friczek7 pisze:Robczan pisze:Sprawdzilem Twoje sygnaly. Jak widac male stoplossy nie wchodza w gre.
Dla mnie za bardzo ryzykowne.
Małe SL to jedna z najprostszych dróg do wyzerowania konta... Nie rozumiem ludzi, którzy narzekają na dostawców stosujących odległy SL,mających mimo tego dobre wyniki... Najwidoczniej tak trzeba robić, forex to zawsze w jakimś stopniu ryzyko, a ustawianie malutkich SL, żeby nic nie ryzykować to dla mnie głupota. Nie ryzykując nic nie ugrasz też nic:)
Zeby bylo jasne dostawca "Chartmaster63" jest dla kapitalu/dzwigni ktora posiadam zbyt ryzykowny, co wcale nie znaczy ze dla Ciebie tez. Go Live:)
Witam wszystkich
Tak macie panowie racje, ale
Zulu "uczy" złych nawyków!
No bo czego się nie robi aby ukazywać się na pierwszej stronie Dostawców Sygnałów!
Na koncie bez tego, ze ktoś ciągle cie ma na "podsłuchu", definitywnie gra się inaczej. Na Zulu gra się "pod Odbiorców Sygnałów" i jak stwierdziłam nie zawsze się opłaca ustawiać Stop Loss zbyt blisko. Gra jak na Koncie Live nie zawsze jest wystarczająco "atrakcyjna" dla Odbiorców Sygnałów.
Dla nowicjuszy
Jestem daleka od nazwania siebie ekspertem, ale oto kilka myśli o ZuluTrade z punktu widzenia przeciętnego użytkownika. Myślę, ze wszystko zostało już napisane przez innych, po prostu potwierdzam rzeczy, które mogłyby pomóc każdemu nowicjuszowi ...
Po pierwsze, platforma wydaje się dawać w miarę dokładne dane historyczne (Maksymalny Spadek Wartości Ceny / Strata / etc), które pomagają w szybkiej ocenie Dostawcy Sygnału. Kryteria zdają się być takie same w przypadku każdego Dostawcy Sygnałów.
Po tym, należy założyć sobie Konto Demo.
Główną zaletą tej platformy jest to, ze nie trzeba płacić za ewaluacje i pobieranie sygnałów. "Dokładność" platformy Zulu Demo jest dyskusyjna, ale daje dość dobry obraz/przegląd jakości sygnałów nadawanych przez wybranego Dostawcy Sygnałów.
Następnie należy pobierać sygnały od wybranego Dostawcy na Demo przez kilka tygodni, dzięki czemu można prawidłowo je ocenić.
Jedna ważna rzecz, jeśli chcesz powtórzyć/osiągnąć taki sam wynik jak Dostawca Sygnałów to należy uruchomić/pobierać wszystkie transakcje, lub przynajmniej większość z nich. Nie dostosowanie się do tej zasady (pobieranie tylko 2,3 sygnałów), może doprowadzić do znacznego spadku kapitału lub do utraty całkowitego wkładu włącznie. W ten sposób pobiera się tylko pierwsze sygnały, które mogą przebywać w Spadku Wartości (DD) przez długi okres czasu i zazwyczaj te właśnie występują jako stracone pozycje. W ten sposób można pominąć pozycje, które Dostawca Sygnałów zamknie ze znacznym profitem.
Jak zawsze, nie "overtrade", nie nastawiaj zbyt dużych lot.
Sprzedawcy/Dostawcy Sygnałów chcą chronić swoje statystyki/strategie gry i mogą "zmienić swoją strategię" poprzez przeniesienie Stop Loss do większych/innych poziomów lub mogą kreować niezwykłe Spadki Wartości Ceny (DrawDown). Bądź przygotowany, na niespodzianki ...
Czasami "Spread" i cena danej pary walutowej na ZuluTrade Demo rożni się znacznie od innych brokerów/platform demo. Ta sama zasada ma się do kont Real ( z realnym kapitałem). Od czasu do czasu, mam nawet lepsze ceny na koncie realnym niż na demo lub odwrotnie.
Zostanie Odbiorca Sygnałów na platformie Zulu nie jest tanie. Widać to bardzo wyraźnie, ze broker na (Real Account), Realnym Koncie podnosi "Spred" (różnica pomiędzy cena zakupu a sprzedaży wyrażona w pips) na Transakcjach "Trades" , aby zapłacić Zulu?! Patrząc z tej perspektywy, zwłaszcza w wypadku małego/minimalnego wkładu kapitału myślę, ze gra micro lotami (0.1) jest do zaakceptowania.
Dostawca Sygnałów Zulu: chartmaster63