ZL LT SR FIBO
Re: ZL LT SR FIBO
a tutaj masz przykład idealnie zwalonego trejdu, wejście było na samym szczycie...

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zaznaczałem to miejsce chyba na którymś z poprzednich ss. Ale nawet jakbym tam wszedł, to pewnie nie dotrzymałbym do tego miejsca gdzie jesteśmy teraz. Cały czas miałem w głowie, że jednak pójdziemy w górę ; /
Zastanawiam się czy nie zrezygnować z linii trendu. Za dużą wagę do nich przywiązuje. Ogólny ruch czy idziemy w górę czy w dół widać bez linii, a tak to zawsze czekam aż cena jej dotknie. Tak jak widać na ss. Czekałem aż dojdziemy do jednej albo drugiej LT i dopiero zjazd.

Zastanawiam się czy nie zrezygnować z linii trendu. Za dużą wagę do nich przywiązuje. Ogólny ruch czy idziemy w górę czy w dół widać bez linii, a tak to zawsze czekam aż cena jej dotknie. Tak jak widać na ss. Czekałem aż dojdziemy do jednej albo drugiej LT i dopiero zjazd.

- tyler_durden
- Gaduła 
Poradzę Ci coś, bo takiego wykresu to nie chcę się człowiekowi nawet analizować.ermak3 pisze:Zaznaczałem to miejsce chyba na którymś z poprzednich ss. Ale nawet jakbym tam wszedł, to pewnie nie dotrzymałbym do tego miejsca gdzie jesteśmy teraz. Cały czas miałem w głowie, że jednak pójdziemy w górę ; /
Prawy przycisk myszy
 zapisz jako obraz
 zapisz jako obraz   aktywny wykres (wartość domyslna 800 x 600)
  aktywny wykres (wartość domyslna 800 x 600)Proszę, rysuj te kreski porządnie. Paint nie gryzie, a milej się to ogląda.

ciągle głupi ...
-25p  -2,67%
Jak wchodziłem to wyglądało ładniej : D

Jak wchodziłem to wyglądało ładniej : D

nie jestem w stanie wytłumaczyć coś Ty tam narobił 

Noo wydawało mi się, że przebiliśmy to i owo : D "p"
Jeszcze raz wszedłem nawet z mniejszym lotem. SL 28p "op"

Jeszcze raz wszedłem nawet z mniejszym lotem. SL 28p "op"

teraz to minimum ze 40 sl:)

- adamkaluza
- Pasjonat 
Aż się prosi żeby cena zabrała Twojego SL i poleciała 100 pips na dół  Ja jak bym rzucał dużymi zleceniami które kierują ceną tak bym zrobił
 Ja jak bym rzucał dużymi zleceniami które kierują ceną tak bym zrobił 

Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
Wejście masz o 25p spóźnione, a SL ustawiłeś dokładnie tam, gdzie masz lokalny SR, więc aż się prosi o zabranie go przed podróżą. Aha, i nie chodzi o ten konkretny przypadek bo już po ptakach, tylko o zasadę, którą lepiej przyjąć na przyszłość.
Lepiej poczekać na to co się będzie dziać po konferencji EBC i danych z US.

Lepiej poczekać na to co się będzie dziać po konferencji EBC i danych z US.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
						Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA