ZuluTrade

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
bartek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bartek »

friczek7 pisze: Jak to mozliwe ze u brokera "aaafx zintegrowanego z zulu" czas pomiedzy wyslaniem sygnalu a rzeczywista transakcja mija czasami 5 minut. Co sie dzieje przez te 5 minut? Jak myslicie? Jak to mozliwe ze transakcje nie sa otwierane ( zobaczcie np: (SystemsFX LIVE 4700 przypisanych uzytkownikow , max 3 pozycje i ma sygnaly kotre nie byly wykonane live)- nie ma takiej opcji. Bardzo czesto sie zdarza ze transakcje nie sa zamykane- na to trzeba szczegolnie uwazac.
Odnośnie czasu otwarcia pozycji przez SystemFxLive to zwróć uwagę, że bardzo często gra on na zleceniach oczekujących. Biorąc pod uwagę, że gra on na platformie FXDD, różnice w notowaniach pomiędzy brokerami oraz w spreedzie zdarza się, że u niego zlecenie osiąga ustawiony poziom a na platformie AAAFx nie. Stąd bierze się największa ilość różnic w czasie otwarcia u tego Dostawcy Sygnałów. Innym problemem (który zresztą zgłosiłem do zulu) jest to, że nie usuwają takiego zlecenia oczekującego nawet po zamknięciu takiej pozycji przez dostawce.

Jeżeli chodzi o zamykanie pozycji sprawdź czy nie masz ustawionego swojego TP dla danego dostawcy. Jeżeli masz to pozycja będzie ci wisieć do momentu zamknięcia się na TP lub SL.

pozdrawiam
Blog, informacje, sygnały, oceny Dostawców Sygnałów na Zulutrade - kliknij poniżej przycisk www

Awatar użytkownika
Chartmaster63
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Zulu poslizg/spadekceny

Nieprzeczytany post autor: Chartmaster63 »

Re: Spadek Ceny na Diagramie ZuluTrade

ZuluTrade w tłumaczeniu w jaki sposób jest sporządzony/co przedstawia diagram Spadku Dostawcy (Provider Slippage Chart) pisze:
"Wykres Spadku wskazuje średni spadek na podstawie statystyk zebranych od rożnych brokerów.

Ostatnio przeprowadziłam interesująca rozmowę z Account Manager z FXCM, który był bardzo zdziwiony, ze Zulu potrafi??? określić faktyczny poślizg/spadek ceny na ich platformie, czy może bardziej dokładnie; poślizg "występujący" w ich firmie.
i jak określił, jest bardziej prawdopodobne, ze jest to poślizg pomiędzy Zulu, przez który przechodzi sygnał/pozycja od Dawcy Sygnałów a pozycją, która ukazuje się na platformie Odbiorcy Sygnałów, z czym żaden Broker nie ma nic wspólnego i nie dostarcza (jak to określa zulu) takich danych nawet statystycznych.
A już na pewno nie ma to nic wspólnego z tym czy dostawca sygnałów ma konto live czy demo, a jeśli już to pracuje dokładnie odwrotnie. Na koncie demo nie występują "żadne" poślizgi i nagle kiedy założymy sobie konto Live zaczynają się "cuda", oczywiście mówię o koncie założonym z tzw. Dealing Desk Brockage albo Past Through Brokage. Rzecz ma się zupełnie inaczej z ECN, tam nie ma takich problemów, poślizgi "wewnątrz" brokera nie występują, ale może o tym temacie napiszę kiedy indziej.
Jeżeli macie co do tego wątpliwości to proszę zapytać się innych doświadczonych traderów lub poszukać informacji w internecie.

Tu nasuwa się pytanie: gdzie generują się te poślizgi, kto jest za nie odpowiedzialny i od czego naprawdę zależy ich wartość?!

Wszystkie powyższe uwagi nie dotyczą wszystkich brokerów (Dealing Desk Brockage), w śród nich można znaleźć też uczciwe firmy.

Zulu: chartmaster63

Awatar użytkownika
Chartmaster63
Stały bywalec
Stały bywalec

Zulu "uczy" zlycz nawykow!

friczek7 pisze:
Robczan pisze:
Sprawdzilem Twoje sygnaly. Jak widac male stoplossy nie wchodza w gre.
Dla mnie za bardzo ryzykowne.
Małe SL to jedna z najprostszych dróg do wyzerowania konta... Nie rozumiem ludzi, którzy narzekają na dostawców stosujących odległy SL,mających mimo tego dobre wyniki... Najwidoczniej tak trzeba robić, forex to zawsze w jakimś stopniu ryzyko, a ustawianie malutkich SL, żeby nic nie ryzykować to dla mnie głupota. Nie ryzykując nic nie ugrasz też nic:)
Zeby bylo jasne dostawca "Chartmaster63" jest dla kapitalu/dzwigni ktora posiadam zbyt ryzykowny, co wcale nie znaczy ze dla Ciebie tez. Go Live:)
Witam wszystkich
Tak macie panowie racje, ale
Zulu "uczy" złych nawyków!
No bo czego się nie robi aby ukazywać się na pierwszej stronie Dostawców Sygnałów!
Na koncie bez tego, ze ktoś ciągle cie ma na "podsłuchu", definitywnie gra się inaczej. Na Zulu gra się "pod Odbiorców Sygnałów" i jak stwierdziłam nie zawsze się opłaca ustawiać Stop Loss zbyt blisko. Gra jak na Koncie Live nie zawsze jest wystarczająco "atrakcyjna" dla Odbiorców Sygnałów.

Dla nowicjuszy
Jestem daleka od nazwania siebie ekspertem, ale oto kilka myśli o ZuluTrade z punktu widzenia przeciętnego użytkownika. Myślę, ze wszystko zostało już napisane przez innych, po prostu potwierdzam rzeczy, które mogłyby pomóc każdemu nowicjuszowi ...

Po pierwsze, platforma wydaje się dawać w miarę dokładne dane historyczne (Maksymalny Spadek Wartości Ceny / Strata / etc), które pomagają w szybkiej ocenie Dostawcy Sygnału. Kryteria zdają się być takie same w przypadku każdego Dostawcy Sygnałów.

Po tym, należy założyć sobie Konto Demo.
Główną zaletą tej platformy jest to, ze nie trzeba płacić za ewaluacje i pobieranie sygnałów. "Dokładność" platformy Zulu Demo jest dyskusyjna, ale daje dość dobry obraz/przegląd jakości sygnałów nadawanych przez wybranego Dostawcy Sygnałów.

Następnie należy pobierać sygnały od wybranego Dostawcy na Demo przez kilka tygodni, dzięki czemu można prawidłowo je ocenić.

Jedna ważna rzecz, jeśli chcesz powtórzyć/osiągnąć taki sam wynik jak Dostawca Sygnałów to należy uruchomić/pobierać wszystkie transakcje, lub przynajmniej większość z nich. Nie dostosowanie się do tej zasady (pobieranie tylko 2,3 sygnałów), może doprowadzić do znacznego spadku kapitału lub do utraty całkowitego wkładu włącznie. W ten sposób pobiera się tylko pierwsze sygnały, które mogą przebywać w Spadku Wartości (DD) przez długi okres czasu i zazwyczaj te właśnie występują jako stracone pozycje. W ten sposób można pominąć pozycje, które Dostawca Sygnałów zamknie ze znacznym profitem.

Jak zawsze, nie "overtrade", nie nastawiaj zbyt dużych lot.
Sprzedawcy/Dostawcy Sygnałów chcą chronić swoje statystyki/strategie gry i mogą "zmienić swoją strategię" poprzez przeniesienie Stop Loss do większych/innych poziomów lub mogą kreować niezwykłe Spadki Wartości Ceny (DrawDown). Bądź przygotowany, na niespodzianki ...

