Brawo oby tak dalej ja dzisiaj nie mam głowy jakoś do analiz, po tych lukach jakoś nic nie widzę ciekawego.Raikart pisze:Witam
Wszedłem na REAL, otworzyłem 2 pozycje na krótko. Pierwsza pozycja to USD/JPY, a drugą pozycje jaką dzisiaj otworzyłem to eur/usd
Co się z tego wykluło przedstawiam poniżej na foto.
Pozdrawiam
ZERO LINE Journal
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
-
- Gaduła
Chyba nie ma zbytnio sensu gdyż nie wchodziłem na podstawie niższego interwału.wng pisze:Miałbym prośbę, mógłbys wrzucić slajd ze zleceniami z niższego TF?
Tam mialem tylko jedną dołożoną pozycję, obie z ręki. Rzadko gram teraz z sell lub buy limit, chyba, że widzę coś ciekawego i musze wyjść z pracy ale ciężko SL ustawiać, wolę widzieć co się dzieje i wyjść z pozycji ewentualanie.wng pisze: jeszcze pytanie czy te kolejne pozycje, niżej, dokładałeś z palca czy zlecenia stop?
Poniżej daję zrzut z moimi 4 zagraniami na EUR/USD wszystkie mogły być na plus i mógłby być piękny dzień a tak to tylko dzień kończe na +60.
Ale pokolei.
1. Peirwsza pozycja sell, wywalona na SL, oczywiście było to FBO na którym mnie wycieli i polecieli sell.
2. Druga pozycja jak już skumałem co grają również sell, miałem TP na 1.3300. Cena dokładnie doszła do tego miejsca i poszło UP więc o spread 0.9 pipsa mi nie wzięło TP, więc wyszedłem z palca później. Na zrzucie tego nie widać bo zmieniłem póżniej TP na 1.3260 i z tego co widzę w południe zrobili ostry zjazd w dół.
3 i 4. Dwie pozycje UP gdzie TP ustawione na 1.3340 a SL na 1.3000, cena robi zjazd w dół na 1.32993 i wycinają mnie o 0,7 pipsa i idą do mojego TP

Więc dzisiaj idealnie mnie powycienali 3 razy co do pipsa, musze na to uważać gdyż jak myślę, ze już odbili to jeszcze raz robią w moim kierunku FBO i dopiero później prawidłowa jazda.
Najważniejsze że dzień na plusie.
Dodam że strasznie muszę uważać na jankesów oni zawsze coś wyczarują, że zrobią takie zamieszanie, że czasem nie wiadomo o co chodzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- klonmarcin
- Maniak
Ładny wynik - widzę, że wycieli Cię tam gdzie i mnieczerwinek pisze:na +60

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
-
- Gaduła