniają wiec aktywnosc i chec do dzialania slabnie.
I znów nie wiem czego byś oczekiwał? Jakich zmian? Nie ma co się oszukiwać jesteśmy biedniejszym krajem i jesteśmy na etapie gonienia. Jednak patrząc uczciwie z perspektywy zmiany są kolosalne, a różnica chociaż dalej istnieje to jest istotnie mniejsza. I nie oszukujmy się, że w ciągu paru lat, nastąpi jakiś przełom. Jednak cały czas jest do przodu.
Fx1 pisze: Doskonale to widać w postach w tym temacie Polak doskonale wykryje tę tendencję pesymizmu zamiast udzielić odpowiedzi w ankiecie czy na pytanie. Priorytetowe staje się zwrocenie uwagi a nie udział.
ehh, no jak ktoś mnie pyta (przesadnie parafrazując).
a) Tak uważam, że jest kiepsko i przetrwam
b) Nie, nie zostaję tu bo jest kiepsko i tu nie dam rady.
No to chyba jest coś nie tak, nie sądzisz?
Ankieta jest nacechowana "Twoim" pesymizmem i wizją, a jest kupa ludzi którzy uważają, że będzie lepiej (bo jest coraz lepiej).
Fx1 pisze: Byc moze zakres tego postu nie dotarł do odpowiednio dużej próby badanych.
Ja powiem odwrotnie, ta ankieta była skierowana do wąskiej grupy badanych ;)
Fx1 pisze: Odpowiedzi są takie a nie inne wiadomo o co chodzi... zostać czy wyjezdzać... i tak ludzie mlodzi wyjezdzaja masowo bo nie stać ich na życie nawet na poziomie przecietnym a miejsc pracy wcale nie przybywa... technologia zbyt mocno i szybko modyfikuje rynek i potrzeby. Nie ma mozliwosci sie dostosować.
Po pierwsze miejsc pracy od wielu lat przybywa (nie mylić ze stopą bezrobocia)
Po drugie, nie szukał bym jakiejś winy w technologii, tak jest i będzie, trzeba być przystosowanym, nie wiem czego byś oczekiwał manufaktur dla wszystkich?
Jak nie ma możliwości się dostosować? Co przez to rozumiesz?

ODPOWIEDZ