Czasami "Spread" i cena danej pary walutowej na ZuluTrade Demo rożni się znacznie od innych brokerów/platform demo. Ta sama zasada ma się do kont Real ( z realnym kapitałem). Od czasu do czasu, mam nawet lepsze ceny na koncie realnym niż na demo lub odwrotnie.

Zostanie Odbiorca Sygnałów na platformie Zulu nie jest tanie. Widać to bardzo wyraźnie, ze broker na (Real Account), Realnym Koncie podnosi "Spred" (różnica pomiędzy cena zakupu a sprzedaży wyrażona w pips) na Transakcjach "Trades" , aby zapłacić Zulu?! Patrząc z tej perspektywy, zwłaszcza w wypadku małego/minimalnego wkładu kapitału myślę, ze gra micro lotami (0.1) jest do zaakceptowania.

Dostawca Sygnałów Zulu: chartmaster63

ForexTrader
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexTrader »

Póki nie spróbujesz, to się nie dowiesz:) Ja zaryzykowałem grę na Zulutrade i nie mając pojęcia na ten temat zainwestowałem minimalną lecz optymalną kwotę i po miesiącu miałem drugie tyle. Oczywiście wszystko robili za mnie doświadczeni brokerzy, bo nie miałem pojęcia o handlu:) Teraz konto ciągle rośnie. Wiem już jak co kiedy ustawić i jestem bardzo zadowolony z tej platformy. Konto mam założone na AVA Fx, a Zulutrade mi to prowadzi:)
Minęło już parę miesięcy od rozpoczęcia tej inwestycji i już się czegoś na ten temat nauczyłem. Postanowiłem więc założyć darmową stronę, gdzie możecie się zapoznać krok po kroku, jak się zarejestrować, jak prowadzić konto i zadawać jakiekolwiek pytania na forum.
Przyznam, że coraz więcej osób dało się namówić i każdy, zaznaczam, że każdy z nich jest zadowolony. Narazie nie mam żadnych zastrzeżeń do tej platformy. POLECAM!

PS
Chyba pozwolę sobie na reklamę: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Wszystkie wskazówki co i jak za darmo. Takie moje hobby się zrobiło z Forexu:) Ktoś na forum napisał, że Forex jest jak narkotyk:) Chyba też jestem uzależniony;)
Pozdrawiam!

// Nie pozwolimy na reklamę niezgodną z regulaminem - jeszcze raz i BAN.
mod tig3r

takezo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: takezo »

ForexTrader pisze: Teraz konto ciągle rośnie a Zulutrade mi to prowadzi:)
Minęło już parę miesięcy od rozpoczęcia tej inwestycji i już się czegoś na ten temat nauczyłem. POLECAM!
Ratuj POLSKE i zglos sie do min. Finansöw. 8)
Wiekszosc nie zawsze sie myli.

ForexTrader
Bywalec
Bywalec

Min. finansow? :) Ale ja zarabiam legalnie, a nie jak ci zlodzieje :P

Awatar użytkownika
Chartmaster63
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: forextrader i Zulu

Witam wszystkich
Re: forextrader i Zulu
Fajna masz stronie internetowa XXXXXXXXX, dobry początek!
Napisałeś na swojej stronie:
"Żeby zacząć handel na Forex potrzebujesz naprawdę niewielkie pieniądze. A w ciągu miesiąca będziesz je miał co najmniej podwojone!"

