Zniesienia Fibonacciego w Amibrokerze

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
ODPOWIEDZ
avery
Uczestnik
Uczestnik

Zniesienia Fibonacciego w Amibrokerze

Post autor: avery »

Witajcie.

Czy jest możliwość zwiększenia liczby poziomów fibo w amibrokerze? Chcę pobawić się trochę z gartleyem, a edytowanie non stop poziomów zaczyna się robić trochę irytujące.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Re: Zniesienia Fibonacciego w Amibrokerze

Post autor: jamesfisher »

Wskaźnik do rysowania zniesień fibo (wewnętrzne domyślnie ale można włączyć również zewnętrzne). Za pomocą parametru "Period" zmieniamy skalujemy sobie skąd ma się zaczynać pomiar. Modfikując kod możesz dodać sobie nieskończoną ilość własnych fibo. Ograniczeniem jest to, że mierzony jest ostatni impuls do ostatniej korekty. Głębiej się nie da.
http://tradecatcher.blogspot.com/2012/0 ... s-afl.html

avery
Uczestnik
Uczestnik

Dzięki, będę kombinował. Jeszcze jedna sprawa. Świeczki zamykają mi się 10-20 sekund przed czasem. Czyli np. świeczka M5 zamyka mi się 09:24:40, zamiast o 09:25. Na niższych interwałach pojawia się problem, bo wykres jest trochę zniekształcony. Jak to zmienić?

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

avery pisze:Dzięki, będę kombinował. Jeszcze jedna sprawa. Świeczki zamykają mi się 10-20 sekund przed czasem. Czyli np. świeczka M5 zamyka mi się 09:24:40, zamiast o 09:25. Na niższych interwałach pojawia się problem, bo wykres jest trochę zniekształcony. Jak to zmienić?
hmm. Jakie źródło danych podpiąłeś pod AmiBrokera, że tak dziwnie budowane są świeczki? Powiem szczerze, że się z tym jeszcze nie spotkałem.

avery
Uczestnik
Uczestnik

Statica 4

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

avery pisze:Statica 4
Spróbuj ustawić bazę w Ami aby miała najniższy TF jako 5 min, jak w załączniku. Nie jestem jednak pewien czy to pomoże.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