MajorGC pisze:.........
Gdzies w bloku z widokiem na Miami beach...Co za koszmar
Z tego co zrozumiałem to skończył gdzieś w NY z widokiem na central park, co nie zmienia faktu że to i tak jest poza zasięgiem większości która się za spekulację zabiera.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Bill Lipschutz
- ma monitory z wykresami w każdym pomieszczeniu (nawet łazience)
- prowadzi firmę "Rowayton Capital Management", która zajmuję się inwestycjami
- ma swojego agenta ds. public relation
- skończył Cornwell University, pracował w Salomon Brothers
- zna model wyceny opcji Black-Scholes
- I don't think you can consistently be a winning trader if you're banking on being right more than 50 percent of the time. You have to figure out how to make money being right only 20 to 30 percent of the time.
jamesfisher pisze:Bill Lipschutz
- zna model wyceny opcji Black-Scholes - I don't think you can consistently be a winning trader if you're banking on being right more than 50 percent of the time. You have to figure out how to make money being right only 20 to 30 percent of the time.
Może troszkę przesadza, bo akurat w takiej grze muszą być bardzo duże trendy łapane i małe SL - ale ja zawsze mówiąc o tym, że największe sukcesy osiągałem systemem z niemal równą 50% skutecznością (czyli uda się albo się nie uda) napotykam się z niedowierzaniem i komentarzami jaki to słaby system
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
jamesfisher pisze:Bill Lipschutz
- zna model wyceny opcji Black-Scholes - I don't think you can consistently be a winning trader if you're banking on being right more than 50 percent of the time. You have to figure out how to make money being right only 20 to 30 percent of the time.
Może troszkę przesadza, bo akurat w takiej grze muszą być bardzo duże trendy łapane i małe SL - ale ja zawsze mówiąc o tym, że największe sukcesy osiągałem systemem z niemal równą 50% skutecznością (czyli uda się albo się nie uda) napotykam się z niedowierzaniem i komentarzami jaki to słaby system
Trend follower???? 50% faktycznie w pierwszym momencie nie zachwyca, ale skoro system zarabia bądź zarabiał to tylko to jest wymiernikiem jego skuteczności. Musiałeś mieć chyba bliski SL i grałeś pod wybicia?
Z troche innego podworka (penny stocks) ciekawe historie buduje wspomniany wczesniej Tim Sykes: http://www.reuters.com/article/2013/12/ ... SW20131210
Stworzyl on juz 2 milionerow ze swoich uczniow - robi to wrazenie i potwierdza, ze Tim nie jest jakims tam naciagaczem tylko sensownie podchodzi do sprawy. Natomiast patrzac na jego profil na FB https://pl-pl.facebook.com/timsykesfans pelnego zdjec z wojazy po swiecie, rolexow, lambo i najdrozszych knajp - wydaje sie, ze gosc ma sie calkiem dobrze, mimo gorszych przejsc w przeszlosci