Z całym szacunkiem, wystawianie takiej "reklamy" nie jest do końca "fair play" w wobec nowicjuszy na forex, a mając odrobinę doświadczenia w handlu walutami, powiem skromnie, że jest to "mocne" stwierdzenie. Tu naprawdę nie można niczego obiecywać!?!?!
Na markecie walutowym zdarzają się tzw. Black Swans (w dosłownym tłumaczeniu Czarne Łabędzie) i na to nie ma rady. Nawet najlepsi, kiedyś maja złe dni jak np. nasz rodak z Zulu LowestDD. Metoda, która zastosowałeś jest bardzo dobra, czyli zdywersyfikowanie odbieranych sygnałów, co w konsekwencji prowadzi do zmniejszenia ryzyka utraty kapitału.
Do gry taka metoda, należy mieć co najmniej kilku Dawców Sygnałów i należy dostosować się do sposobu gry każdego Dawcy Sygnałów (czyli pobieranie wszystkich wysyłanych sygnałów). Do tego nie można posiadać minimalnej kwoty na koncie brokera!!!
Proszę sobie teraz wyobrazić, jakie były by Twoje zarobki, gdyby Zulu nie robiło takich "błędów", jakie opisałam w artykule powyżej! (Temat postu: Zulu "uczy" złych nawyków!)

Niemniej jednak gratuluje wyniku i życzę powodzenia!

Re mój post: Temat postu: Zulu "uczy" złych nawyków!
Na Zulu jestem Dostawcą Sygnałów (chartmaster63), wiec teoretycznie powinnam gloryfikować ZuluTrade, tak aby zdobyć jak najwięcej Odbiorców Sygnałów!
W miarę nabywania doświadczenia, stwierdziłam, że należy jednak przekazywać "nagą" prawdę. W ten sposób uniknie się rozczarowań.
Dalej jestem zdania, że obecnie na rynku nie ma nic lepszego od Zulu (w kategorii przekazywania/sprzedaży sygnałów) i jeżeli podejdzie się do sprawy w należyty sposób, to można nie źle zarobić.

Zulu: chartmaster63

ForexTrader
Bywalec
Bywalec

Witaj,
Przepraszam za tak śmiałe stwierdzenie, że w ciągu miesiąca masz te pieniądze podwojone, ale taka jest prawda. Każdemu komu ustawiałem konto, miał po miesiącu sumę podwojoną, więc piszę tak, bo jestem tego pewny. Oczywiście może się trafić małe załamanie rynku i zysk nieco spada (może nawet jest przez chwilę strata), ale to się bardzo szybko nadrabia.

Jeśli chodzi o kapitał, to oczywiści nie ma najmniejszego sensu wpłacać minimalnej kwoty, bo jest to jakby natychmiastowa strata tego kapitału. Na stronie oczywiście napisałem ile trzeba włożyć, żeby handel wogóle miał sens.

Do tego tak jak napisałaś, nie da rady handlować jednym dostawcą. Trzeba mieć co najmniej dwóch, żeby w razie pierwszy przynosił straty, to ten drugi może to nadrobić.

Cóż, moje doświadczenie nie sięga jeszcze takich horyzontów, żeby przestać być pewnym czegokolwiek na Zulu, ale po przemyśleniu chyba zaznaczę na stronie, że nie odpowiadam za konsekwencje wynikłe z handlu na Forex:)

Staram się jednak pomóc początkującym z doświadczenia wszystkiego na własnej skórze, bo uważam, że z żadnej książki takich rzeczy bym się nie dowiedział. Czasem nawet ta teoria książkowa może doprowadzać do śmiechu lub płaczu. To chyba działa na zasadzie ile ludzi, tyle opinii, więc każdy zawsze będzie miał nieco odmienne zdanie na każdy temat. Tutaj chyba się ze mną zgodzicie ;)
Pozdrawiam

Q4
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Q4 »

Czy ja czegoś nie doczytałem czy piszesz, że tam handlują brokerzy? OCB? Jesteś podpalony jak ja naście lat temu w fundusze HYIP :) Sukcesów życzę!

Pytanie: Skąd będziesz wiedział kiedy przestać?

takezo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: takezo »

ForexTrader pisze:Min. finansow? :) Ale ja zarabiam legalnie, a nie jak ci zlodzieje :P
ale jak tyle zarabiasz to RATUJ POLSKE zarabiajäc röwniez dla skarbu panstwa 8)
Wiekszosc nie zawsze sie myli.

ODPOWIEDZ